Metropolian Musiikkipäivä (Hakasalmen huvila)

Maija Lehtinen (kuva: Jarno Lehtinen)

Alec Danger (kuva: Ana Jaumandreu Poncela)

Broken Thought / Lasse Vesala (kuva: Antti Kokkola)

Lauantai 12.11.2016 klo 12-16 ja klo 19-21

Metropolian Musiikkipäivä
- koe, kokeile, kuuntele

Konsertteja, työpajoja, soitinesittelyjä- ja kokeiluja, biisintekoa, klasarireivit... Muun muassa näistä rakentuu Metropolian Musiikkipäivä, joka täyttää Hakasalmen huvilan lauantaina 12.11. Luvassa on ohjelmaa ja musiikin iloa kaikenikäisille kaupunkilaisille.

Otteita ohjelmasta:

SALI


Klo 12-12.30 ja 12.45-13.15

Vieläkö karhunpoika sairastaa?
-lastenlauluja menneiltä vuosilta

Tule tarkistamaan, onko Mikkihiiri edelleen merihädässä ja juhlitaanko Putte-possun nimipäiviä yhä yhtä riemukkain menoin. Konsertissa vanhat lastenlaulut ilahduttavat uusia lapsia ja muistuvat mieleen vanhoille lapsenmielisille! Tapahtumassa kuunnellaan, lauletaan yhdessä ja koetaan musiikin iloa. Matkalle menneiden vuosien lastenlaulujen maailmaan johdattavat Metropolian varhaisiän musiikkikasvatuksen opiskelijat.

Klo 13.30-14.30 Ääni ja ilmaisu

Metropolian pop/jazzmusiikin laulunopiskelijat kutsuvat nauttimaan helpoista, vapauttavista ja kaikille sopivista äänileikeistä. Mukaan tarvitset vain äänesi!

Klo 15-16 Autumn Thoughts - Mietiskelyä syksyn sävyissä

Kolme lauluntekijää - Maija Karoliina, Lasse Vesala ja Alec Danger -  tulkitsevat tunnelmallisia kappaleitaan ja tarinoivat ihmisyydestä ja muista syvällisistä aiheista lämminhenkisessä konsertissa.
Lue lisää

Klo 19-21 Klasarireivit

Tanssibileet klassisen musiikin tahtiin diskovalojen alla! Musiikkia renessanssista nykypäivään jopa 15 esiintyjäryhmän voimin, esitanssijoina Nexus Extremen tanssijat.

TEKNIIKKAHUONE JA FANIHUONE

Klo 12-16 Biisipaja

Tule teettämään biisi haluamastasi aiheesta, haluamassasi musiikkityylissä!
Seuraa ja osallistu moderniin, tietokonepohjaiseen lauluntekoprosessiin, tekijöinä musiikin tekemisen ja tuottamisen opiskelijat.

RAVINTOLAHUONE

Klo 12-12.45 ja 13-13.45 Maple Mates

Maple Mates on kuuden nuoren muusikon kansainvälinen liitto, joka sai alkunsa syksyllä 2016. Yhtye soittaa energisellä ja varmalla otteella jazzstandardi-suosikkejaan.

Camille Faber (NL), laulu
Fred Mack (CA), saksofoni
Jonas Metsäkylä (FI), kitara
Ville-Veikko Airaniemi, kitara
Maria Lamminen (FI), kontrabasso
Joel Jeschke (CA), rummut

Kaikkiin Metropolian Musiikkipäivän tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lisäksi päivän ohjelmassa on soitinesittelyjä, joiden yhteydessä on mahdollisuus myös kokeilla soittimia. Mukana muun muassa viulu ja huilu.

Paikka

Hakasalmen huvila
Mannerheimintie 13b, Helsinki

Autumn Thoughts - Mietiskelyä syksyn sävyissä -konsertin esiintyjät

Maija Karoliina

Maija Karoliina, laulu
Katariina Siekkinen, piano

Maija Karoliina alkoi kirjoittaa lauluja 14-vuotiaana, ja on siitä lähtien käsitellyt elämän suuria ja pieniä kysymyksiä musiikkinsa kautta. Hänen sävellystyylikseen on muotoutunut rehellinen ja tunteikas laulelma, jossa on vaikutteita popista, folkista, jazzista ja chansonista. “Musiikki ja taide on kautta aikojen ollut kanava, jonka kautta voi ilmaista vaikeitakin asioita, sellaisia joista ei muuten ehkä uskallettaisi puhuakaan. Se kiehtoo minua, ja on minulle ehdottomasti yksi suurimmista syistä kirjoittaa lauluja. Teen musiikkia ihmisille, ja jos heistä edes yksi tulee kosketetuksi, olen täyttänyt tehtäväni.”

Maija Karoliina Facebookissa

Alec Danger

Alec Danger on Santeri Palkivaaran (s.1990) pseudonyymi ja mediaprojekti. Yleensä viisihenkisen elektronisen livebändin kanssa esiintyvän Dangerin kappaleet kertovat raskaista tai voimakkaista elämänkokemuksista, psykologisista haasteista ja ihmiselämän siirtymävaiheiden ristiriidoista. Danger käsittelee näitä aiheita usein ironisella tai scifi-henkisellä pohjavireellä. Lokakuussa 2016 julkaistavan Tom & Lucifer -EP:n teemana on ihmisen personallisuuden kaksi puolta, valoisa ja synkkä. Kumpi dominoi ja kuka näitä puolia hallitsee?

Alec Danger Bandcampissa ja YouTubessa

Broken Thought

Broken Thought -nimen alla esiintyvä lauluntekijä Lasse Vesala sekoittaa musiikissaan eeppisen stadion-popin aineksia skandinaaviseen singer-songwriter-melankoliaan. Yhtyeen kanssa tehdyistä energisistä livekeikoista Broken Thought laskeutuu tunnelmalliseen tulkintaan esittäessään kappaleitaan rauhallisina sovituksina pianon kanssa.

brokenthought.com

Lisää tapahtumia