Metropolia Big Band & Iñaki Askunze: TRIBUTE TO FEDERICO GARCÍA LORCA (Arabianranta, Hki)

Metropolia Big Band Kuva Patrik Tiits / Mediakeskus Valovirta

Iñaki Askunze

15.2.2018 klo 19

Big band -jazz ja flamenco-musiikki yhdistyvät Metropolia Big Bandin konsertissa, jossa kuullaan Chano Dominguezin, Iñaki Askunzen ja Paco de Lucían sävellyksiä Askunzen sovituksina. Konsertin laulumusiikki on sävelletty Federico García Lorcan runoihin.
Kapellimestari Iñaki Askunze.

Spanish composer Iñaki Askunze conducts Metropolia Big Band in a concert which features flamenco and jazz influenced compositions by Askunze, Chano Dominguez and Paco de Lucía. The vocal music is written to poetry by Federico García Lorca.

Laulusolistit / vocalists

Iina Mutikainen
Essi Putkonen

Vapaa pääsy

Paikka / Venue

Arabiasali
Arabiankatu 2
Helsinki 56

Flamencoa ja jazzia on fuusioitu big band -kokoonpanolla harvoin, mutta sitäkin menestyksekkäämmin. Muistamme muun muassa Miles Davisin ja sovittaja-orkesterinjohtaja Gil Evansin yhteistyön (Sketches of Spain), Vince Mendozan sävellykset ja sovitukset Jazzpaña-levyllä sekä saksofonisti Perico Sambeatin Flamenco Big Bandin. Iñaki Askunzen sovitukset Chano Domínguezin, Paco de Lucían ja Chick Corean sävellyksistä kasvattavat tätä ohjelmistoa.

Federico García Lorca (1898–1936) on eräs merkittävimmistä espanjalaisista runoilijoista. Hän kuoli Espanjan sisällissodassa epäselvissä olosuhteissa. Lorcan runoutta yhdistetään ensimmäisen kerran jazz- ja big band -musiikkiin Askunzen espanjalaisin vaikuttein väritetyissä sävellyksissä.

Iñaki Askunze

"Iñaki Askunze on täysverinen muusikko: säveltäjä, sovittaja, kapellimestari ja poikkeuksellisen omaperäinen ja vahva saksofonisti.” RANDY BRECKER

Iñaki Askunze (s. 1963, San Sebastián, Espanja) on espanjalainen saksofonisti, säveltäjä ja musiikkipedagogi. Askunze opettaa harmoniaa, sovitusta, säveltämistä ja big band -soittoa Baskimaalla (Jazz Department of the Basque Country´s Superior Conservatory “Musikene”) ja Navarrassa (Navarra Superior Conservatory). Hän johtaa myös Pirineos Jazz Orquestraa, jonka levyillä ovat vierailleet trumpetisti Randy Brecker ja pianisti Chano Domínguez.

Askunze on soittanut jazzfestivaaleilla mm. Madridissa, Barcelonassa ja Vitoriassa (The Manhattan Transferin kanssa) ja hänet on kutsuttu johtamaan jazz-flamenco-big band-sovituksiaan Tanskaan, Norjaan ja Hollantiin.

Iñaki Askunze on julkaissut lukuisia oppikirjoja ja opetuskäyttöön tarkoitettuja levyjä, seitsemän CD-levyä sekä sävellyksiä ja sovituksia.

www.askunze.es

 

 Lisää tapahtumia