Innovaatiopolku – mahdollisuus innovaatio- ja yrityskyvykkyyden vahvistamiseksi

25.05.2018

Innovaatiopolku on innovaatioympäristö, jossa kehitetään innovaatioita ideasta yritykseksi yhteistyössä monialaisen tiimin, valmentajien, Metropolian yrityskiihdyttämö Turbiinin ja esimerkiksi Helsingin kaupungin yrityspalvelujen kanssa. ”Tämä on ollut meille mahdollisuus, joka olisi voinut olla tarjolla jo aiemminkin. Innovaatiopolulla olemme voineet opiskella mielekkäästi ja viedä sparrauksen tukemana yritysideaamme eteenpäin.” hehkuttavat Annukka Hahl, Satu Riihelä ja Jaana Rossi.

Monialainen yhdentoista opiskelijan ryhmä ja valmentajatiimi on pilotoinut innovaatiopolkumallia kevään aikana. Pilotoinnissa keskityttiin ajankohtaiseen haasteeseen, älykkään palveluasumisen tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen yhteistyössä Palveluasumisen uusien teknologioiden kokeiluympäristö -hankkeen kanssa.

Innovaatiopolkutoiminta tarjoaa opiskelijoille uusia mahdollisuuksia työllistyä ja verkottua

Tulevaisuudessa innovaatiopolkutoiminta voi jatkua esimerkiksi osana hanketoimintaa. Hankkeissa se voi tarjota mallin, jonka avulla voidaan kehittää innovaatiokyvykkyyttä, tutkia käyttäjätarpeita, yhteiskehittää käyttäjälähtöisistä tarpeista käyttökelpoisia tuotteita ja palveluja ja testata niiden toimivuutta erilaisissa ympäristöissä sekä jalostaa ideasta yritys. Se voi tarjota opiskelijoille uusia mahdollisuuksia työllistyä ja verkottua työelämän, yritysten ja tutkijoiden kanssa.

Innovaatiopolkupilotti toteutettiin yhteistyössä Turbiinin, Helsingin kaupungin Elinkeino-osaston, Helsingin kaupungin NewCo:n sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. ”Tämä on juuri sellaista helsinkiläistä elinkeinojen kehittämistyötä, jossa me haluamme olla mukana. Näin kehitämme maailman toimivinta kaupunkia”, sanoo pilotin päätösbileissä mukana ollut Helsingin kaupungin elinkeinoasiamies Päivi Piispa.

Innovaatiopolkutoiminta ja sen kehitystyö jatkuu syksyllä elokuusta alkaen Hyvinvointiyritykset kiertoon hankkeessa ja lokakuusta eteenpäin Hippa – hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla -hankkeessa.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Toini Harra
P. 040 334 6102
etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta

Mikä Innovaatiopolku?

Älykkään palveluasumisen innovaatiopolku starttasi

               


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

21.06.2018

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.
Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä k...

Lue lisää

Granlundilta 30 000 euron lahjoitus tekniikan koulutuksen kehittämiseen

20.06.2018

Granlund Oy, kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijakonserni, on lahjoittanut 30 000 euron tekniikan alan koulutuksen kehittämiseen Metropoliassa.
”Meille tulee Metropoliasta paljon hyviä ammattilaisia. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön esimerki...

Lue lisää

Woman and the Sea valittu mukaan LA Screenwriting Labiin Yhdysvaltoihin!

19.06.2018

Jemina Jokisalon käsikirjoitus Woman and the Sea (suomeksi Herttaässä) on valittu LA Screenwriting Labiin Yhdysvaltoihin. Woman and the Sea on Jokisalon alkuperäisideaan pohjautuva tragikoominen tarina kolmesta eri-ikäisestä naisesta, joiden elämät epäonn...

Lue lisää

Henry Fordin Säätiöltä lahjoitus Metropolialle

15.06.2018

Metropolian tekniikan koulutusala on saanut Henry Fordin Säätiöltä 30 000 euron lahjoituksen. 70 vuotta sitten perustettu säätiö oli Suomessa ensimmäinen, joka ryhtyi tukemaan moottoroitua liikennettä ja koneellista maataloutta. Sen jälkeen se on tuk...

Lue lisää

14.06.2018

10 Days 100 Challenges ohjelmassa monialaiset tiimit ratkovat yritysten haasteita

10 Days 100 Challenges on Suomessa tänä keväänä toista kertaa toteutettava kaksi viikkoa kestävä yhteiskehittämisen ohjelma, joka on käynnissä Espoon Otaniemessä 4.-15.6. Tässä ainutlaatuisessa 10 päivää kestäväss&a...

Lue lisää

08.06.2018

Valmentavasta valmiiksi-kevätseminaarissa pohdittiin valmentavan koulutuksen suosituksia

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama maahanmuuttajien korkeakouluopintoihin valmentavan koulutuksen kehittämishanke Valmentavasta Valmiiksi kokosi aamupäiväseminaariin maanantaina 4.6.2018 Metropolian Bulevardin kampukselle viisikymmentä osallistujaa.
Seminaariin osallistu...

Lue lisää
Kolme naista paneelikeskustelussa: Leila Salonen, Ulla Kiuru ja Susanna Kallama.

07.06.2018

Kuka tuottaa sote-palvelut vuonna 2020?

Maakunta- ja sote-uudistus aiheuttavat toteutuessaan muutoksia toimijoiden rooleihin ja tehtäviin. Kuka ostaa, maksaa ja tuottaa erilaiset terveys- ja hyvinvointipalvelut? Sitran ja Metropolian järjestämässä kolmannessa Soteuttamo-tilaisuudessa 30.5.2018 mietittiin, miten sote-pa...

Lue lisää


1 - 7 / 1548

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015