Valitse sivusto

Metropolia.fi / Hae opiskelijaksi / Opinto-opas / Wiki / Vuosikertomus / Blogit / MCreO

Audionomi-erikoistumisopinnot

  • Edellinen haku kevät 2013. Koulutus ei ole mukana kevään 2014 haussa.

Opintojen kuvaus

Audionomi on audiologisen hoitotyön erityisasiantuntija, jonka työhön sisältyy mm. kuulon- ja tasapainon diagnostisia tutkimuksia sekä kuulonkuntoutusta. Audionomi toimii moniammatillisen työryhmän jäsenenä edistäen ja tukien potilaan itsenäistä arjessa selviytymistä. Audionomin työ on pääsääntöisesti itsenäistä vastaanottotyötä, joka edellyttää itsenäistä työotetta, tietotekniikan ja terveysteknologian erityisosaamista sekä tarkkuutta vaativia kädentaitoja.

Erikoistumisopinnot koostuvat audiologisista ydinopinnoista sekä kuntouttavasta ja ennaltaehkäisevästä hoitotyöstä audiologian näkökulmasta. Opintoihin sisältyy audiologisen hoitotyön osa-alueita sekä laajoja kokonaisuuksia audiologian eri alueilta mm. tekninen, lääketieteellinen, psykososiaalinen sekä puhe- ja kommunikointiaudiologia.

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina ja ne sisältävät käytännön työssä oppimista sekä kehittämistyön. Lähiopetusta järjestetään viikoittain yksittäisinä lähiopetuspäivinä tai iltoina. Lisäksi kuukausittain järjestetään 2-3 päivän kontaktijakso. Opinnot toteutetaan yhteistyössä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin lääketieteen ja hoitotyön asiantuntijoiden kanssa.

Opintojen sisällöt

Opintojen tarkemmat sisällöt ilmoitetaan myöhemmin.

Opiskelijamaksu

250 euroa. Lisäksi opiskelija kustantaa itse oppimateriaalinsa.

Video Audionomin työstä

 

 

Hakuajat

Kevät 2015

7.–27.1. Englanninkieliset AMK-tutkinnot
17.3.–9.4. AMK-tutkinnot (päivätoteutus ja monimuotototeutus) ja ylemmät AMK-tutkinnot (suomi ja englanti)

Kokemuksia Metropoliasta

Kokemuksia Metropoliasta

"Koulutus antaa mielestäni hyvät valmiudet työelämään omatoimisille ja sitkeille tyypeille."
- Emilia, Elokuvan ja television koulutus

OPISKELIJOIDEN KERTOMUKSIA →

Ajankohtaista

 

 

 

Uutisarkisto →

Metropolia Ammattikorkeakoulu - Yhteisö, uudistaja ja kumppani


Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu. Koulutamme kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä.

Metropolia muodostaa yhteisön, jossa erilaiset ihmiset ja maailmat kohtaavat ja joka synnyttää oivalluksia ja osaamista työhön ja hyvinvointia elämään.