Digisti fiksua terveydenedistämistä

11.11.2016

Metropolian monialaiset projektit ovat mahdollistaneet terveydenedistämisen palveluihin uudet digitaaliset menetelmät.

Metropolian terveydenhoitoalan sekä tv- ja radiotuotannon opiskelijat esittelivät innovaatioprojekteissaan luomiaan digitaalisia konsepteja terveydenhoitoalalle. Sähköinen neuvolakortti, flunssavisa, digitaalinen terveysneuvonta kouluterveydenhoitoon sekä kampanjat nuuskan käytön vähentämiseen tai seksuaaliterveyden edistämiseen nuorille ovat esimerkkejä nykyajan ja tulevaisuuden terveydenhoidosta.

Erilaiset palvelut digitalisoituvat kovaa vauhtia. Monet käyttäjät toivovat sähköisiä ja vaivattomia palveluja. Digitaalisuuden hyötyjä terveydenhoidossa ovat esimerkiksi omahoidon lisääntyminen, luotettavan tiedon saaminen potilaan saataville ja kohderyhmän parempi tavoittaminen. Erityisesti, jos terveyteen liittyvissä kysymyksissä halutaan tavoittaa nuoret, tulee mennä sinne missä nuoret ovat, eli sosiaaliseen mediaan.

Digitaalisessa ympäristössä ei kuitenkaan sovi unohtaa ihmistä. Opiskelijoiden luoma #Oleläsnä-konsepti tarttuu tärkeään aiheeseen, eli sosiaalisen median käyttöön. Kännykkä vie nykyisin liiaksi huomion silloin kun ihmisten tulisi solmia sosiaalisia kontakteja tai huomioida läheisiään. Kampanjan tarkoitus on saada kännykän käyttäjät pohtimaan kriittisesti omaa sosiaalisen median käyttöä. Erinomaisesti suunniteltu ja luotu video aiheesta julkaistaan lähipäivinä.   

Konseptien suunnittelun lähtökohtana on ollut Digisti Fiksu - hankkeen kyselytutkimus, jossa on kartoitettu nuorten, maahanmuuttajien ja ikäihmisten tarpeita digitaalisista palveluista. Digisti Fiksu on Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteinen hanke, jossa selvitetään käyttäjälähtöisesti kansalaisten kokemuksia digitaalisen tiedon, tuotteiden ja palvelujen hyödyntämisestä ja vaikutuksista arjessa.

Kaikki opiskelijoiden kehittämät digitaaliset konseptit ovat hyvin suunniteltuja ja aivan valmiita prototyyppiin tai pilotointiin. Osa konsepteista on jo esillä sosiaalisessa mediassa, osa odottaa julkaisupäivää tai yhteistyökumppania. Varmaa on se, että näistä kuullaan vielä!

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Sami Huohvanainen
P. 040-334 9678
S-posti: etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Digisti Fiksu -hanke
MINNO- Metropolian innovaatioprojektit

       


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Henry Fordin Säätiöltä lahjoitus Metropolialle

15.06.2018

Metropolian tekniikan koulutusala on saanut Henry Fordin Säätiöltä 30 000 euron lahjoituksen. 70 vuotta sitten perustettu säätiö oli Suomessa ensimmäinen, joka ryhtyi tukemaan moottoroitua liikennettä ja koneellista maataloutta. Sen jälkeen se on tuk...

Lue lisää

10 Days 100 Challenges ohjelmassa monialaiset tiimit ratkovat yritysten haasteita

14.06.2018

10 Days 100 Challenges on Suomessa tänä keväänä toista kertaa toteutettava kaksi viikkoa kestävä yhteiskehittämisen ohjelma, joka on käynnissä Espoon Otaniemessä 4.-15.6. Tässä ainutlaatuisessa 10 päivää kestävä...

Lue lisää

Valmentavasta valmiiksi-kevätseminaarissa pohdittiin valmentavan koulutuksen suosituksia

08.06.2018

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama maahanmuuttajien korkeakouluopintoihin valmentavan koulutuksen kehittämishanke Valmentavasta Valmiiksi kokosi aamupäiväseminaariin maanantaina 4.6.2018 Metropolian Bulevardin kampukselle viisikymmentä osallistujaa.
Seminaariin osal...

Lue lisää

Kuka tuottaa sote-palvelut vuonna 2020?

07.06.2018

Kolme naista paneelikeskustelussa: Leila Salonen, Ulla Kiuru ja Susanna Kallama.
Maakunta- ja sote-uudistus aiheuttavat toteutuessaan muutoksia toimijoiden rooleihin ja tehtäviin. Kuka ostaa, maksaa ja tuottaa erilaiset terveys- ja hyvinvointipalvelut? Sitran ja Metropolian järjestämässä kolmannessa Soteuttamo-tilaisuudessa 30.5.2018 mietittiin, miten so...

Lue lisää

07.06.2018

Suomen ensimmäiset rakennusautomaatioasiantuntijat valmistuivat Metropoliasta

Leppävaaran kampuksella juhlittiin iloisissa tunnelmissa, kun ensimmäinen Rakennusautomaatio-asiantuntija, 15 op -koulutus päättyi todistusten jakoon. Rakennusautomaation merkitys työelämässä kasvaa kovaa vauhtia ja alan asiantuntijat ovat kysyttyjä työel...

Lue lisää

07.06.2018

Liiketalouden kansainvälistä projektiviikkoa vietettiin kesäisissä tunnelmissa

Metropolian Liiketalouden alan vuosittainen kansainvälinen tapahtuma International Project Week järjestettiin 14.–18.5.2018 Leppävaaran kampuksella. Yrityksen yhteiskuntavastuu -teemaan keskittyvää viikkoa vietettiin tänä vuonna jo 14. kertaa.
Projektiviikko k&au...

Lue lisää

06.06.2018

Jamiroquai-yhtyeen basisti Paul Turner vieraili Metropoliassa.

Paul Turner opetti ja tutustui samalla Metropolian Musiikin koulutusohjelmaan kesäkuun alussa. Turner edustaa juuri sitä ammattimuusikoiden työn kuvaa, johon koulutuksemme sisältö painottuu. Paul Turner on työskennellyt Jamiroquai-yhtyeen lisäksi mm. Annie Lennox, Tom J...

Lue lisää


1 - 7 / 1545

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015