Maahanmuuttajien valmentavan koulutuksen päätösjuhlassa oltiin kiitollisia

22.05.2018

Kiitospuheensa pitänyt Bénédicte Boiteau (oik.) on kotoisin Ranskasta ja yllätysvideon esittänyt Amir Chaleshgar (vas.) on kotoisin Iranista.

Päätösjuhla Bulevardilla oli tunteikas tilaisuus jokaiselle.

Todistuksensa myös saanut ja kiitospuheensa pitänyt Amir Chaleshgar yllätti kaikki hauskalla videollaan!

Laadukkaasta live-musiikista vastasivat laulaja Hanna Bergström ja kitaristi Erkki Mela.

Metropolian AMK-opintoihin valmentavat koulutukset maahanmuuttajille päättyivät jälleen kuluneelta lukuvuodelta ja todistustenjakojuhla vietettiin iloisissa tunnelmissa Bulevardilla 17.5.2018.

Kokonaisuudessaan 30 opintopisteen arvoisen valmentavan koulutuksen suoritti tänä vuonna 46 opiskelijaa. Media- ja kulttuurialalta 14, sosiaali- ja terveysalalta 24 ja tekniikan alalta kahdeksan. Lisäksi joka alalla oli myös osallistujia, jotka suorittivat osan opinnoista. Heitä aloitti tänä vuonna media- ja kulttuurialalla 21, sosiaali- ja terveysalalla 28 ja tekniikan alalla 16 opiskelijaa.

Puolen vuoden mittaisessa valmentavassa koulutuksessa maahanmuuttajat saavat tarvittavat valmiudet ammattikorkeakouluopintoja varten, opiskelevat suomen kieltä ja tutustuvat valitsemaansa koulutusalaan. Valmentava koulutus ei kuitenkaan anna suoraa pääsyä tutkinto-opiskelijaksi, vaan opiskelijan on haettava jatkossa normaalin hakumenettelyn kautta.

Tunteikkaita juhlapuheita

Juhlapuheessaan osaamisaluepäällikkö Päivi Rimpioja muistutti todistuksen saaneita suomalaisen yhteiskunnan kiireellisyydestä, digitaalisuudesta ja arvoista. Hän neuvoi opiskelijoita myös omaan aktiivisuuteen jatkokoulutuksen suhteen ja kannusti käyttämään suomen kieltä mahdollisimman paljon. Kauniita juhlapuheita kuultiin myös valmistuvilta opiskelijoilta.

”Kovalla työllä olemme päässeet yhden etapin läpi. Opittu, sovellettu ja oivallettu. Nyt on aika nousta siiville. Vankka valmentava koulutus antaa meille kaikille vahvan pohjan ja kantavat siivet, joiden avulla nyt saa lähteä toteuttamaan omia unelmia ja rakentamaan omaa matkaa”, kertoi sosiaali- ja terveysalaa opiskeleva Rebecca Wetu selkeällä suomenkielellä kiitospuheessaan.

Kiitospuheensa niin ikään piti Ranskasta kotoisin oleva 35-vuotias Bénédicte Boiteau, joka on asunut Ranskalaisen miehensä kanssa Suomessa noin 15 vuotta.

”Olen hakenut Helsingin yliopistoon, mutta en ole varma pääsenkö tänä vuonna sisään, koska suomen kielen sanavarasto ei vielä aivan riitä. Pääsykoe oli vaikea minulle. Luulen kuitenkin, että minulla on hyvä mahdollisuus päästä Metropoliaan”, Boiteau pohdiskeli jatkosuunnitelmiaan.

Videoyllätys

Tarjolla oli kesäinen kakkupöytä ja mukaansa tempaavasta musiikista vastasivat laulaja Hanna Bergström ja kitaristi Erkki Mela.

Todistuksensa myös saanut sosiaali- ja terveysalaa opiskeleva ja Iranista kotoisin oleva 27-vuotias Amir Chaleshgar puolestaan tarjosi juhlaväelle hauskan yllätyksen. Hän oli koulutuksen aikana kuvannut videokoosteen, jossa opiskelijat ja opettajat välittivät kaikille terveisiään ja ajatuksiaan koulutuksesta. Video sai hilpeän vastaanoton.

”Halusin tehdä videon koska tämä kurssi, kaikki koulukaverit ja opettajat olivat niin hienoja ja halusin näin kiittää kaikkia. Oppilaat eivät tienneet, että kuvasin opettajia, eivätkä opettajat tienneet että kuvasin oppilaita. Halusin tehdä tämän videon kaikille yllätyksenä, koska tykkään itse tosi paljon yllätyksistä. On tosi upeaa saada rakkaat ihmiset nauramaan”, Chaleshgar perusteli yllätystään.

Chaleshgar halusi tulla Iranista Suomeen opiskelemaan, koska tiesi Suomen korkealaatuisesta koulutusjärjestelmästä, mutta millaiset jatkosuunnitelmat hänellä on?

”Haluan päästä ammattikorkeakouluun ja opiskella röntgenhoitajaksi. Haluan auttaa ihmisiä”, Chaleshgar kertoo.

Ensi syksynä maahanmuuttajien valmentavaa koulutusta järjestetään sosiaali- ja terveysalalla sekä media- ja kulttuurialalla. Syksyn valmentavan koulutuksen hakuaika alkaa 13.8.2018 ja päättyy 31.8.2018, klo 15:00. Valmentava koulutus on opiskelijalle maksutonta. Sen suorittamiseen on myönnetty opintotukea 1.8.2014 alkaen.

Lisätietoa:

Koulutukseen voi tutustua ja hakea täältä

Yhteys:

Media- ja kulttuuriala: Timo Raatikainen
Sosiaali- ja terveysala: Kirsti Sakki
Tekniikan ala: Birgitta Nenonen-Andersson
Sähköposti: etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

21.06.2018

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.
Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä k...

Lue lisää

Granlundilta 30 000 euron lahjoitus tekniikan koulutuksen kehittämiseen

20.06.2018

Granlund Oy, kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijakonserni, on lahjoittanut 30 000 euron tekniikan alan koulutuksen kehittämiseen Metropoliassa.
”Meille tulee Metropoliasta paljon hyviä ammattilaisia. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön esimerki...

Lue lisää

Woman and the Sea valittu mukaan LA Screenwriting Labiin Yhdysvaltoihin!

19.06.2018

Jemina Jokisalon käsikirjoitus Woman and the Sea (suomeksi Herttaässä) on valittu LA Screenwriting Labiin Yhdysvaltoihin. Woman and the Sea on Jokisalon alkuperäisideaan pohjautuva tragikoominen tarina kolmesta eri-ikäisestä naisesta, joiden elämät epäonn...

Lue lisää

Henry Fordin Säätiöltä lahjoitus Metropolialle

15.06.2018

Metropolian tekniikan koulutusala on saanut Henry Fordin Säätiöltä 30 000 euron lahjoituksen. 70 vuotta sitten perustettu säätiö oli Suomessa ensimmäinen, joka ryhtyi tukemaan moottoroitua liikennettä ja koneellista maataloutta. Sen jälkeen se on tuk...

Lue lisää

14.06.2018

10 Days 100 Challenges ohjelmassa monialaiset tiimit ratkovat yritysten haasteita

10 Days 100 Challenges on Suomessa tänä keväänä toista kertaa toteutettava kaksi viikkoa kestävä yhteiskehittämisen ohjelma, joka on käynnissä Espoon Otaniemessä 4.-15.6. Tässä ainutlaatuisessa 10 päivää kestäväss&a...

Lue lisää

08.06.2018

Valmentavasta valmiiksi-kevätseminaarissa pohdittiin valmentavan koulutuksen suosituksia

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama maahanmuuttajien korkeakouluopintoihin valmentavan koulutuksen kehittämishanke Valmentavasta Valmiiksi kokosi aamupäiväseminaariin maanantaina 4.6.2018 Metropolian Bulevardin kampukselle viisikymmentä osallistujaa.
Seminaariin osallistu...

Lue lisää
Kolme naista paneelikeskustelussa: Leila Salonen, Ulla Kiuru ja Susanna Kallama.

07.06.2018

Kuka tuottaa sote-palvelut vuonna 2020?

Maakunta- ja sote-uudistus aiheuttavat toteutuessaan muutoksia toimijoiden rooleihin ja tehtäviin. Kuka ostaa, maksaa ja tuottaa erilaiset terveys- ja hyvinvointipalvelut? Sitran ja Metropolian järjestämässä kolmannessa Soteuttamo-tilaisuudessa 30.5.2018 mietittiin, miten sote-pa...

Lue lisää


1 - 7 / 1548

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015