3AMK ProjektiBoosteri tarjolla olevana yhteistyötoimintamallina

20.02.2018

3AMK ProjektiBoosteri logo

3AMK ProjektiBoosteri

3AMK tarkoittaa kolmen uusimaalaisen ammattikorkeakoulun liittoumaa. Se on Haaga‐Helia, Laurea ja Metropolia yhdessä. Liittouman perustehtäviin kuuluu korkeakoulutusta ja aluekehitystä tukeva yhteinen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio (TKI) -toiminta.

3AMK TKI-toimintaa tehdään kansainvälisellä nimellä R&D Excellence. Meillä on jatkuvasti kaksisuuntainen kutsu avoinna yritysten ja eri sektorien toimijoiden suuntaan.

Yksinkertaistaen, ammattikorkeakoulut tutkivat sitä, mitä opettavat. Yhteisesti R&D Excellencen osaamisprofiili kattaa laajasti elinkeinoelämän ja yhteiskunnan eri alat. Osaamisia yhdistämällä voidaan keskittyä mielenkiintoisiin, uusiin monialaisiin kokonaisuuksiin.

Ammattikorkeakoulut vastaanottavat jatkuvasti haasteita, kumppanitarjouksia sekä asiantuntija- tai opiskelijatoimeksiantoja ja hakevat verkostoja niin yksin kuin yhdessä. Yrityksille ja eri alojen muille toimijoille tarjoamme nyt konkreetista yhteistyötoimintamallia, joka kulkee nimellä 3AMK ProjektiBoosteri. Se on tapa toimia yhdessä ja tuo henkilöstön, yhteistyökumppanit sekä yritykset monialaisesti yhteen 3AMK-tasolla. ProjektiBoosteri tarjoaa fasilitoidun prosessin sekä avoimen ilmapiirin hankeaihioiden kehittämiseen intensiivijaksoina, joissa hyödynnetään palvelumuotoilun ja yhteiskehittämisen menetelmiä.

ProjektiBoosterissa erilaisia haaste- ja idealähtöisiä hankeaihioita jalostetaan tiimityönä kohden hankehakemuksia, joilla ulkoisen rahoituksen hankkeita pyritään voittamaan.

Kevään ja syksyn 2018 kierroksiin haemme nyt todellisia haasteita yrityksiltä ja muiden sektorien toimijoilta, jotka ovat kiinnostuneita yhteistyöstä ammattikorkeakoulujen kanssa TKI-toiminnassa ja yhteisissä hankehauissa kotimaassa tai kansainvälisesti. Kevään prosessi on jo käynnissä, mutta haasteita otetaan koko ajan vastaan joko kevään tai syksyn kierroksille. 

R&D Excellencen kiinnostus kohdentuu erityisesti näihin tutkijatiimien aiheisiin, joihin on jatkuva haku päällä:

 • Terveys ja hyvinvointi
 • Kulttuuri ja elämykset 
 • Yhteiskehittäminen 
 • Terveysteknologia
 • Yrittäjyys
 • Digitaaliset ratkaisut 
 • Kuntoutus 
 • Kestävät ruokajärjestelmät 
 • Robotiikka 
 • Sosiaalinen vastuullisuus 
 • Terveellinen rakennus 
 • Tekoäly
 • Kansalaistoiminta 
 • Tekniset järjestelmät– materiaalitehokkuus 
 • Pedagogiikka
 • Turvallisuusympäristö 
 • Älykäs liikkuminen 
 • Johtaminen ja työn teemat
 • Kyberturvallisuus
 • Arvoa luova myynti 
 • Liiketoiminnan muotoilu ja kehittäminen

Tervetuloa tutustumaan tai kutsumaan meidät kylään, mikäli haluatte ratkaisuja eri tutkimushaasteisiinne tai hakea korkeakoulukumppania yhteiskehittämiseen ja hankkeisiin. 

Lisätietoja:

R&D Excellence: johtaja Isto Mattila

3AMK ProjektiBoosteri: projektikoordinaattori Heini Toivonen

sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@laurea.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Henry Fordin Säätiöltä lahjoitus Metropolialle

15.06.2018

Metropolian tekniikan koulutusala on saanut Henry Fordin Säätiöltä 30 000 euron lahjoituksen. 70 vuotta sitten perustettu säätiö oli Suomessa ensimmäinen, joka ryhtyi tukemaan moottoroitua liikennettä ja koneellista maataloutta. Sen jälkeen se on tuk...

Lue lisää

10 Days 100 Challenges ohjelmassa monialaiset tiimit ratkovat yritysten haasteita

14.06.2018

10 Days 100 Challenges on Suomessa tänä keväänä toista kertaa toteutettava kaksi viikkoa kestävä yhteiskehittämisen ohjelma, joka on käynnissä Espoon Otaniemessä 4.-15.6. Tässä ainutlaatuisessa 10 päivää kestävä...

Lue lisää

Valmentavasta valmiiksi-kevätseminaarissa pohdittiin valmentavan koulutuksen suosituksia

08.06.2018

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama maahanmuuttajien korkeakouluopintoihin valmentavan koulutuksen kehittämishanke Valmentavasta Valmiiksi kokosi aamupäiväseminaariin maanantaina 4.6.2018 Metropolian Bulevardin kampukselle viisikymmentä osallistujaa.
Seminaariin osal...

Lue lisää

Kuka tuottaa sote-palvelut vuonna 2020?

07.06.2018

Kolme naista paneelikeskustelussa: Leila Salonen, Ulla Kiuru ja Susanna Kallama.
Maakunta- ja sote-uudistus aiheuttavat toteutuessaan muutoksia toimijoiden rooleihin ja tehtäviin. Kuka ostaa, maksaa ja tuottaa erilaiset terveys- ja hyvinvointipalvelut? Sitran ja Metropolian järjestämässä kolmannessa Soteuttamo-tilaisuudessa 30.5.2018 mietittiin, miten so...

Lue lisää

07.06.2018

Suomen ensimmäiset rakennusautomaatioasiantuntijat valmistuivat Metropoliasta

Leppävaaran kampuksella juhlittiin iloisissa tunnelmissa, kun ensimmäinen Rakennusautomaatio-asiantuntija, 15 op -koulutus päättyi todistusten jakoon. Rakennusautomaation merkitys työelämässä kasvaa kovaa vauhtia ja alan asiantuntijat ovat kysyttyjä työel...

Lue lisää

07.06.2018

Liiketalouden kansainvälistä projektiviikkoa vietettiin kesäisissä tunnelmissa

Metropolian Liiketalouden alan vuosittainen kansainvälinen tapahtuma International Project Week järjestettiin 14.–18.5.2018 Leppävaaran kampuksella. Yrityksen yhteiskuntavastuu -teemaan keskittyvää viikkoa vietettiin tänä vuonna jo 14. kertaa.
Projektiviikko k&au...

Lue lisää

06.06.2018

Jamiroquai-yhtyeen basisti Paul Turner vieraili Metropoliassa.

Paul Turner opetti ja tutustui samalla Metropolian Musiikin koulutusohjelmaan kesäkuun alussa. Turner edustaa juuri sitä ammattimuusikoiden työn kuvaa, johon koulutuksemme sisältö painottuu. Paul Turner on työskennellyt Jamiroquai-yhtyeen lisäksi mm. Annie Lennox, Tom J...

Lue lisää


1 - 7 / 1545

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015