Vanhankaupungin kokoontumisajot järjestettiin kuudennen kerran Metropoliassa

23.04.2018

Yrittäjäillan yksi pääpuhujista oli Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen. Kuvassa ensimmäisenä oikealla on Vanhankaupungin yrittäjien puheenjohtaja Harri Ruokokoski ja toisena oikealla Pentti Tiainen, jonka puheenjohtajakaudella yhteistyö Metropolian kanssa käynnistyi.

Koskimaisemat ja ainutlaatuinen ilmapiiri kokosivat jälleen yhteiseen seminaariin Helsingin yrittäjät - Vanhakaupunki ry:n ja Metropolian väkeä. Tarkoituksena on edistää Arabianrannan alueella monipuolista vuorovaikutusta: saattaa kokeneita yrittäjiä, kulttuurialan opettajia sekä yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita yhteen keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia. Opiskelijat saivat myös opintopisteitä seminaariin osallistumisesta ja kirjallisten tehtävien suorittamisesta.

Tämän vuoden kokoontumisajojen teema oli ”Uudenlainen yrittäjyys ja verkostot”. Ensimmäisenä puhujana oli apulaispormestari Pia Pakarinen. Vakuuttavasti ja selkeästi hän kuvasi, miten Helsingin kaupunki edistää kansainvälistymistä ja nuorten yrittäjyysunelmien toteutumista. Aihetta jatkoi Helsinki NewCO-yrittäjyyspalvelujen johtaja Tommo Koivusalo. Hän puhui innostavasti ja samalla hyvin rehellisesti uuden yrittäjyyden tulevaisuudennäkymistä ja kehityshaasteista, joita hänen johtamaansa yksikköön kohdistuu. Työntekijästä ja keikkailijasta oman yrityksensä (Kauneushoitola Olohuone) toimitusjohtajaksi päätynyt Laura Henriksson kertoi yrittäjyyden plussista ja miinuksista. Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala esitteli tapoja, joilla kotimaista yrittäjyyttä tuetaan. Hän kertoi esimerkiksi Avainlippu-, Design from Finland ja Yhteiskunnallinen yritys -merkkitunnuksista, joita liitto sekä hallinnoi että markkinoi messuilla ja nykyisillä AR/VR-ratkaisuilla. 

Seminaarin opiskelijapuheenvuoron pitivät Metropolian viestinnän opiskelijat Christoffer Sohlberg ja Mikko Multanen aiheesta Mikä nuoria kiinnostaa - some ja digitaaliset kanavat markkinoinnissa. Jälleen kerran saattoi olla ylpeä oman korkeakoulun opiskelijoista ja heidän hyvin valmistellusta puheenvuorostaan. Tilaisuuden päätti Vanhankaupungin yrittäjien puheenjohtaja Harri Ruokokoski, joka kokosi seminaarin annin yhteen, kertoi Helsingin yrittäjien toiminnasta ja kannusti erityisesti opiskelijoita edulliseen opiskelijajäsenyyteen.

 ”Kiitos vielä kokoontumisajoista 10.4! Tämä oli kolmas kertani tapahtumassa ja mielestäni puhujat ovat joka kerta yhtä mielenkiintoisia! Olen viimeisen vuoden opiskelija ja sain tutoropettajaltani vinkin osallistua. Päätin tehdä tästä 5 op kokonaisuuden”, kertoo kokemuksistaan kulttuurituotannosta valmistuva Kiira Tiainen.

Seminaariväki jäi verkostoitumaan ja keskustelemaan lopuksi vapaamuotoisessa illanvietossa. Erityinen kiitos tilaisuuden järjestelyistä kuuluu assistentti Arja Puuralle, joka on alusta asti ollut lähes joka kerta mukana tapahtumassa vapaaehtoisena ja vapaa-ajallaan. ”On suurenmoista, että Arja sekä koulutussuunnittelijat Seija Mikkola, Kaisa Nissinen ja Kaisu Kiventaus antavat vuodesta toiseen talkooapua yrittäjäillan järjestämiseen. ”Jos voitamme joskus lotossa, niin perustamme Metropoliaan Sitoutunein työntekijä -palkinnon. Ensimmäisenä palkinto annettaisiin tämän nelikon tehotiimille”, kiittävät tilaisuuden pitkäaikaiset vastuuhenkilöt Harry Mälkki ja Tuire Ranta-Meyer.    

Mainiosti onnistuneiden kokoontumisajojen tunnelmissa on mukava suunnata koti kevättä!

Lisätiedot

Tuire Ranta-Meyer, johtaja
tuire.ranta-meyer metropolia fi
GSM 050 526 2002 

Harry Mälkki, Vanhankaupungin yrittäjien vaikutusvastaava
harry.malkki gmail com 
GSM 050 1610

Vanhankaupungin yrittäjät ry


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Metropolialle 620 000 euron erityisrahoitus XR-teknologian edistämiseen

20.09.2018

Metropolia on saanut opetus-ja kulttuuriministeriön 620 000 euron erityisrahoituksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintansa (TKI) profiloimiseen XR-teknologiaan. Metropolian tavoitteena on XR-teknologioiden eli lisätyn (AR), virtuaali- (VR) ja yhdistetyn todellisuuden (MR) -t...

Lue lisää

Syksyn yhteishaussa Metropoliaan haki yli 13 000 hakijaa

20.09.2018

Korkeakoulujen syksyn 2018 yhteishaku päättyi keskiviikkona syyskuun 19. päivä klo 15:00. Alustavien tietojen mukaan Metropoliaan haki noin 13 300 hakijaa, joista lähes 5100 on ensisijaisia hakijoita.
Metropolian syyskuun yhteishaun koulutustarjonnassa oli 22 hakukohdetta n...

Lue lisää

10-vuotias Metropolia juhli rennosti neljällä kampuksella – Arabian ja Myyrmäen avajaiset

19.09.2018

Kympin korkeakoulun opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlivat yhdessä samanaikaisesti neljällä kampuksella 10-vuotiasta Metropoliaa 18. syyskuuta.
Kampukset sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Espoon Leppävaarassa ja Vantaan Myyrmäessä.
Sama...

Lue lisää

Kumppanuus Vahasen kanssa tuo työelämäläheisyyttä opintoihin

17.09.2018

Vahanen-yhtiöt, suomalainen kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani, ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen 12.9.2018. Yhteistyön keskiössä on muun muassa pätevyyksiin tähtäävien valmennusten järjestäminen...

Lue lisää

14.09.2018

Autoalan Keskusliitolta ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiöltä lahjoitus tekniikan alalle

Autoalan Keskusliitto (AKL) haluaa panostaa osaamisen kehittämiseen ja suomalaiseen insinöörikoulutukseen uusien osaajien varmistamiseksi alalle. Digitalisaation ja uuden teknologian myötä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä on tärkeä vahvistaa enti...

Lue lisää

12.09.2018

Leppävaaran Rotaryklubi ry − Alberga Rotaryklubb rf tukee lahjoituksellaan Metropoliaa

Hyvin toimivan yhteistyön kunniaksi Leppävaaran Rotaryklubi teki 4.9.2018 syysseminaarin yhteydessä lahjoituksen Metropolialle. ”Haluamme tukea arvostamaamme korkeakoulua ja yhteistyökumppania nyt, kun valtio maksaa kaikista yksityisistä lahjoituksista vastinrahan. Siksi me...

Lue lisää

11.09.2018

Metropolian varainhankinta edennyt hyvin – lähes miljoona euroa lahjoitettu

Metropolia Ammattikorkeakoulun varainhankinta on edennyt hyvin. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt lähes miljoona euroa. Lahjoitusten kerääminen käynnistyi loppuvuodesta 2017. Sen tukena on ollut Muutamme maailmaa -kampanja.
Metropolian varainhankintaan kannusteta...

Lue lisää


1 - 7 / 1574

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015