Arabian Yöt -rytmimusiikin opiskelijafestivaali (Arabian kampus)

Arabian Yöt_Metropolian pop/jazz-musiikin opiskelijafestivaali 7.11., 12.-16.11.2018.

16.11. StrongBows - Illusion (kuva Johannes Wilenius)

7.11. DIVAS - jumalaiset biisit, hunajaiset äänet (kollaasi Suvi Liimola)

15.11. John Mayer Acoustic Tribute: Erkki Mela Goes Solo! (kuva Jerry Hellström)

7.11., 12.-16.11.2018

Arabian Yöt -opiskelijafestivaalilla soi rytmimusiikin koko kirjo: jazz, pop, rock, soul. Festivaalin jokaisena iltana kuullaan yhdestä kahteen konserttia, joissa esiintyvät Metropolian Musiikin pop/jazz-musiikin opiskelijat ja opettajat. Arabian Yöt tarjoaa mainion näköalan Metropolian laaja-alaiseen rytmimusiikin koulutukseen. Tempaudu mukaan energisoivaan menoon ja bongaa tulevaisuuden tekijät jo nyt!

Keskiviikko 7.11. klo 19 Arabian Yöt -kick off

DIVAS - jumalaiset biisit, hunajaiset äänet

DIVAS tuo lavalle  R&B -musiikin suurimpia helmiä viimeisen 40 vuoden ajalta. Konsertissa kuullaan muun muassa Chaka Khanin, Beyoncén, Alicia Keysin ja Janelle Monáen tunnetuksi tekemää musiikkia.

Heidi Simelius, Hanna Bergström, Suvi Liimola, Kati Narvanmaa, Tiina Puolitaival ja Iina Penttilä, laulu.

Heikki Neuvonen, kosketinsoittimet
Janne Halonen, kosketinsoittimet
Iisak Latvala, kitara
Maria Lamminen, basso
Aku Tervakangas, rummut
Niklas Tilli, rummut

Maanantai 12.11.

Klo 19.00 Hittimies David Foster
Säveltäjä-tuottaja David Foster on maailman menestyneimpiä pop-tuottajia. Kuolemattomat melodiat ja kunnianhimoiset tuotannot tekivät hänestä 80- ja 90-lukujen todellisen supertuottajan. Muistatko Whitney Houstonin Bodygard-elokuvan hitit tai Earth, Wind & Firen hunajaisen balladin After the Love Has Gone? David Foster on hittimies näidenkin kappaleiden takana.

Saara Niemelä, Elina Kyyrö, Veera-Selina Lajoma, ja Robert Kyöstilä, laulu.

Jaakko Kiuru, kosketinsoittimet
Heikki Neuvonen, kosketinsoittimet
Miko Tekoniemi, kitarat
Janne Raatikainen, kitarat
Janne Kinnunen, basso

Tiistai 13.11.

Klo 19.00 Music of Chick Corea

22-kertaisen Grammy-voittajan, pianisti-säveltäjä-jazzlegenda Chick Corean musiikkia.

Miro Rantalainen, piano
Janne Kinnunen, basso
Colin Campbell, basso
Janne Raatikainen, kitara
Leevi Koskinen, rummut
Axel Tuliara, rummut
Antti Rissanen, pasuuna

"Chick's Friends" -yhtye tulkitsee pianisti Chick Corean 1960-luvun ja 1970-luvun sävellyksiä. Näinä vuosikymmeninä Corea teki selkeää ja tinkimätöntä jazzmusiikkia, ennen kuin 1980-luvulla kääntyi enemmin sähköisien soittimien kautta kokeilevamman fuusiojazzin suuntaan. Aikakaudelle tyypilliset sävellykset sisältävät tarttuvia melodioita ja kekseliäitä, mutta selkeitä sointukiertoja. Corean pianismissa esiin nousee vahva klassisen musiikin kokemus sekä taipumus lattarijazzin suuntaan. Hän työskenteli 1960-luvulla mm. Blue Mitchelin, Miles Daviksen ja Mongo Santamarian yhtyeissä. 1970-luvun alussa Corea viehättyi skientologiasta, josta tuli hänen uskontonsa. Kääntymyksensä seurauksena Corea sanoi halunneensa ”kommunikoida” ihmisten kanssa eli tehdä suositumpaa musiikkia. Tämän seurauksena hän jätti avantgarde-jazzin ja perusti fuusioyhtyeen nimeltä Return to Forever. 1970-luvun lopussa ja 1980-luvun alussa Corea teki yhteistyötä perinteisemmän jazzin merkeissä muun muassa rumpali Steve Gaddin, basisti Eddie Gomezin ja saksofonisti Michael Breckerin kanssa. -Antti Rissanen

Klo 20.00 Metropolia Big Band "NYC, NYC"

Metropolia Big Bandin konsertissa kuullaan säveltäjä-sovittaja-pasunisti John Fedchockin  
New York -big bandille säveltämää ja sovittamaa musiikkia. Konsertin johtaa Antti Rissanen.

New York Big Bandin perustaja, pasunisti John Fedchock tuli tunnetuksi Woody Hermanin orkesterin sovittajana 1980-luvulla. Fedchock kiersi yhtyeen kanssa muusikkona kolme vuotta ja nykyään kiertää maailmaa big bandinsä kanssa sekä solistina että kouluttajana.

New York big bandin musiikki edustaa tämän päivän big band -jazzia. Se ei kuitenkaan ole liian modernia, vaan pikemminkin tuo mieleen Village Vanguard Jazz Orchestran svengaavan ohjelmiston. -Antti Rissanen

Keskiviikko 14.11. klo 19 TARTU MIXIIN!

Showcase-konsertti - Musiikin tekijä-tuottajien biisejä
Tervetuloa tutustumaan meihin ja musiikkiimme. Tulkaa kokemaan tuoreiden artistien ja bändien päräyttäviä esityksiä. Skaala on mieletön.

Esiintyjinä ja / tai tekijöinä Rami Bakieh, Emily Frost, Juha Lahdenniemi, Inka Lappi, Henri Piispanen, Joona Pirilä, Pietari Pyykönen, Pekka Rajamäki, Mikko Saarhelo, Julia Salomäki, Ville-Pekka Vaaralahti ja Wilma Virintie.

Torstai 15.11.

Klo 19 John Mayer Acoustic Tribute: Erkki Mela Goes Solo!
Kotkalainen kitaristi Erkki Mela on elämän virran mukana mennessään erikoistunut akustiseen kitaraan ja loop-pedaalien käyttöön. Viime aikoina hän on ottanut haltuun myös laulua, ja kyseessä onkin Erkin ensimmäinen soolokeikka!

John Mayer on hienojen kappaleidensa lisäksi tunnettu myös loistavasta akustisen kitaran hallinnastaan. Tule katsomaan, kuinka Erkki pyrkii samaan suoritukseen! Luvassa on upeita  biisejä kuten Neon, In Your Atmosphere ja Rosie.

Erkki Mela, kitara ja laulu

Klo 20 Valoa pimeään - Emma Salokosken levyttämää musiikkia

Anna Kinnunen, Annika Syrjälä ja Tiina Puolitaival, laulu.

Mikko Kuorikoski, basso
Aku Tervakangas, rummut
Konsta Mäenpää, kitara
Olli Niemelä, kosketinsoittimet

Perjantai 16.11.

Klo 10 ja 11 Väriarvoituksia-taaperokonsertti

KLO 10 TÄYNNÄ
KLO 11 TÄYNNÄ

Minkä värinen on metro? Entä Mörri-Möykky?
Sukellamme värien maailmaan ja tutkailemme niitä niin vanhojen kuin uusienkin lastenlaujen mukana. Konsertti on suunnattu 1-3 -vuotiaille lapsille vanhempineen ja sisältää paljon mukavaa tekemistä!

Kanssamme laulamassa, soittamassa ja leikkimässä ovat Metropolian varhaisiän musiikkikasvatuksen opiskelijat. Väriarvoituksia ratkotaan muun muassa Soili Perkiön ja Marjatta Pokelan musiikin tahtiin.

Kesto n. 30 minuuttia.

Mukaan mahtuu 50 lasta vanhempineen per konsertti.
Ilmoittautumiset ennakkoon osoitteeseen musiikki at metropolia.fi.

Vapaa pääsy

Klo 19 StrongBows - Illusion

StrongBows on lahtelaislähtöinen jousiyhtye, jonka musiikki ja esiintyminen rikkovat perinteisiä jousisoittimiin liittyviä ennakkoluuloja. Yhtye käyttää musiikissaan monipuolisesti jousisoittimia ja laulua ja ylittää ennakkoluulottomasti genrerajoja. StrongBows-yhtyeen muodostavat viisi musiikin ammattilaista: kaksi sellistiä ja kolme laulavaa viulistia.
Illusion-konsertin rungon muodostavat yhtyeen omat sävellykset, joissa voi kuulla vaikutteita mm. bluesista ja kansanmusiikista. StrongBowsin elämänmakuisen kappaleet uhkuvat naisenergiaa!

Heidi Knuters, viulu ja laulu
Tiina Kivijärvi, viulu ja laulu
Stella Kullström, viulu ja laulu
Jenny Muhonen, sello
Anniina Saarikko, sello
sekä lyömäsoittaja Pauli Rauramo

Liput kaikkiin iltakonsertteihin

7 / 3,5 euroa per ilta

Paikka

Arabiasali
Arabiankatu 2
Helsinki 56

Lipunmyynti konserttipaikan ovella konserttipäivinä klo 18 alkaen.
Maksu käteisellä tai kortilla.
Lippuvaraukset: musiikki at metropolia.fi

 

 

 

 

 Lisää tapahtumia