Elokuva ja televisio: käsikirjoittamisen ennakkotehtävät 2017

Tehtävä 1: Silloin pelkäsin -tarina

Kirjoita otsikon mukainen fiktiivinen tarina, jossa esiinnyt itse päähenkilönä. Tarinan tulee sisältää käänne.

Pituus: enintään yksi A4-liuska, fontti Arial, koko 12, riviväli 1

Arviointiperusteet: Kyky tarkastella omaelämäkerrallista kokemusta kirjoittajan materiaalina, kyky tuottaa tarinallinen käänne, olennaisen tiivistämisen taito, omaperäisyys

Tehtävä 2: Analyysi

Valitse sinulle mieleisen tv-sarjan ensimmäinen jakso. Katso jakso analyyttisesti. Kirjoita analyysi jossa kerrot, kuka on päähenkilö ja keitä muita tarinallisesti tärkeitä henkilöitä löydät. Ovatko henkilöhahmot mielestäsi mielenkiintoisia? Miksi tai miksi eivät? Onko sarjan aloitus kiinnostava ja onnistuuko sarja koukuttamaan sinut katsojana? Perustele.

Pituus: enintään yksi A4-liuska, fontti Arial, koko 12, riviväli 1

Arviointiperusteet: Havainnon tekeminen, kyky analysoida ohjelmaa, tarinan hahmotuskyky, samastuminen, olennaisen tiivistämisen taito

Tehtävä 3: CV ja motivaatiokirje

Laadi itsestäsi CV (curriculum vitae). Mainitse kaikki tekemäsi työt, harrastukset, vastuutehtävät, koulutus ja muu toiminta. Kirjoita omin sanoin motivaatiokirje, jossa mainitset kolme tärkeintä syytä, miksi haluat opiskella käsikirjoittamista. Miten toimintasi tähän mennessä tukee päämäärääsi? Mikä on unelmasi?

Pituus: yhteensä enintään kaksi A4-liuskaa, fontti Arial, koko 12, riviväli 1

Arviointiperusteet: selkeys, olennaisen tiivistämisen taito, motivaatio, koulutettavuus ja soveltuvuus alalle

Ennakkotehtävien toteutustapa:

Kaikki tehtävät kirjoitetaan tekstinkäsittelyohjelmalla, fontti Arial, koko 12, riviväli 1

Nimeä jokainen tehtäväsi huolellisesti. (Esim. "1. TEHTÄVÄ, ETUNIMI SUKUNIMI")

HUOM! Ohjeiden noudattamatta jättäminen tai ylipitkän tekstin palauttaminen johtaa tehtävän hylkäämiseen.

Palautusohjeet

Ennakkotehtävät toimitetaan hakuaikana  Metropolian hakijapalveluihin 5.4.2017 klo 15.00 mennessä.

Täytä ja lähetä elokuva ja televisio: käsikirjoittamisen sähköinen perustietolomake hakuaikana 15.3.–5.4.2017 klo 15.00 mennessä.  Ennakkotehtävät toimitetaan sähköisesti perustietolomakkeen liitetiedostoina E-lomakepalautusjärjestelmän kautta Metropolian hakijapalveluihin.

Lomaketta ei tarvitsee tulostaa tai lähettää postitse. Huomaa, että perustietolomakkeen voi täyttää vain kerran. Lomakkeita ei ole mahdollista palata täydentämään myöhemmin. Tarkista siis, että lähetät vain valmiin lomakkeen.

Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee täyttää myös yhteishakulomake osoitteessa opintopolku.fi 5.4.2017 klo 15.00 mennessä.