Sähköpätevyysopinnot kattaa ne sähköalan opinnot, jotka Henkilö- ja Yritysarviointi SETI Oy vaatii pätevyyksien myöntämiseen, perustuen sähköturvallisuuslakiin ja kauppa- ja teollisuusministeriön päätökseen sähköalan töistä.

Kohderyhmä

Opinnot on tarkoitettu ensisijaisesti insinööreille ja teknikoille, jotka tarvitsevat SETI:n myöntämiä pätevyyksiä varten lisää sähköalan opintoja. Koulutus sopii myös alan vaihtajille, joilla on taustalla soveltuva insinöörin/ teknikon tutkinto.

Soveltuva tutkinto voi olla esimerkiksi automaatio-, sähkö-, prosessi-, kemian- tai konetekniikan alalta. Lisäksi opiskelijoilla toivotaan olevan noin 20 opintopisteen verran aikaisemmin suoritettuja pätevyyksien myöntämiseen liittyviä sähköalan opintoja. Mikäli opintoja on vähemmän, koulutusta voidaan täydentää avoimen AMK:n kautta.

Koulutusvaatimusten lisäksi pätevyyksien myöntämisen edellytyksenä on suoritettu sähköturvallisuustutkinto sekä kahden vuoden työkokemusvaatimus.

Sisältö

Koulutus sisältää 5 sähköalan ammattiopintojaksoa:

Sähköturvallisuussäädökset ja standardit sekä sähkötyöturvallisuus, 5 op

  • opetus viikoilla 36-41/2017

Rakennuksien sähköverkot ja sähköasennukset, 5 op

  • opetus viikoilla 43-48/2017

Sähkökäytöt, moottorit ja muuntajat, 5 op

  • opetus viikoilla 49-50/2017 ja 3-6/2018

Sähkön jakelu ja suurjännitetekniikka, 5 op

  • opetus viikoilla 7 ja 9-13/2018

Sähköturvallisuuteen liittyvät tarkastukset ja sähkömittaustekniikka, 5 op

  • opetus viikoilla 14-19/2018

Toteutustapa

Opintojen alkaessa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen oppimissuunnitelma (HOPS), jossa tarkastetaan opiskelijan taustatiedot ja puuttuva osaaminen pätevyyksien näkökulmasta.

Opiskelu tapahtuu monimuoto-opiskeluna, sisältäen lähiopetusta, laboratorio-, harjoitus- ja projektitöitä sekä itseopiskelua. Lähiopetus järjestetään ilta-aikaan klo 17-20. Opetusta on 1-2 iltana viikossa, tiistaisin sekä joka toinen viikko myös torstaisin.

Ajankohta

Sähköpätevyysopinnot alkavat koulutuksen infotilaisuudella tiistaina 22.8.2017 klo 17.00 Albertinkadun toimipisteessä, osoitteessa Albertinkatu 40-42, Helsinki.

HOPS-keskustelut pyritään käymään kaikkien kanssa infotilaisuuden jälkeen viikoilla 34-35, ennen opintojen alkua. Opinnot alkavat tiistaina 5.9.2017 klo 17.00.

Paikka

Lähiopetus toteutetaan Metropolian Myyrmäen kampuksella, Leiritie 1, Vantaa.

Lisätiedot

Sisällölliset kysymykset

lehtori Tapio Kallasjoki
tapio.kallasjoki metropolia fi
puh. 050 364 5264

Käytännön asiat

suunnittelija Aija Saarinen
aija.saarinen metropolia fi
puh. 040 507 2831

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on tarjota työelämässä oleville henkilöille mahdollisuus opiskella sähköpätevyysvaatimuksiin vaadittavat opinnot.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä

Peruutusehdot

Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti suunnittelijalle viimeistään ilmoittautumisajan päättymiseen 10.8.2017 mennessä. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme täyden hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Sähköturvallisuus- tutkinnot Metropoliasta!

Sähkö- ja automaatiotekniikan osaamisalue