3AMK ProjektiBoosteri tarjolla olevana yhteistyötoimintamallina

20.02.2018

3AMK ProjektiBoosteri logo

3AMK ProjektiBoosteri

3AMK tarkoittaa kolmen uusimaalaisen ammattikorkeakoulun liittoumaa. Se on Haaga‐Helia, Laurea ja Metropolia yhdessä. Liittouman perustehtäviin kuuluu korkeakoulutusta ja aluekehitystä tukeva yhteinen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio (TKI) -toiminta.

3AMK TKI-toimintaa tehdään kansainvälisellä nimellä R&D Excellence. Meillä on jatkuvasti kaksisuuntainen kutsu avoinna yritysten ja eri sektorien toimijoiden suuntaan.

Yksinkertaistaen, ammattikorkeakoulut tutkivat sitä, mitä opettavat. Yhteisesti R&D Excellencen osaamisprofiili kattaa laajasti elinkeinoelämän ja yhteiskunnan eri alat. Osaamisia yhdistämällä voidaan keskittyä mielenkiintoisiin, uusiin monialaisiin kokonaisuuksiin.

Ammattikorkeakoulut vastaanottavat jatkuvasti haasteita, kumppanitarjouksia sekä asiantuntija- tai opiskelijatoimeksiantoja ja hakevat verkostoja niin yksin kuin yhdessä. Yrityksille ja eri alojen muille toimijoille tarjoamme nyt konkreetista yhteistyötoimintamallia, joka kulkee nimellä 3AMK ProjektiBoosteri. Se on tapa toimia yhdessä ja tuo henkilöstön, yhteistyökumppanit sekä yritykset monialaisesti yhteen 3AMK-tasolla. ProjektiBoosteri tarjoaa fasilitoidun prosessin sekä avoimen ilmapiirin hankeaihioiden kehittämiseen intensiivijaksoina, joissa hyödynnetään palvelumuotoilun ja yhteiskehittämisen menetelmiä.

ProjektiBoosterissa erilaisia haaste- ja idealähtöisiä hankeaihioita jalostetaan tiimityönä kohden hankehakemuksia, joilla ulkoisen rahoituksen hankkeita pyritään voittamaan.

Kevään ja syksyn 2018 kierroksiin haemme nyt todellisia haasteita yrityksiltä ja muiden sektorien toimijoilta, jotka ovat kiinnostuneita yhteistyöstä ammattikorkeakoulujen kanssa TKI-toiminnassa ja yhteisissä hankehauissa kotimaassa tai kansainvälisesti. Kevään prosessi on jo käynnissä, mutta haasteita otetaan koko ajan vastaan joko kevään tai syksyn kierroksille. 

R&D Excellencen kiinnostus kohdentuu erityisesti näihin tutkijatiimien aiheisiin, joihin on jatkuva haku päällä:

 • Terveys ja hyvinvointi
 • Kulttuuri ja elämykset 
 • Yhteiskehittäminen 
 • Terveysteknologia
 • Yrittäjyys
 • Digitaaliset ratkaisut 
 • Kuntoutus 
 • Kestävät ruokajärjestelmät 
 • Robotiikka 
 • Sosiaalinen vastuullisuus 
 • Terveellinen rakennus 
 • Tekoäly
 • Kansalaistoiminta 
 • Tekniset järjestelmät– materiaalitehokkuus 
 • Pedagogiikka
 • Turvallisuusympäristö 
 • Älykäs liikkuminen 
 • Johtaminen ja työn teemat
 • Kyberturvallisuus
 • Arvoa luova myynti 
 • Liiketoiminnan muotoilu ja kehittäminen

Tervetuloa tutustumaan tai kutsumaan meidät kylään, mikäli haluatte ratkaisuja eri tutkimushaasteisiinne tai hakea korkeakoulukumppania yhteiskehittämiseen ja hankkeisiin. 

Lisätietoja:

R&D Excellence: johtaja Isto Mattila

3AMK ProjektiBoosteri: projektikoordinaattori Heini Toivonen

sähköpostiosoitteet: etunimi.sukunimi@laurea.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Metropolialle 620 000 euron erityisrahoitus XR-teknologian edistämiseen

20.09.2018

Metropolia on saanut opetus-ja kulttuuriministeriön 620 000 euron erityisrahoituksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintansa (TKI) profiloimiseen XR-teknologiaan. Metropolian tavoitteena on XR-teknologioiden eli lisätyn (AR), virtuaali- (VR) ja yhdistetyn todellisuuden (MR) -t...

Lue lisää

Syksyn yhteishaussa Metropoliaan haki yli 13 000 hakijaa

20.09.2018

Korkeakoulujen syksyn 2018 yhteishaku päättyi keskiviikkona syyskuun 19. päivä klo 15:00. Alustavien tietojen mukaan Metropoliaan haki noin 13 300 hakijaa, joista lähes 5100 on ensisijaisia hakijoita.
Metropolian syyskuun yhteishaun koulutustarjonnassa oli 22 hakukohdetta n...

Lue lisää

10-vuotias Metropolia juhli rennosti neljällä kampuksella – Arabian ja Myyrmäen avajaiset

19.09.2018

Kympin korkeakoulun opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlivat yhdessä samanaikaisesti neljällä kampuksella 10-vuotiasta Metropoliaa 18. syyskuuta.
Kampukset sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Espoon Leppävaarassa ja Vantaan Myyrmäessä.
Sama...

Lue lisää

Kumppanuus Vahasen kanssa tuo työelämäläheisyyttä opintoihin

17.09.2018

Vahanen-yhtiöt, suomalainen kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani, ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen 12.9.2018. Yhteistyön keskiössä on muun muassa pätevyyksiin tähtäävien valmennusten järjestäminen...

Lue lisää

14.09.2018

Autoalan Keskusliitolta ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiöltä lahjoitus tekniikan alalle

Autoalan Keskusliitto (AKL) haluaa panostaa osaamisen kehittämiseen ja suomalaiseen insinöörikoulutukseen uusien osaajien varmistamiseksi alalle. Digitalisaation ja uuden teknologian myötä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä on tärkeä vahvistaa enti...

Lue lisää

12.09.2018

Leppävaaran Rotaryklubi ry − Alberga Rotaryklubb rf tukee lahjoituksellaan Metropoliaa

Hyvin toimivan yhteistyön kunniaksi Leppävaaran Rotaryklubi teki 4.9.2018 syysseminaarin yhteydessä lahjoituksen Metropolialle. ”Haluamme tukea arvostamaamme korkeakoulua ja yhteistyökumppania nyt, kun valtio maksaa kaikista yksityisistä lahjoituksista vastinrahan. Siksi me...

Lue lisää

11.09.2018

Metropolian varainhankinta edennyt hyvin – lähes miljoona euroa lahjoitettu

Metropolia Ammattikorkeakoulun varainhankinta on edennyt hyvin. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt lähes miljoona euroa. Lahjoitusten kerääminen käynnistyi loppuvuodesta 2017. Sen tukena on ollut Muutamme maailmaa -kampanja.
Metropolian varainhankintaan kannusteta...

Lue lisää


1 - 7 / 1574

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015