Etusivu / Koulutukset / Tieto ja media / Elokuva ja televisio

Elokuva ja televisio

Opiskelijaksi Metropoliaan?

AMK-tutkinnot nuorille ja aikuisille, ylemmät AMK-tutkinnot, Bachelor- ja Master's-ohjelmat.

Tutustu koulutuksiin ja hakuohjeisiin


Opinto-opas

Opinto-opas esittelee koulutusohjelmien opetussuunnitelmia sekä opiskelun käytäntöjä ja opiskelijapalveluita.

Tutustu opinto-oppaaseen

Työelämäyhteydet

Elokuva ja Television Facebook-sivut

 

Elokuva ja televisio

Flash is required!
Elokuvan ja television tutkinto-ohjelma kouluttaa alan suunnittelu-, toteutus-, kehittämis- ja työnjohtotehtäviin sekä yrittäjiksi. Opiskelija erikoistuu kuvan ja leikkauksen, äänen, tuotannon, käsikirjoituksen tai tv- ja radiotuotannon opintoihin. Tutkintonimike on medianomi (AMK).

Koulutus tarjoaa

Työelämän edustajalle

Teemme työelämäyhteistyötä ja otamme vastaan projektitarjouksia silloin, kun ne soveltuvat osaksi opetussuunnitelmaa. Lukuvuoden opetustarjonta suunnitellaan vuosi etukäteen.

Projektitoteutukset ovat tällä hetkellä täynnä kevääseen 2015 asti.
Otamme vastaan uusia projekteja joiden toteutus on aikaisintaan syksyllä 2015.

Elokuvan ja television showreel 2012-2013

Yhteystiedot

Hakua koskevat kyselyt osoitetaan Metropolian hakutoimistoon

tutkintopäällikkö Markku Karhu
puh. 040 590 9022
tutkintovastaava Jyrki Sinisalo
puh. 050 401 3475
koulutussuunnittelija Satu Attila
(opiskelijahaku, tiedotus)
puh. 040 508 8520
tuottaja Arto Tuohimaa
(opiskelijatuotannot & työharjoittelu)
puh. 040 334 0178

Sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@metropolia.fi
Koulutusohjelman osoite ja sijainti

Metropolian opiskelijoiden lyhytdokumentteja Yle Areenan Kolmannessa ulottuvuudessa

Yle Areenan Kolmas Ulottuvuus- dokumenttisarjassa on nähtävissä viisi Nepalissa vuonna 2013 kuvattua lyhytdokumenttia, jotka ryhmä Metropolian elokuva- ja TV-tutkinto-ohjelman opiskelijoita on tehnyt yhteistyössä nepalilaisten elokuvaopiskelijoiden kanssa.

Lyhytelokuvien taustalla on Ulkoasiainministeriön ja Metropolian rahoittama FiNe-hanke, jonka tavoite on kulttuurisin keinoin edistää nepalilaisten naisten ja tyttöjen asemaa. Yhteistyökumppanina hankkeessa ovat nepalilainen elokuvakoulu Oscar International College sekä Yleisradio. Hankepäällikkönä on lehtori Teija Voudinmäki Metropoliasta.

Oscar International Collegesta henkilöstöä ja opiskelijoita vieraili Metropoliassa 24.3.2014, tarkoituksenaan on kuvata neljä lyhytdokumenttia teemasta suomalainen nainen.

http://kolmasulottuvuus.fi/

Dokumentit:

Ohjaaja Lasse Nevala: ”Female Ego”. Pienen nepalilaiskylän punkbändin tytöt voimaantuvat musiikistaan. Musiikki on heille väylä myös parempaan tulevaisuuteen.

Ohjaaja Riika Nykänen: ”Women LEAD”. Menuga on hankkinut johtajakoulutusta saadakseen tilaa miesvaltaisessa yhteiskunnassa. Women LEAD College tarjoaa johtamisopintoja eri yhteiskuntaluokista tuleville nepalilaistytöille ja naisille.

Ohjaaja Mira Sharma: ”Yksityistä?” Nuoret naiset Sunil ja Kamal valistavat nepalilaisnuoria seksuaaliterveysasioissa. Seksiä on perinteisesti pidetty yksityisasiana, mutta varhaisessa iässä solmittujen avioliittojen maassa etenkin naiset ja tytöt tarvitsevat seksiin liittyvää asiatietoa.

Ohjaaja Saroj Shrestha: ”Mangshir 4 November 19”. Vaalit vaikuttavat nepalilaisten naisten arkeen ja asemaan, vai vaikuttavatko? Mielipiteitä on yhtä paljon kuin naisiakin. .

Ohjaaja Sagar Gahatraj: ”Nari” Nepalilaisten naisten ja tyttöjen on vaikea sada koulutusta, ja ilman sitä on vaikea tietää oikeuksistaan ja saada kunnon työtä. Sunitan ja muiden sisukkaitten naisten tarina antaa muillekin toivoa.

Opiskelijoiden dokumentit kilpailevat lyhytelokuvafestivaalillaHelsingin lyhytelokuvafestivaalien juhlavuoden dokumenttisarjassa nähdään peräti 11 Metropolian opiskelijoiden elokuvaa, mikä vastaa kolmasosaa kaikista sarjaan valituista teoksista. Helsingin lyhytelokuvafestivaalit juhlivat tänä vuonna 30. vuottaan 12.–17.11.2013. Lue koko uutinen


Löydä uusi Taajuus!

taajuus

Ilmiöitä ja oivalluksia, sanoin ja kuvin, sopivasti säröllä. Näitä juttuja et koe muualla! Taajuus.metropolia.fi

Vimeo-kanava

12.12.2014.  
Jaa tämä sivu