Kulttuuri - Aukene! Kulttuurituotannon kevätseminaari

Kulttuuri – Aukene! Kulttuurituotannon kevätseminaarissa kehitetään kulttuurialaa 

Aika: 5.-6.4.2018
Paikka: Humanistinen amk, Ilkantie 4, Helsinki

Humanistisen ammattikorkeakoulun (Humak) ja Metropolia Ammattikorkeakoulun toista kertaa toteutettavassa yleisöseminaarissa syvennytään kulttuurialan tulevaisuutta ennakoiviin ratkaisuihin ja myös nykyhetken pulmiin. Kaksipäiväisen, kaikille avoimen seminaarin puhujina ovat kulttuurituotannon (YAMK) opiskelijat, joiden opinnäytetöissä avautuvat alan tutut ja tuntemattomat, tutkitut ja tulkitut näkymät. 

Monipuolisten, sävykkäiden ja tiiviiden seminaariesitelmien aiheet liikkuvat vapaaehtoistyöstä asiantuntijaorganisaatioiden ja kunnallisen yhteistyömallien kehittämiseen, uusien yleisöjen löytämisestä ja yleisötyön vahvistamisesta kulttuuriturismia hyödyntävien palveluiden rakentamiseen. Myös taidelähtöiset kokeilut ja innovatiivisten alustojen testaaminen sekä keinot kasvattaa kiinnostusta monitoimitalojen, teattereiden, kirjastojen ja museoiden tarjontaan ovat tämän mielenkiintoisen ja tuoreita tuulia alalle puhaltavan seminaarin aiheita.

Seminaari on avoin kaikille kiinnostuneille.

Ohjelma

Torstai 5.4.

9.30 Kulttuuria kuuleminen – tuotanto, talous ja työ / Katri Kaalikoski, yliopettaja, Humanistinen amk, Anna-Maria Vilkuna, johtaja, Metropolia amk

10.00 Uudet palvelut ja markkina-alueet / Milla Hautala, Susanna Kyllönen, Riikka Öörni

11.15 Tauko

11.30 Museoiden ja kunnallisen kulttuurihallinnon käytännöt / Arttu Eteläpelto, Marjo Pyykönen, Kirsi-Maria Tuomisto

12.45 Lounas

14.00 Yhteistyöllä ja innovaatioilla eteenpäin! / Reetta Aarre-Ahtio, Maija Kylkilahti, Kaisa Palomäki, Mia Wuorinen

15.30  Päivän yhteenveto – keskustelua

Perjantai 6.4.

10.00 Strategiatyö, taidelähtöiset menetelmät ja verkostoituminen / Petri Pöyhönen, Eero Lounela, Sarianna Matikainen

11.15 Lounas

12.30 Vapaaehtoistyöstä viranhaltija-aktivismiin / Sami Skantsi, Minna Taipale, Richard Silin

13.45 Loppukeskustelu

 

Lisätietoja:

Pekka Vartiainen, lehtori, Humanistinen ammattikorkeakoulu, pekka.vartiainen humak fi
Pia Strandman, lehtori, Metropolia Ammattikorkeakoulu, pia.strandman@metropolia.fi

Kulttuurituotanto, ylempi AMK -koulutus

 

Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -koulutus on suunnattu luovalla sektorilla tuotannollisissa tehtävissä toimivalle kulttuurituotannon ammattilaiselle, joka haluaa syventää ja laajentaa osaamistaan ja parantaa oman toiminta-alueensa kehittämistaitoja. Tutkinto antaa valmiuksia toimia proaktiivisesti kehittämis-, asiantuntija- ja johtamistehtävissä. Tutkinto toteutetaan Helsingissä Humanistisen ammattikorkeakoulun ja Metropolia Ammattikorkeakoulun yhteistyönä.

Kulttuurituottaja (ylempi AMK) -koulutuksen seuraava haku on syksyn 2018 yhteishaussa. Metropolian ja Humakin yhteistyössä toteutettavalla koulutuksella on pisimmät perinteet ylemmän korkeakoulututkinnon järjestämisessä kulttuurituotannon alalla.Lisää tapahtumia