Metropolia mukana Jobstep.netissä

Jobstep.net on Suomen ammattikorkeakoulujen yhteinen ura- ja rekrytointipalvelu, joka käynnistyi vuonna 2000. Metropolia on mukana Jobstep.netissä, kuten suurin osa Suomen ammattikorkeakouluista.

Maksuton palvelu

Järjestelmä on maksuton sekä opiskelijoille että työnantajille. Tietopalvelu on avoin kaikille käyttäjille, työnvälityspalvelun hyötykäyttö sen sijaan edellyttää rekisteröitymistä.

Työnhakijat Suomen ammattikorkeakouluista

Työnhakijana työnvälityspalvelua voivat käyttää ainoastaan Suomen ammattikorkeakouluissa perus- tai jatkotutkintoa suorittavat opiskelijat sekä vuoden sisällä ammattikorkeakoulusta valmistuneet.

Työnantaja voi käyttää itsenäisesti

Työnantaja voi käyttää Jobstep.netiä itsenäisesti, Rekrytointipalvelut avustaa tarvittaessa järjestelmän käytössä.

Rekisteröitymislomakkeella kysytään yhteistyöammattikorkeakoulua, mutta valinta ei velvoita työnantajaa, eikä rajoita järjestelmän käyttöä. Jokaisen työtarjouksen kohderyhmä määritellään erikseen. Valinta vaikuttaa lähinnä siihen, mistä ammattikorkeakoulusta yhteyshenkilö ja mahdolliset tiedotteet tulevat (Metropolia lähettää tiedotteita järjestelmän kautta vain muutaman kerran vuodessa).

Työnvälityspalvelusta on Metropoliassa tehty yleinen käyttöohje työnantajille. Lisäksi Jobstep.netin sivuilta löytyy erillinen ohje sosiaali- ja terveysalan harjoittelupaikkavarausjärjestelmän, Jobstep-soten, käyttöön.