Mikko Franckin ja Metropolian yhteistyö jatkuu oopperamusiikin mestarikursseilla

23.04.2018

Mikko Franck ohjaa Anna-Greta Salmelaa, jonka ohjelmistossa oli viimeisenä kurssipäivänä Puccinin säveltämä, lauluteknisesti ja tulkinnallisesti vaativa Toscan aaria ”Vissi d’arte”.

Metropolian klassisen laulun ja pianonsoiton opiskelijat saivat tilaisuuden maailmanluokan ohjaukseen, kun ylikapellimestari Mikko Franck ja korrepetiittori, Kansallisoopperan taiteellinen suunnittelupäällikkö Rilla Kyykkä pitivät oopperamusiikin mestarikurssin heille huhtikuun alussa. Se on jatkoa Mikko Franckin viime vuonna tekemälle Metropolian musiikin koulutukseen suunnatulle merkittävälle lahjoitukselle.

Vastaavanlaista ei ole aiemmin järjestetty. Huipputason ammattilaisten kanssa työskentelevät Franck ja Kyykkä opettivat Metropolian laulajia ja korrepetitio-opiskelijoita lämpimällä, kärsivällisellä ja tinkimättömällä otteella. Huumorilla höystetyt musiikilliset ja ilmaisulliset ohjeet vapauttivat osallistujat yltämään parhaimpaansa. Laulajat saivat myös kullanarvoisia neuvoja koelauluaarioiden valintaan.

Opiskelijalle mestarikurssi oli ikimuistoinen. ”Mahdollisuus työskennellä tällaisen kansainvälisen tason kapellimestarin kanssa on huikea kokemus. Saamani palaute on erityisen arvokasta siksi, että jatkossa tiedän mihin musiikillisiin ja lauluteknisiin asioihin ammattilaiset kiinnittävät huomiota esimerkiksi koelaulu- tai kilpailutilanteissa. Tietotaito ja kokemus musiikin tempo- ja nyanssikäsittelystä oopperamusiikissa sai kappaleet elämään kuin olisi laulanut orkesterin kanssa. Kiitos siitä kuuluu Mikko Franckille ja Rilla Kyykälle, mutta myös mahtavalle pianistilleni Tuomas Juutilaiselle”, hehkuttaa sopraano Niina Laitinen.

 "Sain Metropolian koelaulujen kautta ihanan mahdollisuuden osallistua tälle oopperakurssille”, kertoo sopraano Anna-Greta Salmela. ”Anti oli parasta mitä toivoa saattaa! Kurssilla paneuduttiin syvällisesti itse musiikkiin ja minun kohdallani tartuttiin erityisesti rytmillisiin ja ääntämyksellisiin asioihin sekä siihen hekeäsalpaavaan tapaan, jolla musiikki tukee kerrottavaa tarinaa. Kaikki kurssille valmistelemani aariat käytiin erittäin tarkasti läpi. Pienetkin yksityiskohdat huomioitiin. Palaute oli tiukkaa, mutta ennen kaikkea rakentavaa ja todella kannustavaa. Vaikka he molemmat työskentelevät musiikkimaailman tähtien kanssa, he jaksoivat neuvoa aina hyvällä fiiliksellä”, hän jatkaa.  

”On vaikea pukea sanoiksi sitä kiitollisuuden määrää, jota koen Mikko Franckia ja Rilla Kyykkää kohtaan. Kiireisistä aikatauluistaan huolimatta he halusivat panostaa opiskelijoihimme ja jakaa ainutlaatuista tietotaitoaan heille. Olen todella otettu tästä yhteistyöstä sekä onnellisen ylpeä nykyisistä ja jo valmistuneista laulajistamme, jotka ovat saaneet aikaan ihmeitä”, kiittää laulun yliopettaja Sirkku Wahlroos-Kaitila.

Metropolian ja Mikko Franckin sekä Rilla Kyykän yhteistyö jatkuu edelleen. Vastaavanlainen oopperamusiikin mestarikurssi on tulossa myös ensi keväänä Metropolian laulajille ja pianisteille.


Taustatietoja

Mikko Franck on Ranskan radion filharmonisen orkesterin ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Suomen Kansallisoopperan ylikapellimestarina. Pianisti Rilla Kyykkä on Suomen Kansallisoopperan taiteellinen suunnittelupäällikkö.

Metropoliassa klassisen musiikin koulutuksen painopiste on instrumenttipedagogiikassa, mutta myös vankassa solistisessa koulutuksessa. Esimerkiksi laulupedagogien työkenttä edellyttää kokemusta omasta taiteellisesta työskentelystä, oopperarooleista ja julkisista esiintymisistä. Metropolian laulunopiskelijat ovat työllistyneet mm. oopperataloihin, musiikkioppilaitoksiin ja perustamiinsa laulustudioihin niin Suomessa kuin Keski-Euroopassakin.

Musiikin tutkinto-ohjelma

Lisätietoja 

Yliopettaja
Sirkku Wahlroos-Kaitila
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 040 048 7508


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Uusi toimintaterapeuttien koulutusmuoto vastaa moniin odotuksiin Etelä-Karjalassa

24.09.2018

Lappeenrannassa elokuussa alkanut toimintaterapeuttikoulutus tarjoaa alueen opiskelijoille uudenlaisen mahdollisuuden suorittaa korkeakoulututkinto omalla kotiseudulla – töiden ja muun elämän ohessa. Koulutus järjestetään Saimaan ammattikorkeakoulun ja pä&aum...

Lue lisää

Autokoriteollisuus ry lahjoitti Metropolialle, sekä Turun ja Tampereen ammattikorkeakouluille

24.09.2018

Autokoriteollisuus ry tukee lahjoituksella Metropolia Ammattikorkeakoulun, sekä Turun ja Tampereen ammattikorkeakoulujen tekniikan alan koulutuksen kehittämistä yhteensä 190 000 eurolla.
Lahjoituksen myötä Autokoriteollisuus ry:n jäsenkokous on päätt&aum...

Lue lisää

Metropolialle 620 000 euron erityisrahoitus XR-teknologian edistämiseen

20.09.2018

Metropolia on saanut opetus-ja kulttuuriministeriön 620 000 euron erityisrahoituksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintansa (TKI) profiloimiseen XR-teknologiaan. Metropolian tavoitteena on XR-teknologioiden eli lisätyn (AR), virtuaali- (VR) ja yhdistetyn todellisuuden (MR) -t...

Lue lisää

Syksyn yhteishaussa Metropoliaan haki yli 13 000 hakijaa

20.09.2018

Korkeakoulujen syksyn 2018 yhteishaku päättyi keskiviikkona syyskuun 19. päivä klo 15:00. Alustavien tietojen mukaan Metropoliaan haki noin 13 300 hakijaa, joista lähes 5100 on ensisijaisia hakijoita.
Metropolian syyskuun yhteishaun koulutustarjonnassa oli 22 hakukohdetta n...

Lue lisää

19.09.2018

10-vuotias Metropolia juhli rennosti neljällä kampuksella – Arabian ja Myyrmäen kampusten avajaiset

Kympin korkeakoulun opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlivat yhdessä samanaikaisesti neljällä kampuksella 10-vuotiasta Metropoliaa 18. syyskuuta.
Kampukset sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Espoon Leppävaarassa ja Vantaan Myyrmäessä.
Samalla v...

Lue lisää

17.09.2018

Kumppanuus Vahasen kanssa tuo työelämäläheisyyttä opintoihin

Vahanen-yhtiöt, suomalainen kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani, ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen 12.9.2018. Yhteistyön keskiössä on muun muassa pätevyyksiin tähtäävien valmennusten järjestäminen, opi...

Lue lisää

14.09.2018

Autoalan Keskusliitolta ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiöltä lahjoitus tekniikan alalle

Autoalan Keskusliitto (AKL) haluaa panostaa osaamisen kehittämiseen ja suomalaiseen insinöörikoulutukseen uusien osaajien varmistamiseksi alalle. Digitalisaation ja uuden teknologian myötä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä on tärkeä vahvistaa enti...

Lue lisää


1 - 7 / 1576

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015