Seminaariarkisto 2014-2015Suomi nousuun insinööriosaamisella - Inssiforum 2015

INSSIFORUM2015

Insinöörikoulutuksen foorumi
28.–29.1.2015
Helsinki, Wanha Satama

Mitä osaamista Suomi tarvitsee kansainvälisen kilpailukyvyn ja alueellisen hyvinvoinnin varmistamiseksi tulevaisuudessa? Millainen on Suomi innovaatioympäristönä yritystoiminnan synnyttämiseksi? Miten insinöörikoulutus tulee järjestää tehokkaasti ja laadukkaasti?

Näitä ja muita insinöörikoulutuksen ajankohtaisia kysymyksiä pohditaan perinteeksi muodostuneessa
insinöörikoulutuksen foorumissa 28.–29.1.2015, Helsingissä, Wanhassa Satamassa.

Inssiforum 2015 kokoaa yhteen insinöörikouluttajat, insinöörejä rekrytoivat yritykset, sidosryhmät ja yhteistyökumppanit pohtimaan insinöörikoulutuksen kehityssuuntia ja insinöörien osaamistarpeita sekä kehittämään opetusta, oppimista ja työelämäyhteistyötä. Foorumin teemana on Suomi nousuun insinööriosaamisella ja sen pääjärjestelyvastuu on Metropolia Ammattikorkeakoululla.

Ohjelmassa aiheina:

  • ­ Insinöörit kasvattamassa Suomen kansainvälistä kilpailukykyä
  • ­ Yritysyhteistyön kautta työelämälähtöistä osaamista
  • ­ Teknisellä osaamisella hyvinvointia ja kestävää kehitystä
  • ­ Teknologiat opetuksessa ja oppimisessa
  • ­ Tekniikan alan trendit, mm. cleantech, hyvinvointi- ja terveysteknologia, käyttäjälähtöinen ja älykäs rakentaminen, peliteknologia, tietoturva, älykäs kone ja tuotanto

Foorumiin liittyen järjestetään lisäksi opiskelijoiden projektityökilpailu, jonka tulokset julkistetaan tilaisuudessa. Toimialajärjestöt ovat mukana projektitöiden arvioinnissa ja palkitsevat parhaat. Toivomme insinöörikouluttajien rohkaisevan opiskelijoita, opettajia ja yhteistyökumppaneita mukaan projektikilpailuun laajalla rintamalla. Kilpailuaika päättyy 30.11.2014.

Nyt on hyvä pohtia, millaisella tietotaidolla suomalaiset yritykset nostetaan huipulle kansainvälisessä kilpailussa. Tule mukaan Inssiforumiin, Suomen taloudelle, kilpailukyvylle ja tulevaisuuden osaamiselle elintärkeään vuoropuheluun!

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan Inssiforumin www-sivulla

www.inssiforum2015.fi

Inssiforum Facebookissa

Lisätietoa:

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Projektinjohtaja Seija Ristimäki
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. +358 40 581 7743