Älykkäämpi liikkuminen

Älykkäämpi liikkuminen on ilmiö, jonka ympärille kokoamme osaajia, kehittäjiä ja toimijoita niin omasta organisaatioista kuin sen ulkopuoleltakin.

Kasvatamme osaajien verkostoa kehittämään uusia tekniikoita ja palveluratkaisuja liikenteen, logistiikan ja ihmisten tarpeiden edistämiseen.

Etsimme rohkeita yhteistyökumppaneita, kuten palveluntuottajia, teknologiayrityksiä, rahoittajia ja tutkijoita luomaan kanssamme käyttäjää hyödyttävää älykkäämpää liikkumista.

Löydämme yhdessä käyttäjien kanssa kokeilujen kautta älykkäämmän liikkumisen käyttömahdollisuuksia esimerkiksi autonomisten ajoneuvojen kehittämiseen.

 

 

Tutustu älykkäämmän liikkumisen hankkeisiimme

SOHJOA  eli Suomen Olosuhteet Huomioiva Joukkoliikenteen Omatoiminen Ajoneuvo -hankkeessa ajoneuvo toimii yhdistävänä tekijänä, mutta automaattisen operoinnin tuottamiseksi hankkeessa tuotetaan uudenlaista ymmärrystä mm. matkustajista, kaupunkiympäristöstä, turvallisuudesta, tekniikasta sekä muusta ympäröivästä liikenteestä. Lue lisää >>

SOHJOA - Challenge Finland -hankkeessa luodaan edellytykset autonomiselle, sähköiselle, last mile -liikennöinnille osana kehittyvää päästötöntä kaupunkiympäristöämme. Autonomisella liikennöinnillä tämä matkaosuus on järjestettävissä huomattavasti nykyistä taloudellisemmin ja tehokkaammin. Lue lisää >>