Digisti fiksua terveydenedistämistä

11.11.2016

Metropolian monialaiset projektit ovat mahdollistaneet terveydenedistämisen palveluihin uudet digitaaliset menetelmät.

Metropolian terveydenhoitoalan sekä tv- ja radiotuotannon opiskelijat esittelivät innovaatioprojekteissaan luomiaan digitaalisia konsepteja terveydenhoitoalalle. Sähköinen neuvolakortti, flunssavisa, digitaalinen terveysneuvonta kouluterveydenhoitoon sekä kampanjat nuuskan käytön vähentämiseen tai seksuaaliterveyden edistämiseen nuorille ovat esimerkkejä nykyajan ja tulevaisuuden terveydenhoidosta.

Erilaiset palvelut digitalisoituvat kovaa vauhtia. Monet käyttäjät toivovat sähköisiä ja vaivattomia palveluja. Digitaalisuuden hyötyjä terveydenhoidossa ovat esimerkiksi omahoidon lisääntyminen, luotettavan tiedon saaminen potilaan saataville ja kohderyhmän parempi tavoittaminen. Erityisesti, jos terveyteen liittyvissä kysymyksissä halutaan tavoittaa nuoret, tulee mennä sinne missä nuoret ovat, eli sosiaaliseen mediaan.

Digitaalisessa ympäristössä ei kuitenkaan sovi unohtaa ihmistä. Opiskelijoiden luoma #Oleläsnä-konsepti tarttuu tärkeään aiheeseen, eli sosiaalisen median käyttöön. Kännykkä vie nykyisin liiaksi huomion silloin kun ihmisten tulisi solmia sosiaalisia kontakteja tai huomioida läheisiään. Kampanjan tarkoitus on saada kännykän käyttäjät pohtimaan kriittisesti omaa sosiaalisen median käyttöä. Erinomaisesti suunniteltu ja luotu video aiheesta julkaistaan lähipäivinä.   

Konseptien suunnittelun lähtökohtana on ollut Digisti Fiksu - hankkeen kyselytutkimus, jossa on kartoitettu nuorten, maahanmuuttajien ja ikäihmisten tarpeita digitaalisista palveluista. Digisti Fiksu on Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteinen hanke, jossa selvitetään käyttäjälähtöisesti kansalaisten kokemuksia digitaalisen tiedon, tuotteiden ja palvelujen hyödyntämisestä ja vaikutuksista arjessa.

Kaikki opiskelijoiden kehittämät digitaaliset konseptit ovat hyvin suunniteltuja ja aivan valmiita prototyyppiin tai pilotointiin. Osa konsepteista on jo esillä sosiaalisessa mediassa, osa odottaa julkaisupäivää tai yhteistyökumppania. Varmaa on se, että näistä kuullaan vielä!

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Sami Huohvanainen
P. 040-334 9678
S-posti: etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Digisti Fiksu -hanke
MINNO- Metropolian innovaatioprojektit

       


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Metropolialle 620 000 euron erityisrahoitus XR-teknologian edistämiseen

20.09.2018

Metropolia on saanut opetus-ja kulttuuriministeriön 620 000 euron erityisrahoituksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintansa (TKI) profiloimiseen XR-teknologiaan. Metropolian tavoitteena on XR-teknologioiden eli lisätyn (AR), virtuaali- (VR) ja yhdistetyn todellisuuden (MR) -t...

Lue lisää

Syksyn yhteishaussa Metropoliaan haki yli 13 000 hakijaa

20.09.2018

Korkeakoulujen syksyn 2018 yhteishaku päättyi keskiviikkona syyskuun 19. päivä klo 15:00. Alustavien tietojen mukaan Metropoliaan haki noin 13 300 hakijaa, joista lähes 5100 on ensisijaisia hakijoita.
Metropolian syyskuun yhteishaun koulutustarjonnassa oli 22 hakukohdetta n...

Lue lisää

10-vuotias Metropolia juhli rennosti neljällä kampuksella – Arabian ja Myyrmäen avajaiset

19.09.2018

Kympin korkeakoulun opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlivat yhdessä samanaikaisesti neljällä kampuksella 10-vuotiasta Metropoliaa 18. syyskuuta.
Kampukset sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Espoon Leppävaarassa ja Vantaan Myyrmäessä.
Sama...

Lue lisää

Kumppanuus Vahasen kanssa tuo työelämäläheisyyttä opintoihin

17.09.2018

Vahanen-yhtiöt, suomalainen kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani, ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen 12.9.2018. Yhteistyön keskiössä on muun muassa pätevyyksiin tähtäävien valmennusten järjestäminen...

Lue lisää

14.09.2018

Autoalan Keskusliitolta ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiöltä lahjoitus tekniikan alalle

Autoalan Keskusliitto (AKL) haluaa panostaa osaamisen kehittämiseen ja suomalaiseen insinöörikoulutukseen uusien osaajien varmistamiseksi alalle. Digitalisaation ja uuden teknologian myötä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä on tärkeä vahvistaa enti...

Lue lisää

12.09.2018

Leppävaaran Rotaryklubi ry − Alberga Rotaryklubb rf tukee lahjoituksellaan Metropoliaa

Hyvin toimivan yhteistyön kunniaksi Leppävaaran Rotaryklubi teki 4.9.2018 syysseminaarin yhteydessä lahjoituksen Metropolialle. ”Haluamme tukea arvostamaamme korkeakoulua ja yhteistyökumppania nyt, kun valtio maksaa kaikista yksityisistä lahjoituksista vastinrahan. Siksi me...

Lue lisää

11.09.2018

Metropolian varainhankinta edennyt hyvin – lähes miljoona euroa lahjoitettu

Metropolia Ammattikorkeakoulun varainhankinta on edennyt hyvin. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt lähes miljoona euroa. Lahjoitusten kerääminen käynnistyi loppuvuodesta 2017. Sen tukena on ollut Muutamme maailmaa -kampanja.
Metropolian varainhankintaan kannusteta...

Lue lisää


1 - 7 / 1574

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015