Metropolian kirjaston aineistot

Tarjoamme ajantasaiset kokoelmat ammatillisiin tiedontarpeisiin. Käytössäsi on kirjoja, tietokantoja, e-lehtiä, artikkeleita, nuottijulkaisuja, tutkimuksia ja AV-aineistoja, joita ei löydy avoimesta verkosta. Aineistoja on sekä elektronisena että painettuna.

MetCat

MetCat -palvelusta löydät tietoa sekä Metropolian kirjaston painetuista aineistoista että e-aineistoista. Palvelun kautta pääset myös osaan e-aineistoja.

MetCatissa voit tarkistaa

  • mistä toimipisteestä aineisto löytyy
  • onko aineisto lainattavissa

Kirjautumalla palveluun joko Metropolian verkkotunnuksilla tai kirjastokortillasi voit

  • tehdä varauksia aineistoon
  • uusia lainasi
  • käyttää e-aineistoja myös etänä

Lehdet

Löydät MetCatista sekä painettujen että e-lehtien tiedot. 

>> Painetut lehdet MetCatissa
>> E-lehdet MetCatissa

Opinnäytteet

MetCatissa on tiedot painetuista opinnäytetöistä ja pääsy elektronisiin opinnäytetöihin. Osa opinnäytetöistä on siirretty Metropolian arkistoon. Näitä töitä voi kysyä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen arkisto(at)metropolia.fi tai soittamalla numeroon 040 334 5130.

Etäkäyttö

Kirjautumalla palveluun Metropolian verkkotunnuksilla saat käyttöösi Metropolian kirjaston tarjoamia e-aineistoja missä tahansa - kotona, kahvilassa, junassa.

LibGuides

LibGuides on verkkopalvelu, jossa on ohjeita kirjastonkäyttöön ja e-aineistoihin. Sen kautta pääset käyttämään e-aineistoja Metropolian verkkoon kytketyiltä työasemilta ja etäyhteydellä Metropolian verkon ulkopuolelta. Etäkäyttöä varten kirjaudu LibGuides-oppaiden tietokantoihin Metropolian käyttäjätunnuksillasi.

Oppaita on kahta tyyppiä: yleisiä ja aihealueoppaita.

  • Yleisistä oppaista löydät tietoa kirjaston palveluista, esimerkiksi e-kirjoista tai e-aineistoista opetuksessa.
  • Aihealueoppaista löydät oman alasi aineistoja ja ohjeita tiedonhakuun.

Kaikki kirjaston tietokannat löydät LibGuidesin E-aineistot A-Ö -listasta.

>> E-aineistot A-Ö -listaan

 

Yhteistyökirjastojen aineistot

Yhteistyökirjastojen aineistotiedot löydät Arsca-tietokannasta. Arsca–tietokannassa on elokuvan ja television, esitystekniikan, kulttuurituotannon sekä musiikin tutkinto-ohjelmien aineistotiedot. 

  • Huom. Aralis-kirjastokeskukseen ja Helsingin Konservatorion kirjastoon ei voi palauttaa Metropolian kirjaston aineistoja!

Hankintaehdotus

Voit ehdottaa kirjastolle aineistoa hankittavaksi. Teet sen helposti lähettämällä meille sähköpostia tai tekemällä palvelupyynnön. Voit aina ehdottaa aineistoa myös paikan päällä kirjastossa.

Lähetä sähköpostia: kirjasto(at)metropolia.fi
Tee palvelupyyntö: hd.metropolia.fi > Kirjastopalvelut