Liiketalouden kansainvälistä projektiviikkoa vietettiin kesäisissä tunnelmissa

07.06.2018

Metropolian Liiketalouden alan vuosittainen kansainvälinen tapahtuma International Project Week järjestettiin 14.–18.5.2018 Leppävaaran kampuksella. Yrityksen yhteiskuntavastuu -teemaan keskittyvää viikkoa vietettiin tänä vuonna jo 14. kertaa.

Projektiviikko käynnistyi 14.5. Kick-off-tilaisuudella, jossa kahvitalo Oy Gustav Paulig Ab ja lakiasiantoimisto Lex Gaudius esittelivät toimintaansa ja antoivat opiskelijaryhmille vastuullisen liiketoiminnan markkinointiin liittyvät toimeksiantonsa.

Projektiviikon aikana 14 vierailijaluennoitsijaa Liiketalouden partneriyliopistoista Saksasta, Alankomaista, Isosta-Britanniasta, Itävallasta, Belgiasta ja Kanadasta luennoivat yli 130 opiskelijalle yrityksen yhteiskuntavastuu-teeman mukaisesti ja työstivät käytännön toimeksiantoja heidän kanssaan. Viikkoon osallistui myös vierailevia ulkomaisia opiskelijoita Itävallasta ja Belgiasta.

Tiiviin päiväohjelman lisäksi viikon aikana nautittiin myös yhteisistä vapaa-ajan riennoista. Opiskelijat kävivät keskenään esimerkiksi piknikillä ja nähtävyyskierroksella Helsingissä. Opettajat vierailivat Nokian pääkonttorissa Espoossa kuulemassa, millä tavoin kestävä kehitys ja vastuullisuus on sidottu osaksi Nokian liiketoimintaa. Tapahtuma huipentui perjantaina 18.5. pidettyyn posterinäyttelyyn, jossa opiskelijaryhmät esittelivät tuotoksensa toimeksiantajille ja muulle yleisölle.

Tapahtumaa vietettiin tänä vuonna poikkeuksellisen aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Muutoinkin projektiviikko oli kaikin puolin onnistunut. Pääjärjestäjä, lehtori Anne-Mari Raivio on tapahtumaan erittäin tyytyväinen. ”Projektiviikko on todella intensiivinen mutta valtavan antoisa tapahtuma. Toisen vuoden opiskelijamme ovat uskomattoman innovatiivisia ja uskaltavat haastaa itseään luoviin ratkaisuihin. Lisäksi mahdollisuus kansainvälistymiseen täällä kotikonnuilla on hieno tilaisuus paitsi opiskelijoille myös meille järjestäjille”, Raivio kiteyttää tunnelmiaan viikon jälkeen.

Lisätiedot:
Anne-Mari Raivio
lehtori, liiketalous
p. 040 509 7057
etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

21.06.2018

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.
Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä k...

Lue lisää

Granlundilta 30 000 euron lahjoitus tekniikan koulutuksen kehittämiseen

20.06.2018

Granlund Oy, kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijakonserni, on lahjoittanut 30 000 euron tekniikan alan koulutuksen kehittämiseen Metropoliassa.
”Meille tulee Metropoliasta paljon hyviä ammattilaisia. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön esimerki...

Lue lisää

Woman and the Sea valittu mukaan LA Screenwriting Labiin Yhdysvaltoihin!

19.06.2018

Jemina Jokisalon käsikirjoitus Woman and the Sea (suomeksi Herttaässä) on valittu LA Screenwriting Labiin Yhdysvaltoihin. Woman and the Sea on Jokisalon alkuperäisideaan pohjautuva tragikoominen tarina kolmesta eri-ikäisestä naisesta, joiden elämät epäonn...

Lue lisää

Henry Fordin Säätiöltä lahjoitus Metropolialle

15.06.2018

Metropolian tekniikan koulutusala on saanut Henry Fordin Säätiöltä 30 000 euron lahjoituksen. 70 vuotta sitten perustettu säätiö oli Suomessa ensimmäinen, joka ryhtyi tukemaan moottoroitua liikennettä ja koneellista maataloutta. Sen jälkeen se on tuk...

Lue lisää

14.06.2018

10 Days 100 Challenges ohjelmassa monialaiset tiimit ratkovat yritysten haasteita

10 Days 100 Challenges on Suomessa tänä keväänä toista kertaa toteutettava kaksi viikkoa kestävä yhteiskehittämisen ohjelma, joka on käynnissä Espoon Otaniemessä 4.-15.6. Tässä ainutlaatuisessa 10 päivää kestäväss&a...

Lue lisää

08.06.2018

Valmentavasta valmiiksi-kevätseminaarissa pohdittiin valmentavan koulutuksen suosituksia

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama maahanmuuttajien korkeakouluopintoihin valmentavan koulutuksen kehittämishanke Valmentavasta Valmiiksi kokosi aamupäiväseminaariin maanantaina 4.6.2018 Metropolian Bulevardin kampukselle viisikymmentä osallistujaa.
Seminaariin osallistu...

Lue lisää
Kolme naista paneelikeskustelussa: Leila Salonen, Ulla Kiuru ja Susanna Kallama.

07.06.2018

Kuka tuottaa sote-palvelut vuonna 2020?

Maakunta- ja sote-uudistus aiheuttavat toteutuessaan muutoksia toimijoiden rooleihin ja tehtäviin. Kuka ostaa, maksaa ja tuottaa erilaiset terveys- ja hyvinvointipalvelut? Sitran ja Metropolian järjestämässä kolmannessa Soteuttamo-tilaisuudessa 30.5.2018 mietittiin, miten sote-pa...

Lue lisää


1 - 7 / 1548

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015