Palvelujen kustannukset ja kustannus-vaikuttavuus sosiaalialalla -seminaari

Paikka:  Diakonia-ammattikorkeakoulu, Kyläsaarenkuja 2, Helsinki: Auditorio 332, 3. krs

Hankkeessa kehitetään kustannus-vaikuttavuus tyyppisen taloudellisen analyysin edellytyksiä HB-toimintamallin arviointiin. Seminaarissa pohditaan, mitä tietoa kustannus-vaikuttavuusarvioinnissa tarvitaan ja millaisia välineitä pitää kehittää, jotta arvioinnin mahdollistavaa tietoa syntyisi osana sosiaalialan käytännön toimintaa.

Professori Martin Knapp, London School of Economicsista, esitelmöi sosiaalialan kustannus-vaikuttavuuden perusteista, menetelmistä, tarvittavasta vaikuttavuus- ja kustannustiedosta sekä kertoo esimerkkejä toteutetuista arvioinneista. Seminaarissa esitelmöivät myös suomalaiset kustannus-vaikuttavuusarvioinnin asiantuntijat ja tutkijat.

Kenelle

Seminaariin ovat tervetulleita sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, palveluista vastaavat esimiehet ja päättäjät, palvelujen kehittäjät ja tutkijat, opiskelijat sekä asiakkaat. Tervetulleita ovat myös valinnanvapausmalleja muilla väestöalueilla kehittävät toimijat.

Mukana ovat myös henkilökohtaista budjetointia käytännössä kehittävät pilottien edustajat.  HB-mallia kehitetään käytännön asiakastyössä seuraavissa edelläkävijäkaupungeissa ja kuntayhtymissä: Hämeenlinna, Pori, Tampere, Vantaa, Etelä-Karjalan sote-kuntayhtymä ja Kainuun sote-kuntayhtymä.

Lisätietoja, ohjelma ja ilmoittautuminenLisää tapahtumia