Elokuva ja televisio: kuvan ja leikkauksen ennakkotehtävät 2017

Tehtävä 1: CV

Laadi itsestäsi CV (curriculum vitae).

Mainitse kaikki tekemäsi työt, harrastukset, vastuutehtävät, koulutus ja muu toiminta.

Sisällytä tekstiisi kolme tärkeintä syytä, miksi haluat tulla opiskelemaan Metropolian kuva- ja leikkauslinjalle.

Tee CV:stä kieliasultaan ja visuaaliselta toteutukseltaan sellainen, että myös sen kautta kerrot jotain itsestäsi.

Ota itsestäsi kuva, joka tukee kirjoittamaasi tekstiä ja liitä se tekstin yhteyteen.

Toteutus voi olla käsintehty ja skannattu tai suoraan tietokoneella tehty, kuitenkin niin että lopputuloksena  on yksi A4-sivun kokoinen tiedosto PDF-muotoon tallennettuna sisältäen kuvan.  Tiedoston koko enintään 1 Mb

 Arviointiperusteet: ammatilliset valmiudet ja/tai ammatillinen osaaminen, keskeisen tiivistäminen, soveltuminen alalle ja korkeakouluopintoihin, ohjeistuksen noudattaminen,CV kokonaisuutena

Tehtävä 2: Video

Tee enintään yhden minuutin mittainen video, jossa käsittelet jotain sinulle henkilökohtaisesti tapahtunutta voimakkaita tunteita herättänyttä tapahtumaa.

Voit toteuttaa sen yhdellä tai useammalla otoksella ja leikata sitä haluamallasi tavalla.

Videossa saa olla puhetta, Teoston alaista musiikkia ja muita elementtejä, kuten grafiikkaa.

Laita videon alkuun tekstiplanssi, josta käy ilmi teoksesi nimi. Kameran tekninen laatu ei ole arviointiperuste. Tiedoston enimmäiskoko 100 Mb. Käytä tässä videossa ainoastaan tätä tehtävää varten tänä keväänä kuvaamaasi materiaalia.

Arviointiperusteet: ilmaisun omaleimaisuus, kerronnan tulkittavuus, koskettavuus ja kokonaisuuden hallinta, ohjeistuksen noudattaminen

Tehtävä 3: Dokumentaarinen valokuvasarja

Kuvaa tätä tehtävää varten viiden valokuvan dokumentaarinen kuvasarja jostain tilanteesta niin, että saat katsojalle siinä olevien ihmisten tunteet välittymään.

Kuvat voivat olla mustavalkoisia tai värillisiä. Kuvien täytyy olla tänä keväänä tätä tehtävää varten kuvattuja. Tiedoston koko max 1 mb / kuva. 

Kirjoita  yhdellä lauseella, mikä on kyseinen tilanne ja miksi se kiinnosti sinua ja anna kuvasarjalle nimi.  Kirjasintyyppi Times 12, tallennus PDF-muotoon.

Arviointiperusteet: havainnon omaperäisyys, kyky kertoa kuvilla, visuaalisuus, aiheen käsittely, ohjeistuksen noudattaminen

Tehtävätiedostojen palautus

Luo oma tili Google Driveen tai vastaavaan palvelimeen.  Luo tilille kansio ja nimeä se sukunimi_etunimi, esim Mallikas_Matti. 

Nimeä  tehtävätiedostot seuraavasti tehtävännumero_sukunimi_etunimi  esimerkiksi 1_Mallikas_Matti

Numeroi tehtävätiedostot seuraavasti:

1  ( = CV )
2  ( = Video )
3  ( = Selitys mistä videossa on kyse)
4  ( = Dokumentaarinen valokuva 1 )
5  ( = Dokumentaarinen valokuva 2 )
6  ( = Dokumentaarinen valokuva 3 )
7  ( = Dokumentaarinen valokuva 4 )
8  ( = Dokumentaarinen valokuva 5 )
9  ( = Dokumentaaristen valokuvien selite ja nimi )

Palautusohjeet

Ennakkotehtävät toimitetaan hakuaikana  Metropolian hakijapalveluihin 5.4.2017 klo 15.00 mennessä.

Täytä ja lähetä elokuva ja televisio: kuvan ja leikkauksen sähköinen perustietolomake hakuaikana 15.3.–5.4.2017 klo 15.00 mennessä.  Tarkista, että lomakkeella ilmoittamasi Google Drive linkki toimii. Muista jakaa kansio ilman tunnistautumista (jakoasetukset "kaikki linkin saaneet"). Kansion tulee sisältää ennakkotehtävässä mainitut tiedostot ja niiden tulee olla nimetty ennakkotehtävässä ilmoitetulla tavalla.

Lomaketta ei tarvitse tulostaa tai lähettää postitse. Huomaa, että perustietolomakkeen voi täyttää vain kerran. Lomakkeita ei ole mahdollista palata täydentämään myöhemmin. Tarkista siis, että lähetät vain valmiin lomakkeen.

Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee täyttää myös yhteishakulomake osoitteessa opintopolku.fi 5.4.2017 klo 15.00 mennessä.