Italian Jazz on the Road -konsertit (Arabianranta, Hki)

28.-30.8.2017

Italian Jazz on the Road -kiertue saapuu Helsinkiin elokuun lopussa. Kolmessa konsertissa kuullaan neljää yhtyettä, joissa soittavat Metropolian Musiikin yhteistyökumppanin Saint Louis College of Music of Romen opiskelijat ja opettajat. Konserteissa vierailee esiintyjinä myös Metropolian opiskelijoita ja opettajia.

Nyt toista kertaa Eurooppaa valloittavan Italian Jazz on the Road -kiertueen järjestää Saint Louis College of Music of Rome ja sitä tukee Italian kulttuuriministeriön (MiBact). 10 Euroopan kaupungissa pysähtyvän kiertueen 50 konsertissa kuullaan yhteensä 30 nuorta muusikkoa. Helsingin ohella konsertit soivat muun muassa Amsterdamissa (Alankomaat), Aalborgissa (Tanska), Gentissä (Belgia) ja Kristiansandissa (Norja).

Lue lisää tapahtuman kotisivuilta.


Ohjelma

Ma 28.8. klo 19
Italian 60’s in Blues

Trio tutkii bluesin vaikutusta 60-luvun italialaisessa musiikkituotannossa. Aikakauden taiteilijat pyrkivät luomaan valtameren takaa kantautuville vaikutteille rakentuvaa omaa musiikkiperinnettään, joka vähitellen muokkasi paitsi italialaista populaarimusiikkia, myös sodanjälkeisen ajan elämäntapaa. Blueskaava, Motown-soundi, puhallisektiot ja eteenpäin puskevat rytmit syrjäyttivät klassiset orkesterit niiden viihdyttäjän roolista. Italialaista populaarimusiikkia ei ehkä olisi olemassa ilman näitä vaikutteita...

 

Pietro Venza - kitara
Andrea Rosatelli - basso
Daniele Chiantese - rummut
Jarmo Hynninen - kitara (Metropolian Musiikki)

Ti 29.8. klo 19
Social Call

Eri yhteyksistä tunnetut jazzmuusikot kokoontuvat ensi kertaa yhteen uuden projektin äärelle. Social Callin ohjelmisto on vaihteleva valikoima kamarimusiikkia, Välimeren alueen lauluja ja jazzin eri tyylisuunnista vaikutteita saaneita sävellyksiä.  Valtaosan teoksista on säveltänyt laulaja Elisabetta Antonini. Hänen tuotannossaan yhdistyvät luovalla ja hienostuneella tavalla taiteilijan oma, kirjallisuudesta innoituksensa saanut eurooppalaisen herkkä sävelkieli ja valtameren takaiset rytmit ja tunnelmat.

Elisabetta Antonini - laulu
Alessandro Gwis - piano
Guillermo Garcia Varga - kitara
Andrea Avena - kontrabasso
Tommi Rautiainen - rummut (Metropolian Musiikki)

Ke 30.8. klo 18.30
Blue Matter

Yhtyeen ohjelmisto rakentuu funk- ja jazzsävyin sovitetusta 60-90-lukujen italialaisesta populaarimusiikista sekä muusikkojen omista sävellyksistä. Konsertissa kuullaan Paolo Conten, Pino Donaggion, Sergio Endrigon ja Pino Danielen mestariteoksia ajattomina, tämän päivän soundein ja rytmein väritettyinä versioina.

Giulia Capogrossi - laulu
Daniele Marcante - kitara
Roberto Sanguigni - basso
Roberto Palladino - rummut
Vierailijoina Anni Thomsson, saksofoni ja Antti Lähdesmäki, piano (Metropolian Musiikki)

Väliaika

A Crush on Melody - An Italian Songbook

Mikä erottaa George Gershwinin säveltämän laulun Luigi Tencon laulusta? Monikin asia: historiallinen yhteys, aikakausi ja se tosiasia, että laulut kuuluvat erilaisiin musiikillisiin maailmoihin. Niitä yhdistää kuitenkin kaksi asiaa: lauluissa on tarina kerrottavaksi ja melodia laulettavaksi. Tässä projektissa sulautuvat perityt traditiot ja ulkoa omaksutut vaikutteet - klassinen italialainen lauluperinne ja jazz, melodia ja improvisaatio. On selvää, että Cole Porter ajattelia säveltäessään Puccinia ja Bruno Martino Nat King Colea!

Pierluca Buonfrate - laulu
Pierpaolo Principato - piano
Stefano Rossi - basso
Daniele Natalini - rummut

Vapaa pääsy

Paikka

Arabiasali
Arabiankatu 2
Hki 56

Esiintyjät
Lisää tapahtumia