Digitaalinen asiointi, asiakkaan omaseuranta ja toiminnanohjausjärjestelmät henkilökohtaista budjetointia käytettäessä - kaksi teemaseminaaria Helsingissä

Avain kansalaisuuteen: henkilökohtaisen budjetointimallin avulla osallisuutta, itsemääräämisoikeutta ja valinnanvapautta -kehittämishanke järjestää kaksi seminaari Helsingissä!

Tervetuloa mukaan tai seuraamaan verkon kautta!

Digitaalinen asiointi, asiakkaan omaseuranta ja toiminnanohjausjärjestelmät henkilökohtaista budjetointia käytettäessä

Aika: 2.2.2017 ja 9.2.2017

Huom! Paikat ovat vaihtuneet!

Seminaarikutsu ja seminaarien ohjelma. HUOM! PÄIVITETTY 9.2.2017 seminaarin ohjelma

Seminaari I

torstai 2.2.2017 kello 9.00-15.45

Paikka: P317 (3.krs) Metropolia Ammattikorkeakoulu, Bulevardi 31, Helsinki, kartta

Asiakkaan digitaaliset asiointiyhteydet sote-palveluissa ja oman hyvinvoinnin muutoksen seuranta sote- palveluissa HB:n näkökulmasta

 • esitellään käytössä jo olevia asiointiyhteyksiä ja pohditaan miten ne mahdollistavat asiakkaan näkymän omaan budjettiinsa ja asiakassuunnitelmaansa: millainen olisi HB-käyttäjäliittymä?
 • esitellään millaisia oman hyvinvoinnin ja toimintakyvyn seurantaan asiakasta kannustavia digitaalisia mahdollisuuksia on ja pohditaan niiden soveltumista myös HB-asiakkaiden käyttöön 

Seminaari II

torstai 9.2.2017 kello 9.00-15.45

Paikka: Bulevardi 31, Metropolia Ammattikorkeakoulu, auditorio P317 (3.krs). Helsinki.

Sote-palvelujen toiminnanohjausjärjestelmät HB:n näkökulmasta

 • esitellään miten nykyiset ja kehitettävät sote-palvelujen tietojärjestelmät tukevat toiminnan ohjausta ja johtamista ottaen huomioon myös HB-asiakkaiden palvelujen käytön

Ohjelma

klo 9.30 Aamukahvi tarjolla

klo 9.45 Tervetuloa ja Henkilökohtainen budjetointi -hankkeen esittely ja päivän teema

 • Sirkka Rousu, projektipäällikkö, yliopettaja, sosiaalinen hyvinvointi
 • Mikael Soini, yliopettaja, hyvinvointi- ja terveysteknologia

klo 10.00 Apotti - tietojärjestelmä: miten järjestelmässä tullaan ottamaan huomioon HB-asiakkaiden palvelumalli toiminnan ohjauksen ja johtamisen näkökulmasta puhuja,

 • Susanna Kaisla, kehittämispäällikkö, Apotti-tietojärjestelmän kehityshanke.

Keskustelulle hetki aikaa.

klo 11.00 HB-pilottien käytössä olevat toiminnan ohjausta ja johtamista tukevat järjestelmäratkaisut ja niiden kehitystarpeet Tampereella. Palveluseteli- ja ostopalvelujärjestelmä PSOP.

 • Sirpa Laaksonen, erikoissuunnittelija, HB-pilottikaupunki

klo 11.30 TAUKO

klo 11.45 HB-pilottien käytössä olevat toiminnan ohjausta ja johtamista tukevat järjestelmäratkaisut ja niiden kehitystarpeet Etelä-Karjalan sote-kuntayhtymässä, jossa asiakas voi jo valita HB:n.

HB-pilottikaupunki

 • Minna Kälviä, IT-palvelupäällikkö, Eksote

klo 12.20 LOUNAS (omakustanteinen)

klo 13.15 HB-pilottien käytössä olevat toiminnan ohjausta ja johtamista tukevat järjestelmäratkaisut ja niiden kehitystarpeet Kainuussa.

 • Esko Pääskylä, suunnittelija, Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä

klo 13.40 Tulevaisuuden asiakastietojärjestelmä (Apotti) ja henkilökohtaisen budjetoinnin käytön seuraaminen Vantaalla,

 • Hanna Pösö, psykosiaalisten palvelujen päällikkö, HB-hanke

Keskustelulle hetki aikaa.

klo 14.00 KAHVITAUKO

klo 14.15 Mitä HB-asiakkuus vaatii hallinnon tietojärjestelmäratkaisuilta: millaisia kehitystarpeita ja miten niitä voitaisiin lähteä ratkaisemaan?

 • yhteistä keskustelua Mikael Soini ja Sirkka Rousu ohjaavat keskustelua.

klo 15.15 Päivä päättyy

------------------

Ilmoittautumislomake

Ilmoittaudu ensimmäiseen seminaariin viimeistään 31.1. ja toiseen seminaariin 7.2. tai molempiin samalla kertaa.

------------------

Seminaaria voi seurata netin kautta myös suorana, tai katsoa myöhemmin tallenteena.

Enter as Guest: etunimi+sukunimi+organisaatio

Seminaariin ovat tervetulleita digitaalisen asioinnin, asiakkaan omaseurannan ja toiminnanohjausjärjestelmien kehittämisestä kiinnostuneet ammattilaiset, palveluista vastaavat esimiehet ja päättäjät, digitaalisten palvelujen kehittäjät ja tutkijat, opiskelijat sekä asiakkaat. Tervetulleita ovat myös valinnanvapausmalleja muilla väestöalueilla kehittävät toimijat.

Mukana ovat myös henkilökohtaista budjetointia käytännössä kehittävät pilottien edustajat. HB-mallia kehitetään käytännön asiakastyössä edelläkävijäkaupungeissa ja kuntayhtymissä: Hämeenlinna, Pori, Tampere, Vantaa, Etelä-Karjalan sote-kuntayhtymä ja Kainuun sote-kuntayhtymä.

Lisätietoa valinnanvapaus-lakiehdotuksesta ja HB-hankkeestamme

Sipilän hallitus julkisti 21.12.2016 valinnanvapauslainsäädäntöä koskevat lakiehdotukset, joiden mukaan jatkossa asiakas voi valita palvelut järjestettäväksi myös henkilökohtaisen budjetoinnin mukaisesti. Lue lisää alueuudistus.fi sivulta

Hankkeemme (2016-2019) kehittää ja pilotoi HB-toimintamallia sekä tuottaa tietoa HB:n vaikutuksista. Hankkeessa etsitään vastausta kysymykseen: Mitä siitä seuraa, kun asiakas HB-toimintamallin mukaisesti itse valitsee miten ja mihin palveluihin hän käyttää asiakassuunnitelmaan budjetoidut resurssit? Millaisia vaikutuksia tällä on nähtävissä asiakkaan hyvinvointiin, toimintakykyyn ja osallisuuteen sekä toisaalta palveluihin, työkäytäntöihin ja kustannuksiin? Hankkeessa on erilaisia asiakaskohderyhmiä.

TERVETULOA! Seminaari on maksuton.

 Lisää tapahtumia