Valitse sivusto

Metropolia.fi / Hae opiskelijaksi / Opinto-opas / Wiki / CV / Blogit / MCreO

Sähkö- ja automaatiotekniikan erikoistumisopinnot

  • Edellinen haku yhteishaku kevät 2013. Seuraava vahvistamatta.

Opintojen rakenne

Sähkö- ja automaatiotekniikan erikoistumisopinnoissa on kaksi suuntautumisvaihtoehtoa: automaatioteknikka ja sähköpätevyysvaatimukset. Suuntautumisvaihtoehto valitaan haun yhteydessä.

Automaatiotekniikan erikoistumisopinnot

Automaatiotekniikan erikoistumisopinnot tarjoavat mahdollisuuden automaatio-osaamisen kasvattamiseen. Opiskelija voi suuntautua tarpeiden mukaisesti joko prosessi- tai tuotantoautomaatioon. Myös YAMK-tasoisia automaatioteknologian kursseja on mahdollista sisällyttää opintoihin.

Opinnot on tarkoitettu ensisijaisesti insinööreille ja teknikoille, joilla on vähintään vuoden työkokemus ja halu laajentaa automaatio-osaamistaan. Varsinaista automaation pohjatietämystä ei kuitenkaan edellytetä.

Sähköpätevyysvaatimusten erikoistumisopinnot

Sähköpätevyysvaatimusten erikoistumisopinnot kattavat ne sähköalan opinnot, jotka Henkilö- ja Yritysarviointi Seti Oy vaatii pätevyyksien myöntämiseen, perustuen sähköturvallisuuslakiin ja kauppa- ja teollisuusministeriön päätökseen sähköalan töistä. Opinnot on tarkoitettu ensisijaisesti kyseisiä pätevyyksiä tarvitseville.

Alustava opetussuunnitelma ja tarjottavat kurssit löytyvät opinto-oppaasta. Tarkemmat kurssivalinnat tehdään opintojen alkaessa.

Tavoite

Koulutuksen tavoitteena on tarjota teollisuudessa työskenteleville henkilöille mahdollisuus laajentaa automaatio-osaamistaan tai opiskella sähköpätevyysvaatimukset.

Kohderyhmä

Opinnot on tarkoitettu ensisijaisesti insinööreille ja teknikoille, joilla on työkokemusta vähintään kaksi vuotta tutkinnon suorittamisen jälkeen. Soveltuva tutkinto on esimerkiksi automaatio-, sähkö-, prosessi-, kemian- tai konetekniikan alalta, mutta myös muun alan tutkinnon suorittaneet ovat hakukelpoisia.

Huom! Sähköpätevyyssuuntautumisen hakuvaatimuksena on lisäksi vähintään 15 op aikaisemmin suoritettuja pätevyyksien myöntämiseen liittyviä sähköalan opintoja.

Opiskelijavalinta suoritetaan aikaisempien opintojen, työkokemuksen ja hakulomakkeeseen kirjattujen perustelujen mukaan. Ei erillistä valintakoetta.

Toteutustapa ja koulutuksen hinta

Opiskelu tapahtuu arki-iltoina monimuoto-opiskeluna: lähiopetusta, laboratorio-, harjoitus- ja projektitöitä sekä itse-opiskelua. Sähköpätevyysvaatimuksiin liittyvä koulutus järjestetään Helsingin Albertinkadun yksikössä ja automaatiotekniikan koulutus Vantaan Myyrmäen yksikössä.

Koulutus kestää vuoden. Opiskelijalta peritään 250 € lukuvuosimaksu ja lisäksi opiskelija kustantaa itse oppimateriaalin.

Hakuajat

Kevät 2015

7.–27.1. Englanninkieliset AMK-tutkinnot
17.3.–9.4. AMK-tutkinnot (päivätoteutus ja monimuotototeutus) ja ylemmät AMK-tutkinnot (suomi ja englanti)

Syksy 2015

8.–22.9. AMK-tutkinnot (päivätoteutus ja monimuotototeutus), englanninkieliset AMK-tutkinnot, ylemmät AMK-tutkinnot

Kokemuksia Metropoliasta

Kokemuksia Metropoliasta

"Koulutus antaa mielestäni hyvät valmiudet työelämään omatoimisille ja sitkeille tyypeille."
- Emilia, Elokuvan ja television koulutus

OPISKELIJOIDEN KERTOMUKSIA →

Ajankohtaista

 

 

 

Uutisarkisto →

Metropolia Ammattikorkeakoulu - Yhteisö, uudistaja ja kumppani


Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu. Koulutamme kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä.

Metropolia muodostaa yhteisön, jossa erilaiset ihmiset ja maailmat kohtaavat ja joka synnyttää oivalluksia ja osaamista työhön ja hyvinvointia elämään.