Rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskoe

Kaikki hakukelpoiset hakijat osallistuvat ilman erillistä kutsua sekä tekniikan alan valtakunnalliseen valintakokeeseen että rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskokeeseen.
Voidakseen tulla valituksi hakijan tulee saada molemmista kokeista hyväksytty suoritus samassa haussa. Rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskokeen enimmäispistemäärä on 50 pistettä (alin hyväksytty pistemäärä 25 pistettä).

Hakijan tulee osallistua tekniikan alan valtakunnalliseen valintakokeeseen hakulomakkeessa ilmoittamassaan ylimmässä tekniikan alan hakutoiveen ammattikorkeakoulussa ja rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskokeeseen korkeimman rakennusarkkitehtikoulutuksen hakutoiveensa mukaisessa rakennusarkkitehtikoulutusta antavassa ammattikorkeakouluyksikössä, joka on yksi seuraavista: Metropolia ammattikorkeakoulu, Oulun ammattikorkeakoulu, Savonia-ammattikorkeakoulu ja Tampereen ammattikorkeakoulu.

Hakijat, joiden korkein rakennusarkkitehtikoulutuksen hakutoive on Metropolia AMK:n Rakennusarkkitehtuurikoulutus:

Soveltuvuuskokeen aika: perjantai 2.6.2017

Ilmoittautuminen ja henkilöllisyyden tarkastaminen klo 8.30
(Ota mukaan kuvalla varustettu henkilöllisyystodistuksesi)

Valintakokeet pidetään klo 9.00 - 16.30, tauko 12.00 - 13.15.

Tehtävä 1: kello 9.00 - 12.00

Ilmoittaudu uudestaan samassa luokassa 13.15

Tehtävä 2: kello 13.30 - 16.30

Paikka: Metropolia Ammattikorkeakoulu, Agricolankatu 1-3, 00500 Helsinki


Ota mukaan seuraavat tarvikkeet:

Lyijykyniä (eri kovuuksia ja vahvuuksia), kumi ja säiliöllinen teroitin, viivoitin, puuvärit (vähintään 12 väriä, sisältäen päävärit) ja kuulakärkikynä.

Ei muita välineitä, esim. harppeja eikä piirustuspaperia. Piirustuspaperit ja apupaperit annetaan koepaikalla. Matkapuhelin ei saa olla esillä kokeen aikana ja sen on oltava äänettömällä.

Ota mukaasi myös juotavaa, sillä koeluokissa saattaa olla lämmin aurinkoisella ilmalla. Juomia voit ostaa myös opiskelijaravintolasta.

Koe sisältää kaksi piirustus- ja suunnittelutehtävää. Sekä aamu- että iltapäivällä on erillinen tehtävä. Aamupäivän tehtävä palautetaan ennen taukoa (klo 12.00).

Soveltuvuuskokeessa testataan kolmiulotteista hahmotuskykyä, ideointikykyä, sommittelutaitoja sekä havainnollista esityskykyä.

Välineistä ei anneta lisäohjeita. Valintakoetehtävistä ei anneta palautetta. Tehtäväpapereita ei palauteta.

Valintapisteytys

Rakennusarkkitehtuurin haussa valintapisteet ja –kriteerit ovat valtakunnallisesti yhteneväiset.
Valintakokeissa on saavutettava vähintään 35 pistettä (tekniikan ja liikenteen alan valtakunnallisesta valintakokeesta 10 pistettä ja rakennusarkkitehtikoulutuksen soveltuvuuskokeesta 25 pistettä).

Voidakseen tulla valituksi hakijan tulee saada molemmista kokeista hyväksytty suoritus samassa haussa.

Lounastauko:

Tehtävien välissä on lounastauko klo 12.00 – 13.15. Metropolian Agricolankadun toimipisteessä on ruokala/kahvila. Siellä hakijat voivat ruokailla omalla kustannuksellaan. Lounaan hinta on pääsykokeeseen osallistuville 5,20 €. Lounaan lisäksi kahviossa on mahdollisuus ostaa kahvia, yms. Kts. http://www.sodexo.fi/agricola

Tulokset

Valintojen tuloksista ilmoitetaan viimeistään 30.6.2017. Tätä ennen ei voida antaa mitään hakijoiden valintakoemenestystä koskevia tietoja.

Mikäli peruutat kokeeseen osallistumisen, sitä ei tarvitse ilmoittaa.

 

Tulosta tämä ohje ja ota se mukaasi soveltuvuuskokeeseen!

Ota mukaan myös kuvalla varustettu henkilöllisyystodistuksesi!

 

Onnea kokeeseen!

 

Yhteyshenkilö: 

Jorma Lehtinen

jorma.lehtinen@metropolia.fi

+358 40 1837462

Rakennusarkkitehtuurin opiskelu Metropoliassa

Opinnot kestävät neljä vuotta. Koska kyseessä on vuonna 2014 alkanut koulutus, ei tutkintoa voi suorittaa nopeammassa tahdissa.

Opetus muodostuu sekä kurssimuotoisesta opetuksesta että projektiopetuksesta. Lähiopetus järjestetään arkipäivisin klo 8-21, mutta pääsääntöisesti opetus pyritään toteuttamaan klo 8-17. Opiskelu on täysipäiväistä ja vaatii opiskelijan läsnäolon.

 

KUTSU RAKENNUSARKKITEHTIKILLAN VAPAAMUOTOISEEN ILLANVIETTOON

Rakennusarkkitehtikilta kutsuu kaikki rakennusarkkitehtuurin soveltuvuuskokeeseen perjantaina 2.6.2017 Agricolankadulla osallistuvat vapaamuotoiseen illanviettoon. Tilaisuudessa on mahdollisuus tutustua nykyisiin rakennusarkkitehtuurin opiskelijoihin ja saada vastauksia mieltä kaivertaviin kysymyksiin opintoihin liittyen.

Tapaaminen Agricolankadun sisäpihalla heti soveltuvuuskokeen jälkeen noin kello 16.30.

Tervetuloa!