Kuivasilmäisyyden arviointi ja hoito

Kuivasilmäisyyden arviointi ja hoito

Kuivasilmäisyyskoulutus antaa optikolle valmiudet yhä tarkempaan silmän etupinnan arviointiin. Kuivasilmäisyys on yleinen vaiva, mutta silti se on jäänyt liian pienelle huomiolle. Silmän etupinnan epänormaali toiminta voi vaikuttaa näköön alentavasti ja on monesti syynä piilolasien käytön lopettamiseen. Tarkalla arvioinnilla ja oikein kohdennetulla hoito-ohjeilla optikko pystyy vaikuttamaan asiakkaansa arkeen ja toimintakykyyn. Koska kuivasilmäisyys on krooninen tila, on optikon rooli tärkeä hoidon arvioinnissa ja seurannassa.

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja tietää kuivasilmäisyyden määritelmän, riskitekijät ja jaottelun. Lisäksi hän osaa arvioida asiakkaan kuivasilmäisyyden syitä, arvioida tilan vakavuusasteen ja ohjata ja hoitaa suositusten mukaisesti, sekä ohjata silmälääkäriin tarvittaessa.

Sisältö

  • Kuivasilmäisyyden määritelmä ja epidemiologia
  • Jaottelu: kyynelnesteen vesikerroksen riittämätön eritys ja kyynelnesteen liiallinen haihtuminen sekä niihin johtavat syyt
  • Riskitekijät
  • Testit: kyselyt, sarveiskalvon ja sidekalvon värjäys, FLBUT, NIKBUT, Schirmer I ja II, fenolipunalanka, kyynelmeniskin korkeus, LIPCOF, Meibomin rauhasten arviointi painelutekniikalla ja Meibografiakuvantamisella.
  • Arviointi ja vakavuus DEWS ja TFOS- raporttien suositusten mukaisesti
  • Hoito ja ohjaus näyttöön perustuvan suositusten mukaisesti

Koulutus käsittää 6 tuntia teorialuentoja, 6 tuntia harjoituksia ja 2 tuntia tuote-esittelyä. Koulutukselle haetaan Optometrian Eettiseltä Neuvostolta 12 täydennyskoulutuspistettä. 

Aika ja paikka

5.-6.6.2017 klo 9-16
Metropolia Ammattikorkeakoulu, Mannerheimintie 172, 00300 Helsinki

Kouluttajat

Optometrian lehtorit Satu Autio ja Pia Mäkelä

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu koulutukseen 22.5.2017 mennessä.

Hinta

395 € + alv 24 %

Koulutus laskutetaan osallistujilta sen alettua. Lasku lähetetään ilmoittautumislomakkeessa annettuun laskutusosoitteeseen.

Lisätietoja

Käytännön asioihin liittyvät kysymykset
suunnittelija Marja Pietiläinen
p. 040 672 5583
marja.pietilainen(at)metropolia.fi

Sisältöön liittyvät kysymykset
Satu Autio
p. 040 519 3871
satu.autio(at)metropolia.fi

 

Peruutusehdot

Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti suunnittelijalle (2) viikkoa ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme täyden hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.