Viestintä: 3D-animoinnin ja -visualisoinnin ennakkotehtävät 2017

Tehtävä 1

Suunnittele kaksi animaatiohahmoa, jotka perustuvat todellisiin esineisiin. Valitse kaksi erilaista sinulle tuttua arkielämän elotonta esinettä hahmosuunnittelun pohjaksi. Voit muuttaa esineiden muotoa ja lisätä niihin yksityiskohtia, jotta hahmoista tulee toimivia. Suunnittele hahmot kuitenkin niin, että niiden pohjana olevat esineet on mahdollista tunnistaa.

Suunnittele hahmoille persoonallisia, toisistaan poikkeavia piirteitä. Hyödynnä suunnittelussa esineiden alkuperäisiä muotoja ja eroavaisuuksia. Hahmot ovat täysin kuvitteellisia, joten voit halutessasi lisätä niille silmät, suun ja muita piirteitä.

Esitä nämä kaksi hahmoa samassa kuvassa yhdellä A4-kokoisella paperilla. Esitystekniikka on vapaa. Voit käyttää piirtämisen ja maalaamisen lisäksi mitä tahansa sinulle tuttua keinoa, kuten 3D-mallinnusta, valokuvausta tai kollaasitekniikoita.

Tehtävän arviointikriteerit ovat visuaalisen viestin välittäminen, hahmojen ilmeikkyys ja persoonallisuus, hahmojen tunnistettavuus, kolmiulotteisuuden havainnollistaminen ja valitun esitystekniikan hallinta.

Tehtävä 2

Tehtävässä 1 kuvattujen hahmojen välille kehkeytyy animaatiolyhytelokuvassa rakkaustarina.

Esitä yksi kohtaus rakkaustarinan vaiheista 3-4 kuvan sarjana yhdellä A4-kokoisella paperilla. Esitä kuvasarjassa hahmojen lisäksi myös ympäristöä. Kerro tarina vain kuvilla, älä käytä tekstejä.

Esitystekniikka on vapaa. Voit käyttää piirtämisen ja maalaamisen lisäksi mitä tahansa sinulle tuttua keinoa, kuten 3D-mallinnusta, valokuvausta tai kollaasitekniikoita.

Tehtävän arviointikriteerit ovat visuaalisen kerronnan sujuvuus, kuvasarjan selkeys ja sommittelu, hahmojen ja ympäristön kolmiulotteinen esittäminen, toiminnan kuvaaminen ja valitun esitystekniikan hallinta.

 

 

Perustietolomake

Täytä ja lähetä hakuaikana 15.3.-5.4.2017 klo 15.00 mennessä 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sähköinen perustietolomake. Ota lopuksi tuloste perustietolomakkeesta.

Perustietolomakkeet julkaistaan hakuajan alkaessa 15.3.2017. Huomaa, että perustietolomakkeen voi täyttää vain kerran. Lomakkeita ei ole mahdollista palata täydentämään myöhemmin. Tarkista siis, että lähetät vain valmiin lomakkeen.

Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa sinun tulee täyttää myös yhteishakulomake osoitteessa opintopolku.fi 5.4.2017 klo 15.00 mennessä.

Palautusohjeet

Laita lähetyskuoren vasempaan yläkulmaan tiedot:

  • Oma nimi
  • Viestintä/ 3D-animointi ja -visualisointi
  • Perustietolomakkeen hakijatunniste

Toimita ennakkotehtävät ja tulosteet yhteishakulomakkeesta ja viestintä/3D-animoinnin ja visualisoinnin perustietolomakkeesta 5.4.2017 klo 15.00 mennessä Metropolian hakijapalveluihin. Viimeisen päivän postileima ei riitä.

Postiosoite:
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Hakijapalvelut
PL 4000
00079 Metropolia

Käyntiosoite:
Bulevardi 31 (1. krs)
00180 Helsinki