Italian Jazz on the Road -kiertueen konsertit Metropoliassa

Lala & Sade

Mario Nappi Trio

A-Trio

Bipolary Jazz Duo

Giovanni Candia Trio

Three for Play

Saint Louis Combo & Voices Section

12.-16.10.2015

Syyskuusta joulukuuhun ulottuva Italian Jazz on the Road -kiertue
tuo kahdeksan jazzyhtyettä ja 40 nuorta muusikkoa viiteen Euroopan kaupunkiin. Helsinkiin ja Metropolia Ammattikorkeakouluun Saint Louis College of Music of Romen järjestämä ja Italian kulttuuriministeriön (MiBact) tukema kiertue saapuu lokakuussa. Helsingin ohella konsertteja kuullaan Roomassa, Lontoossa, Barcelonassa, Aalborgissa ja Maastrichtissa. Kiertueen 30 konserttia esittelevät monipuolisesti uutta italialaista jazzmusiikkia ja sen nuoria tekijöitä.
Helsingin-konserteissa kuullaan italialaisten vieraitten ohella Metropolia Big Bandia.

Ma 12.10. klo 19 / Arabiasali, vapaa pääsy

1. LALA & SADE

Laura Lala, laulu
Sade Mangiaracina, piano

Lala & Sade on kahden jazzia, improvisaatiota ja lauluja rakastavan taiteilijan pienimuotoinen ja kotoinen, mutta väkevä projekti. Duo on julkaissut kaksi levyä, “Pure Songs” ja “Anche le Briciole hanno un sapore…” (Murutkin voivat olla maukkaita), jotka ovat saaneet lämpimän vastaanoton. Euroopan-kiertueella Lala & Sade esittää omaa tuotantoaan. He jakavat yleisön kanssa tarinansa, maailmansa ja ”murunsa” laulaen italiaksi, englanniksi ja sisiliaksi.

2. MARIO NAPPI TRIO

Mario Nappi, piano
Corrado Cirillo, basso
Luca Mignano, rummut

Raikkaita näkemyksiä, uusia soundeja. Mario Nappi Trio tuo afroamerikkalaisen jazzin improvisaatioperinteen omaan aikaamme spontaanilla ja kypsällä tavalla. Saumattomasti yhteen hengittävän trion sävellyksissä kuuluvat myöhäisromanttiset sävyt ja muusikkojen yhteinen eurooppalainen identiteetti, joita napolilaiset vaikutteet värittävät. Yhtye on palkittu muun muassa European Jazz Contestissa Maastrichtissa 2013.

Ti 13.10. klo 19 / Arabiasali, vapaa pääsy

1. A-TRIO

Gianluca Massetti, piano
Dario Giacovelli, basso
Moreno Maugliani, rummut

A-Trio syntyi 2012 kolmen, intohimoisesti musiikkiin ja erityisesti jazziin suhtautuvan nuoren muusikon ystävyydestä. Rakkaus musiikkiin kuuluu heidän sävellyksissään, joissa yksinkertaiset melodiat ja rytminen energisyys yhdistyvät ja leikittelevät tämän päivän musiikkigenrejen kanssa. Trio on osallistunut useisiin kilpailuihin, esiintynyt kansallisilla festivaaleilla ja syksyllä 2015 se taltioi ensimmäisen live-EP:nsä. A-Trion ohjelmistossa on oman tuotannon ohella muun muassa moderneja jazzstandardeja.

2. METROPOLIA BIG BAND PLAYS BOB MINTZER

MBB esittää kapellimestari Antti Rissasen johdolla saksofonisti Bob Mintzerin 1980- ja 90-lukujen sävellys- ja sovitustuotantoa. Mintzerin sävellyksistä mm. konsertissa kuultavat svengaavat Mr Fonebone, Latin Dance ja In The 80s ovat olleet monien suomalaisten big bandien hyvin suosittua ohjelmistoa.

Ke 14.10. klo 19 / Galleria, vapaa pääsy

1. BIPOLARY JAZZ DUO

Biancamaria Scoccia, laulu
Alessandro Donadei, kitara

Vastakohdat vetävät toisiaan puoleensa. Bipolary Jazz Duossa Biancamarian karhean vaikuttava tulkinta ja Alessandron virheetön soittotekniikka ja soundien tarkkuus muodostavat hypnoottisen kudoksen. Duon ilmaisu pohjautuu jazzin perinteeseen ja sen omissa, kokeilevissa tulkinnoissa on runsaasti tilaa improvisaatiolle. Tässä konsertissa kuullaan jazzstandardeja, joiden hienostuneissa sovituksissa hyödynnetään luuppeja, efektejä ja Ableton livea.

2. GIOVANNI CANDIA TRIO

Giovanni Candia, kitara
Fabrizio Cucco, basso
Matteo Bultrini, rummut

Giovanni Candia Trion muusikoilla on taustallaan samankaltaiset jazzmusiikin opinnot. Yhtyeen ohjelmistossa on jazzstandardeja, omia sävellyksiä ja pop-kappaleiden uustulkintoja. Trio ottaa etäisyyttä perinteiseen jazzkitara-trio-perinteeseen ja etsii omanlaistaan, kitaran harmonisiin mahdollisuuksiin pohjautuvaa sointia.

Pe 16.10. klo 19 / Arabiasali, vapaa pääsy

1. THREE FOR PLAY

Vittorio Solimene, piano
Dario Piccioni, kontrabasso
Alessio Baldelli, rummut

Three for Play on uusi, raikas tulokas italialaisen jazzin kentällä. 2014 muodostetun yhtyeen musiikissa sulautuvat nykyjazzin uusimmat suuntaukset ja perinteen kunnioitus. Trio  jazzin mestareiden (Shorter, Metheny, Thielemans) tuotannon ohella yhtyeen pianistin, Italian uudeksi jazzin lapsitähdeksi kutsutun 17-vuotiaan Vittorio Solimenen, sävellyksiä.

2. SAINT LOUIS COMBO & VOICES SECTION

Saint Louis Combo - big bandin energiaa taskukoossa! 12 muusikon muodostama Combo on yksi lahjakkaimmista Saint Louis College of Musicissa syntyneistä yhtyeistä. Helsingin-konsertissa kuullaan Saint Louisin sävellys- ja sovitusopiskelijoiden omia sävellyksiä ja sovituksia mm. Chick Corean, Horace Silverin ja Miles Davisin tuotannosta.  Combon kanssa esiintyy kuusihenkinen lauluyhtye Saint Louis Voices Section. Konsertin kapellimestarina toimii mittavan uran pianistina, kapellimestarina ja pedagogina luonut Antonio Solimene, jonka yhteistyökumppaneihin kuuluvat mm. Stephane Grappelli ja Lew Soloff.

Esityspaikka

Arabiasali / Galleria
Arabiankatu 2
Helsinki 56

Konserteissa on väliaika.

Facebook-tapahtuma
Kiertueen kotisivut täällä

Saint Louis College of Musicin kotisivut

TUTUSTU ESIINTYJIIN

Lala & Sade
www.lalaesade.it

Mario Nappi Trio
www.marionappi.com
YouTube

A-Trio
Soundcloud Facebook

Bipolary Jazz Duo
YouTube

Giovanni Candia Trio
YouTube

Melody Makers, feat. Marco Siniscalco (basso) 
YouTube

Three for Play
YouTube

Saint Louis Combo & Voices

Saint Louis Combo & Voices
Vittorio Solimene, piano
Edoardo Cicchinelli, basso
Luigi Piergentili, kitara
Alessio Baldelli, rummut
Simone Pala, alttosaksofoni
Aldo Sorella, tenorisaksofoni
Mauro Massei, baritonisaksofoni
Michele Fortunato, pasuuna
Antonio Padovano, trumpetti
Giuseppe Panico, trumpetti
Daniele Martinelli, trumpetti
Edoardo Impedovo, trumpetti

Paolo Caiti, Cristina d’Arcangelo, Stefano Latteri, Marta Marciano, Lucia Mossa ja Maria Maddalena Nigro, laulu

Saint Louis Combo & Voices YouTube

Italian Jazz on the Road -kiertueen yhteistyöoppilaitokset ovat Trinity-Laban Conservatoire of Music and Dance (Lontoo, Iso-Britannia), Metropolia Ammattikorkeakoulu (Helsinki, Suomi), Jam Session Escuela Superior de Musica (Barcelona, Espanja), Conservatorium Maastricht (Maastricht, Alankomaat) ja Royal Academy of Music of Aarhus/Aalborg  (Aalborg, Tanska).

 

 

 

 Lisää tapahtumia