Näitä tapahtumia lisää! - Terveysteknologia-workshopissa haetaan erilaisia toimintamalleja yritysten ja korkeakoulujen yhteistyöhön

16.04.2018

AIKO-terveysteknologiatyöpaja järjestettiin Terkko Health Hubissa yhteistyössä Helsinki Think Companyn, Upgratedin, Metropolian ja Laurean kanssa. Mukana oli kolme terveysteknologian yritystä sekä opiskelijoita Metropoliasta, Laureasta sekä Aalto yliopistosta.

Opiskelijoilla oli mahdollisuus tutustua kahden päivän workshopin kautta terveysteknologia-alan mahdollisuuksiin ja kehitykseen kolmen kiinnostavan case-haasteen kautta. Haasteet tarjosivat terveysteknologia-alan startup-yritykset Coach4Pro, Disior ja Medigoo.


Workshoppiin osallistui kuusitoista opiskelijaa eri aloilta ja eri oppilaitoksista

”Etsimme Pilotit pyörimään -hankkeemme kautta toimivaa prosessia ja yhteistyömuotoja opiskelijoiden ja yritysten välille. Tällainen workshop on hyvä keino siihen. Vaikka alku tuntui haastavalta, workshop onnistui erittäin hyvin! Toimeksianto tulee olla hyvin valmisteltu, jotta opiskelijat pääsevät vauhtiin ja saavat kiinni nopeasti haasteesta. Haasteet tulee pystyä ratkaisemaan lyhyessä ajassa, joten aihe tulee olla hyvin rajattu”, Pilotit pyörimään -hankkeen projektipäällikkö Virpi Kaartti kuvaili workshoppia tyytyväisenä.

Oikeat työelämän haasteet johtavat hyvään oppimiskokemukseen

”Kaksipäiväinen konsepti on tiivis, mutta erittäin hyvä oppimiskokemus opiskelijoille. Opiskelijat pääsivät tässä tutustumaan oikeisiin terveysteknologian haasteisiin. He keksivät hyviä ratkaisuja yrityksille, vaikka osalle opiskelijoista terveysteknologia ei ollut oma opiskeltava ala, vaan mukana oli myös muun muassa liiketalouden, palvelumuotoilun sekä fysioterapian opiskelijoita. Tavoitteena on järjestää samanlaisia tilaisuuksia säännöllisesti. Toiveena on saada mukaan myös useampia korkeakouluja”, yliopettaja Päivi Haho Metropoliasta totesi.

Opiskelijoiden haasteena oli muun muassa keksiä parannusideoita käyttöliittymään, jossa optimoitiin käyttöliittymän toimintaa liittyen silmäkuopan analyysiohjelmistoon. Disior halusi testikäyttäjäjoukon avulla löytää helpomman tavan paikallistaa silmäkuopan 3D-tomografiasta näköhermon aukon. Uuden ratkaisun ensisijainen käyttäjäryhmä on terveydenhoitoalan ammattilaiset, jotka analysoivat silmäkuopan murtumien leikkaustarvetta. Aukon löytämisen pitäisi olla nopeaa ja intuitiivisesti toistettavissa. Ideaalitilanteessa käyttöliittymä on niin selkeä, että analyysin voi suorittaa myös joku muu kuin leikkaava lääkäri.

Yhtenä haasteena oli pohtia miten madaltaa uuden, digitaalisen terveyspalvelun käyttökynnystä ja yksi ryhmä perehtyi terveysalan tuotteiden standardointiin.


Kallonmurtumien diagnosointia 3D-mallinnosten avulla

Terveysalan tuotteiden standardointiin perehtyneen Medigoon toimitusjohtaja Mika Karilahti piti workshoppia ja opiskelijoiden kanssa työskentelyä hyvänä kokemuksena. ”Tämä oli meidän yritykselle tärkeä tapahtuma. Oli mukava nähdä minkälaisia haasteita muilla firmoilla oli ja tässä pystyi verkostoitumaan muiden firmojen edustajien kanssa. Workshoppiin osallistuneiden opiskelijoiden osaaminen tuli tätä kautta hienosti esille.”, Mika Karilahti iloitsi.

Uudenmaan liiton rahoittaman Pilotit pyörimään -hankkeen tavoitteena on luoda ja pilotoida toimintamalli korkeakouluopiskelijoiden ja yritysten palvelukehitysyhteistyöhön. Lisäksi pilotoidaan toimintamalli kansainväliseen terveys- ja hyvinvointialaan keskittyvään living lab -yhteistyöhön. Living labeissä testataan sellaisten yritysten tuotteita tai palveluita, jotka haluavat kansainvälistyä ja tarvitsevat kokemuksia siitä, miten heidän tuotteensa ja palvelunsa otetaan suunnitellussa kohdemaassa vastaan.

Lue lisää Pilotit pyörimään -hankkeesta.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Virpi Kaartti
P. 050 502 3664
etunimi.sukunimi@laurea.fi

Yliopettaja Päivi Haho
P. 040 167 7990
etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Kapellimestari Mikko Franck lahjoitti jälleen Metropolialle

23.05.2018

Kapellimestari Mikko Franck piipahti tiistaina 22. toukokuuta Helsinkiin ja teki toistamiseen merkittävän lahjoituksen Metropolialle, tällä kertaa sosiaali- ja terveysalalle.
Lahjoitusta edelsi kaksi vierailua ammattikorkeakoulussa. Toukokuun alussa hän tutustui Metropolian...

Lue lisää

Maahanmuuttajien valmentavan koulutuksen päätösjuhlassa oltiin kiitollisia

22.05.2018

Metropolian AMK-opintoihin valmentavat koulutukset maahanmuuttajille päättyivät jälleen kuluneelta lukuvuodelta ja todistustenjakojuhla vietettiin iloisissa tunnelmissa Bulevardilla 17.5.2018.
Kokonaisuudessaan 30 opintopisteen arvoisen valmentavan koulutuksen suoritti tän&...

Lue lisää

Suomen paras opiskelijapeli valittiin Helsingissä

21.05.2018

Osaamisen pelimerkit -hankkeeseen liittyvässä uudessa Bit1-tapahtumassa Helsingin Suvilahdessa valittiin 16.-17.5. Suomen paras opiskelijapeli. Valintoja oli  tekemässä kovan luokan pelialan ammattilaisten kaarti: Mikko Kodisoja Supercelliltä, Samuli Syvähuoko Sisu...

Lue lisää

Metropolia on saanut lahjoituksen Pilke päiväkodeilta

17.05.2018

Pilke päiväkodit on kotimainen varhaiskasvatuspalveluja tarjoava yritys, jolla on yhteensä 80 päiväkotia ympäri Suomen. Lisäksi se järjestää perusopetuksen iltapäivätoimintaa Espoossa, Helsingissä, Kauniaisissa, Por...

Lue lisää

16.05.2018

Julkaisu henkilökohtaisen budjetoinnin (HB) pilottien kokemuksista ja hankkeen havainnoista

Henkilökohtaisen budjetoinnin (HB) malli
- Tarjoaa asiakkaalle valinnanvapautta sosiaali- ja terveyspalveluissa- Tukee oman elämänpolun, osallisuuden ja sosiaalisen kansalaisuuden rakentumista.- Vahvistaa asiakaslähtöistä ja osallistavaa työskentelykulttuuria.- Ottaa a...

Lue lisää

14.05.2018

Ammattikorkeakoulujen todistusvalintojen käyttöönotto kevään 2020 yhteishaussa

Ammattikorkeakoulut ottavat kevään 2020 yhteishaussa käyttöön todistusvalinnan, joka perustuu ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon arvosanojen pisteyttämiseen. Pisteytysmallit on kehitetty laaja-alaisena yhteistyönä Metropolian koordinoimassa hankkees...

Lue lisää

14.05.2018

Robottibussilinja 94R käynnistyi Kivikossa

Helsingissä tehtiin historiaa Metropolian operoimana, kun Kivikossa käynnistyi kokeilu itsestään ajavan pikkubussin (robottibussi) vakituisella reitillä 94R. Bussi ajaa muun liikenteen seassa ja täydentää HSL:n järjestämää joukkoliikennettä...

Lue lisää


1 - 7 / 1530

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015