Konsertti: Kiitos, Thank You, Merci, Mikko Franck! (Ruoholahti, Hki)

Klo 14.00

Metropolian Musiikin koulutus sai huhtikuussa merkittävän lahjoituksen kansainväliseen kapellimestarieliittiin kuuluvalta Mikko Franckilta. Nyt on kiitosten aika.

Metropolian laulukoulutuksen alumnit nousevat konserttilavalle upeassa gaalakonsertissa, jossa kuullaan muun muassa ooppera-aarioita. Konsertissa esiintyvät muun muassa sopraano Minna Nyberg, mezzosopraano Anu Ontronen ja baritoni Juha-Pekka Mitjonen.

Lue lisää Mikko Franckin lahjoituksesta ja sen taustoista

 

LippuvarauksetOhjelma- ja esiintyjätiedot sekä lipun hinnat päivittyvät Metropolian tapahtumasivulle alkusyksyllä.

Paikka

Helsingin Konservatorion konserttisali
Ruoholahdentori 6
Hki 18

Esiintyjät

Minna Nyberg

Oopperakonsertti 8.10.2017Sopraano Minna Nyberg on monipuolinen laulaja, joka on erikoistunut barokkimusiikkiin. Hän on esiintynyt solistina mm. Bachin, Buxtehuden, Händelin ja Vivaldin passioissa, oratorioissa, messuissa ja kantaateissa. Minna on laulanut Euroopassa ja Japanissa mm. Sigiswald Kuijkenin johtaman barokkiorkesterin La Petite Banden kanssa ja Collegium Vocale Gentin kuorolaisena Philippe Herreweghen johtamana.

Minna valmistui laulupedagogiksi ammattikorkeakoulu Metropoliasta 2008. Metropolialla oli merkittävä vaikutus Minnan kehityskaareen laulajana ja muusikkona. Eilakaija Sippo avasi hänelle runouden ja tekstintulkinnan maailman. Matti Pelo opetti Minnalle pehmeän ja vakaan laulutekniikan. Vuonna 2006 Minna sai Edilian roolin Metropolian tuottamassa Händelin barokki-oopperassa Almira. Ovet barokkimaailmaan aukesivat ja Minna on esiintyy nykyään barokkilaulajana kansainvälisesti arvos-tettujen yhtyeiden kanssa. Minna on myös erikoistunut barokin elekieleen ja hän on ainoa tätä taidelajia Suomessa esittävä artisti.

Anu Ontronen

Anu Ontronen, Metropolian Musiikin oopperakonsertti 8.10.2017Mezzosopraano Anu Ontronen opiskeli Metropoliassa 2011–2013 ja viimeisteli opintonsa keväällä 2017 Sirkku Wahlroos-Kaitilan johdolla. Ontronen valmistui kesällä 2016 Wienin musiikkiyliopiston oopperaluokalta ja työskenteli  kaudella 2016/2017 Suomen Kansallis-oopperassa solistiharjoittelijana rooleinaan mm. Mozartin Figaron häiden Marcellina ja Wagnerin Lentävän Hollan-tilaisen Mary. Seuraavaksi Ontrosta kuullaan Ilkka Kuusiston Aino Ackte oopperan kantaesityksessä Emmy Achtén roolissa.

Anu Ontronen sijoittui jaetulle toiselle sijalle Lappeenrannan laulukilpailuissa 2016 ja voitti kesällä 2014 Kangasniemen laulukilpailujen jaetun 1. sijan.Ontronen on Suomen Wagner-seuran vuoden 2017 Bayreuth-stipendiaatti ja Matti Salmisen säätiön vuoden 2011 stipendiaatti. Lisäksi häntä on tukenut Suomen Kulttuurirahasto.

Juha-Pekka Mitjonen

Juha-Pekka Mitjonen, metropolian Musiikin oopperakonsertti 8.10.2017Baritoni Juha-Pekka Mitjonen valmistui Metropolia ammattikorkeakoulusta vuonna 2011musiikkipedagogiksi (AMK). Tämän jälkeen hän jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemianoopperakoulutuksessa ja valmistui musiikin maisteriksi kesäkuussa 2014. Mitjosen nykyinenopettaja on sopraano Miina-Liisa Värelä.

Mitjonen debytoi Kansallisoopperan päänäyttämöllä marras-kuussa 2015 Shostakovitsin Nenä-oopperassa. Lahden oopperassa Mitjonen debytoi lauantaina 14.10.2017 Väinön roolissa Merikannon oopperassa Pohjan Neiti. Mitjosen ooppera-ohjelmisto käsittää yli 30 roolia, joista mainittakoon Onegin (Tsaikovski: Jevgeni Onegin), Kreivi Almaviva (Mozart: Figaron häät), Guglielmo (Mozart: Cosi fan tutte) ja Germont (Verdi: La Traviata). Mitjosella on myös laaja konserttiohjelmisto, johon kuuluvat mm. Händelin Messias, Orffin Carmina Burana ja Schubertin Winterreise.

Kesäkuussa 2011 Mitjonen saavutti Keminmaassa Otto Vallenius -laulukilpailussa kolmannen palkinnon ja sai erikoispalkinnon parhaasta ooppera-aarian tulkinnasta. Mitjosella on myös oikeustieteen maisterin tutkinto (Helsingin yliopisto 2008).

Kuvat:
Minna Annola (Minna Nyberg)
Dina Lee (Anu Ontronen)
Aino Huhtaniemi (Juha-Pekka Mitjonen)

Ohjelma

Ohjelma julkaistaan lähipäivien aikana.

Liput

Lippuihin liittyvät tiedot julkaistaan lähipäivien aikana.Lisää tapahtumia