Suomi neuloo 2017

Aika: 29.9.-1.10.2017 päivittäin klo 11-18
Paikka: Suvilahden Kattilahalli (Sörnäisten rantatie 22, Helsinki)

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Metropolian opiskelijoiden toteuttama monialainen Suomi neuloo 2017 -tekstiilitaideteos- ja neulemyyntinäyttely muotinäytöksineen on osa virallista Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa.

Tapahtuma on FinVillage - tekemisen perinne -hankkeen päätapahtuma. Kolmipäiväisessä tapahtumassa juhlitaan Suomen itsenäisyyttä kokoamalla kansalaisia ja ihmisiä eri taiteen aloilta jatkamaan suomalaisen villan ja neuledesignin perinteitä. Kattilahallissa on muun muassa tekstiilitaideteosnäyttely, muotinäytöksiä sekä kotimaisten neuleyritysten myyntiständejä.

Ohjelma

Pe 29.9. klo 13
Avajaiset ja Riitta Nelimarkan yhteisötaideteoksen paljastus. Lue lisää yhteisötaideteoksesta

La 30.9. klo 13:30
FinVillage-neuledesignkilpailun voittajien julkistaminen ja palkintojen jako. Lue lisää kilpailusta

La 30.9. klo 15 ja 17
Muotinäytös, jossa 40 mallia ja tanssijaa esittelevät suomalaista villa- ja neuledesignia. Näytöksen pääesiintyjänä on Mai Komori Suomen Kansallisbaletista. (Tulethan ajoissa, sillä näytöksen aikana ei ole sisäänpääsyä.)

Su 1.10. klo13
Taidetekstiiliteoshuutokauppa, jonka tuotto lahjoitetaan kokonaisuudessaan Itämeren suojeluun. Kaikki teokset sopivat julkisiin tiloihin, osa myös yksityiskoteihin. Huutokaupattaville teoksille voi antaa ennakkotarjouksia sähköpostitse osoitteeseen finvillage2017 gmail com
Katso teosesittelyt

Tapahtumassa mukana

Myymässä

Arela, Helsingin Villasukkatehdas, Kauneve, Kiertovilla, Knitworks, Myssyfarmi, Novita, Pirtin Kehräämö, Tanja Kallio, Tarttuva Design - Muotinäytöksessä: Arela, Globe Hope, Haldin, Helsingin Villasukkatehdas, Jasmine Julin-Aro, Keli Clothing, Knitworks, Marita Huurinainen, Myssyfarmi, Nevertex, Niinmun, Noolan, Palmroth, Pihka Collection, R-Collection, Tanja Kallio, Tarttuva Design sekä FinVillage neulesuunnittelukilpailun finalistit.

Näyttelyssä esillä

  • Huutokaupattava Metropolian tekstiilisuunnittelun opiskelijoiden Itämereen sukellus seitsemän teoksen sarja
  • Huutokaupattava Riitta Nelimarkan yhteisötaideteos, jonka tekemiseen on osallistunut satoja ihmisiä, etenkin koululaisia, kuluneen vuoden aikana. Teos julkistetaan avajaisissa 29.9 klo 13
  • Concreatives-taidekollektiivin tilataideteos Tarinatuolit
  • Valtakunnalliseen FinVillage-neulesuunnittelukilpailuun osallistuneiden asuja

Kahvila

Tapahtumassa on myös tunnelmallinen pieni kahvila Sävy.

Lisätietoja

Tutustu Finvillage-hankkeeseen ja lue lisää siihen liittyvistä tapahtumistaLisää tapahtumia


15.05.2019

Jazzjamboree