TARU-koulutus

Perustiedot

Laajuus
6 op
Seuraava haku- tai ilmoittautumisaika:
Hakuaika alkaa 3.10.22 klo: 8.00
Hakuaika päättyy 31.01.23 klo: 8.00
Aloituspaikat
60
Hinta
Maksuton

Kiinnostaako sinua syventää taitojasi ja osaamistasi ryhmän ohjaamisessa osallistujien hyvinvoinnin kasvattamiseksi? Haluatko löytää uusia taitoja ja menetelmiä toimia ryhmässä yhteistä hyvää sekä omaa ammattitaitoa kehittäen? Kiinnostaako sinua tutustua ajatusmaailmaan, jossa kohtaamiset ja niissä syntyvät suhteiden voimat sekä luovuuden innostavuus toimivat oppimisen edellytyksinä?

Tarinallisuus ja yhteisöllinen oppiminen

Vahvan suosion tavoittanut TARU starttaa vuonna 2023, jolloin alkaa uusi Opetushallituksen rahoittama TARU-koulutus. Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus hypätä TARU:n matkaan viimeistä kertaa! Koulutuksen ytimessä on osallisuuden, hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistäminen sekä kiusaamisen, yksinäisyyden ja väkivallan ehkäisy omassa oppimisyhteisössä. Työtapoina käytetään erilaisia draamamenetelmiä sekä toiminnallista opetusta. Koulutus sopii hyvin sekä aiemmissa TARU-kokonaisuuksissa mukana olleille, että nyt ensi kertaa TARU:un tutustuville opettajille ja kasvattajille.

Koulutuksen kuvaus

Tarinallisuus ja yhteisöllinen oppiminen (6 op) tarjoaa intensiivisen kokonaisuuden oppivan yhteisön rakentamisesta. Koulutuksessa rakentuu hyväksyvä ote moninaisuuteen ja luottamusta sekä taitoa konfliktien rakentavaan kohtaamiseen. Lisäksi opit myös draaman ja tarinallisuuden työtavat toiminnallisen ja yhteisöllisen opetuksen toteuttamisessa sekä tuomaan lisää positiivista asennetta koulutyöhön.

Koulutukseen olet lämpimästi tervetullut, olivatpa toiminnalliset työtavat sinulle jo entuudestaan tuttuja tai tutustut niihin nyt ensimmäistä kertaa! Koulutuksesta voit löytää itsellesi toimivia harjoituksia tai kokonaan uuden lähestymistavan omaan työhösi. Opettajuutesi uudistuu ja virkistyy luovassa prosessissa!

Koulutuksen kohderyhmä

Koulutus on OPH:n rahoittamaa opetustoimen henkilöstökoulutusta ja tarkoitettu työsuhteessa oleville peruskoulun, varhaiskasvatuksen, esiopetuksen, ammatillisen opetuksen, lukio-opetuksen, taiteen perusopetuksen ja vapaan sivistystyön kasvatus- ja ohjaus sekä opetushenkilöstölle. OPH:n rahoituksen ansiosta koulutus on osallistujalle maksutonta. Mahdollisista sijais-, majoitus- ja matkakuluista vastaa osallistujan työnantaja tai osallistuja itse.

Koulutuksen laajuus, toteutustapa ja aikataulu

Koulutuskokonaisuuden laajuus on 6 opintopistettä (=162 laskennallista opiskelutuntia). Saadakseen opintokokonaisuudesta todistuksen osallistujan tulee osallistua koko koulutuskokonaisuuteen. Oppimistehtävät liittyvät ennen kaikkea omassa työssä sovellettaviin kokeiluihin.

Koulutus toteutetaan samansisältöisenä kahdessa ryhmässä: Helsinki 1 ja Helsinki 2. Aloituskerta toteutuu yhteisesti verkossa, ryhmillä on neljä lähijaksoa ja lisäksi kokoonnumme yhteiseen päätösseminaariin lokakuun lopussa.

Koulutuksen teemat ja aikataulu ovat seuraavat:

1. Hyväksynnän merkitys ja positiivisen ajattelun voima 1 op

ke 15.2.2023 Helsinki (klo 10-16) verkkototeutus kaikille yhteinen

2. Vuorovaikutus ja ryhmä yhteisöksi rakentumisen edellytyksinä 1 op

ke-to 1.-2.3.2023 Helsinki 1 (klo 10-16) lähitoteutus Arabian kampus

ke-to 8.-9.3.2023 Helsinki 2 (klo 10-16) lähitoteutus Myllypuron kampus

3. Luovuus ja toiminnallisuus oppimiseen innostajina 1 op

ke-to 12-13.4.2023 Helsinki 1 (klo 10-16) lähitoteutus Arabian kampus

ke-to 19.-20.4.2023 Helsinki 2 (klo 10-16) lähitoteutus Myllypuron kampus

4. Draamalliset menetelmät ja taide oppimisessa 1 op

ti-ke 22.-23.8.2023 Helsinki 1 (klo 10-16) lähitoteutus Arabian kampus

ke-to 30.-31.8.2023 Helsinki 2 (klo 10-16) lähitoteutus Myllypuron kampus

5. Narratiivisuus yksilöllisen ja yhteisöllisen oppimisen punaisena lankana 1 op

ke-to 20.-21.9.2023 Helsinki 1 (klo 10-16) lähitoteutus Arabian kampus

ke-to 27.-28.9.2023 Helsinki 2 (klo 10-16) lähitoteutus Arabian/Myllypuron kampus

6. Loppuseminaari: Yllätysten päivä! Yhteinen loppuseminaari ilmaisullisen ilottelun, systeemisen ajattelun ja yhdessä saavutetun merkeissä 1 op

ma 30.10.2023 Helsinki yhteinen loppuseminaari lähitoteutuksena Nukketeatteri Sampon tiloissa

Haku koulutukseen

Haku koulutukseen on auki 3.10.2022-31.1.2023

Hae mukaan TARU-koulutukseen e-lomakkeella!

Hakijoille ilmoitetaan hakuajan päätyttyä, mahtuvatko he mukaan koulutukseen. Hakijan tulee täyttää OPH:n kriteerit koulutuksen kohderyhmästä.

Kuhunkin koulutusryhmään valitaan 20 opiskelijaa. Mikäli hakija ei mahdu ensisijaisesti toivomaansa ryhmään, tarjotaan hakijalle mahdollisuuksien mukaan toisella paikkakunnalla toteutuvaa koulutusta.

Koulutus on OPH:n rahoittamaa Opetustoimen ja varhaiskasvatuksen henkilöstökoulutusta, ja siten osallistujalle maksutonta. Mahdollisista sijais-, majoitus- ja matkakuluista vastaa osallistujan työnantaja tai osallistuja itse.

Aiemmat TARU-koulutukset ja -oppimateriaalipankki

TARU-oppimateriaalipankki

Voit tutustua ennakkoon myös TARU-oppimateriaalipankkiin, joka on toteutettu aiempien TARU-koulutusten aikana koulutuksen osallistujien ja järjestäjän yhteistyönä. TARU-oppimateriaalipankista saat esimakua ja pienen pientä hiventä siitä, miten tarinallisuus voi opetuksessa ilmetä.

Kouluttajana Päivi Rahmel

Koulutuskokonaisuuden vetäjänä on tarinateatterikouluttaja, pitkäaikaisesti teatteri-ilmaisun koulutusta johtanut ja kehittänyt Päivi Rahmel. Päivi toimii Metropoliassa soveltavan draaman lehtorina. Hän on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri (luokanopettaja), työnohjaaja sekä psykodraama- ja tarinateatterikouluttaja. Vierailevana kouluttajana on toiminnallisten työtapojen konkari ja sosiaalialan lehtori Jouni Piekkari.

Katso video Päivin ajatuksista pikahaastattelussa - "Mikä on tärkeää?" (m4v)

Lisätietoa

Päivi Rahmel
p. 040 3340 615
paivi.rahmel [at] metropolia.fi (paivi[dot]rahmel[at]metropolia[dot]fi)

Matleena Kaurila
matleena.kaurila [at] metropolia.fi (matleena[dot]kaurila[at]metropolia[dot]fi)
p. 040 6529 433

Tietosuojaseloste