Metropolia vahvistaa osaamiskeskeistä toimintaansa 1.1.2014 alkaen. Metropolian uudistunut toimintamalli perustuu vahvoihin osaamisalueisiin ja tutkintokokonaisuuksiin. Tuemme entistä enemmän opiskelijan joustavia opintopolkuja sekä vahvistamme koulutustarjontamme, kehittämis-, innovaatio- ja tutkimustoimintamme, palvelujemme ja liiketoimintamme monialaisuutta.

Paperikonservointi

Paperikonservointi

Konservaattorin koulutus on kansainvälistä ja poikkitieteellistä koulutusta. Siinä yhdistyvät teoreettisen tiedolliset sekä käytännön taidolliset opinnot. Tavoitteena on oppia itsenäisesti ratkaisemaan konservointiongelmia ja suorittamaan konservointitoimenpiteitä eri menetelmillä. 

Paperikonservaattori on paperimateriaalien ja informaatiota sisältävän aineiston säilyttämisen asiantuntija. Työ on kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kirjallisen ja kuvallisen esineistön ja materiaalin sekä myös informaation säilyttämistä.

Paperikonservaattorin työkohteina on laaja kirjo papyruksesta DVD-levyihin. Asiakirjat, kirjat ja muut painotuotteet, paperipohjainen taide ja valokuvat ovat esimerkkejä monipuolisesta valikoimasta. Kokoelmien määrällinen laajuus on paperikonservoinnille tyypillistä.

Paperikonservointia järjestetään nuorten koulutuksena


Opiskelijaksi Metropoliaan?

AMK-tutkinnot nuorille ja aikuisille, ylemmät AMK-tutkinnot, Bachelor- ja Master-ohjelmat.

Tutustu koulutuksiin ja hakuohjeisiin

Opinto-opas

Opinto-opas esittelee koulutusohjelmien opetussuunnitelmia sekä opiskelun käytäntöjä ja opiskelijapalveluita.

Tutustu opinto-oppaaseen

31.05.2013.  
Jaa tämä sivu