Vanhankaupungin kokoontumisajot järjestettiin kuudennen kerran Metropoliassa

23.04.2018

Yrittäjäillan yksi pääpuhujista oli Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen. Kuvassa ensimmäisenä oikealla on Vanhankaupungin yrittäjien puheenjohtaja Harri Ruokokoski ja toisena oikealla Pentti Tiainen, jonka puheenjohtajakaudella yhteistyö Metropolian kanssa käynnistyi.

Koskimaisemat ja ainutlaatuinen ilmapiiri kokosivat jälleen yhteiseen seminaariin Helsingin yrittäjät - Vanhakaupunki ry:n ja Metropolian väkeä. Tarkoituksena on edistää Arabianrannan alueella monipuolista vuorovaikutusta: saattaa kokeneita yrittäjiä, kulttuurialan opettajia sekä yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita yhteen keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia. Opiskelijat saivat myös opintopisteitä seminaariin osallistumisesta ja kirjallisten tehtävien suorittamisesta.

Tämän vuoden kokoontumisajojen teema oli ”Uudenlainen yrittäjyys ja verkostot”. Ensimmäisenä puhujana oli apulaispormestari Pia Pakarinen. Vakuuttavasti ja selkeästi hän kuvasi, miten Helsingin kaupunki edistää kansainvälistymistä ja nuorten yrittäjyysunelmien toteutumista. Aihetta jatkoi Helsinki NewCO-yrittäjyyspalvelujen johtaja Tommo Koivusalo. Hän puhui innostavasti ja samalla hyvin rehellisesti uuden yrittäjyyden tulevaisuudennäkymistä ja kehityshaasteista, joita hänen johtamaansa yksikköön kohdistuu. Työntekijästä ja keikkailijasta oman yrityksensä (Kauneushoitola Olohuone) toimitusjohtajaksi päätynyt Laura Henriksson kertoi yrittäjyyden plussista ja miinuksista. Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala esitteli tapoja, joilla kotimaista yrittäjyyttä tuetaan. Hän kertoi esimerkiksi Avainlippu-, Design from Finland ja Yhteiskunnallinen yritys -merkkitunnuksista, joita liitto sekä hallinnoi että markkinoi messuilla ja nykyisillä AR/VR-ratkaisuilla. 

Seminaarin opiskelijapuheenvuoron pitivät Metropolian viestinnän opiskelijat Christoffer Sohlberg ja Mikko Multanen aiheesta Mikä nuoria kiinnostaa - some ja digitaaliset kanavat markkinoinnissa. Jälleen kerran saattoi olla ylpeä oman korkeakoulun opiskelijoista ja heidän hyvin valmistellusta puheenvuorostaan. Tilaisuuden päätti Vanhankaupungin yrittäjien puheenjohtaja Harri Ruokokoski, joka kokosi seminaarin annin yhteen, kertoi Helsingin yrittäjien toiminnasta ja kannusti erityisesti opiskelijoita edulliseen opiskelijajäsenyyteen.

 ”Kiitos vielä kokoontumisajoista 10.4! Tämä oli kolmas kertani tapahtumassa ja mielestäni puhujat ovat joka kerta yhtä mielenkiintoisia! Olen viimeisen vuoden opiskelija ja sain tutoropettajaltani vinkin osallistua. Päätin tehdä tästä 5 op kokonaisuuden”, kertoo kokemuksistaan kulttuurituotannosta valmistuva Kiira Tiainen.

Seminaariväki jäi verkostoitumaan ja keskustelemaan lopuksi vapaamuotoisessa illanvietossa. Erityinen kiitos tilaisuuden järjestelyistä kuuluu assistentti Arja Puuralle, joka on alusta asti ollut lähes joka kerta mukana tapahtumassa vapaaehtoisena ja vapaa-ajallaan. ”On suurenmoista, että Arja sekä koulutussuunnittelijat Seija Mikkola, Kaisa Nissinen ja Kaisu Kiventaus antavat vuodesta toiseen talkooapua yrittäjäillan järjestämiseen. ”Jos voitamme joskus lotossa, niin perustamme Metropoliaan Sitoutunein työntekijä -palkinnon. Ensimmäisenä palkinto annettaisiin tämän nelikon tehotiimille”, kiittävät tilaisuuden pitkäaikaiset vastuuhenkilöt Harry Mälkki ja Tuire Ranta-Meyer.    

Mainiosti onnistuneiden kokoontumisajojen tunnelmissa on mukava suunnata koti kevättä!

Lisätiedot

Tuire Ranta-Meyer, johtaja
tuire.ranta-meyer metropolia fi
GSM 050 526 2002 

Harry Mälkki, Vanhankaupungin yrittäjien vaikutusvastaava
harry.malkki gmail com 
GSM 050 1610

Vanhankaupungin yrittäjät ry


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


90.000 euron lahjoitus tekniikan alalle Rakennusmestarien Säätiöltä

17.01.2019

Vuonna 1952 perustettu Rakennusmestarien Säätiö sr on tehnyt Metropolialle merkittävän 90.000 euron lahjoituksen. Koska säätiön tarkoituksena on suomalaisen rakennusteknisen ja -taiteellisen ammattitaidon kehittäminen ja tukeminen, lahjoitus on kohdennett...

Lue lisää

T2H Rakennus Oy lahjoittanut Metropolian Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaan

16.01.2019

Pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla toimiva perustajaurakoitsija T2H Rakennus on lahjoittanut Metropolian tekniikan alalle 10.000 euroa. Yhtiö sekä hankkii tontit että suunnittelee, rakentaa ja markkinoi rakennuskohteet itse.
”Vastuullinen rakentaminen ja nykyaikainen...

Lue lisää

Uusia toimintakonsepteja hoitoalan opetus- ja asiakastyöhön

16.01.2019

Futudent ja Metropolia kehittävät uusia toimintakonsepteja Futudent-kuvantamisjärjestelmän avulla. Futudent syventää yhteistyötään Metropolian kanssa 16.1.2019 solmitulla yhteistyösopimuksella. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja tes...

Lue lisää

Suomen Huolintaliikkeiden Tuki ry:ltä 40.000 euron lahjoitus Metropolialle

16.01.2019

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto (SHHL) on maassamme toimivien alan yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Liiton tehtävänä on edistää jäsenten toimintaedellytyksiä sekä lisätä alan tunnettavuutta, arvostusta ...

Lue lisää

14.01.2019

Reijo Rautauoman säätiö tukee lahjoituksellaan Metropolian liiketalouden koulutusta

Metropolia on saanut 10.000 euron lahjoituksen helsinkiläiseltä Reijo Rautauoman säätiöltä. Lahjoitus on kohdennettu liiketalouden koulutusalan kehittämiseen.
Vuonna 2008 perustettu säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä avustuksi...

Lue lisää

14.01.2019

Pöyry liittyi Metropolian lahjoittajiin

Kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö Pöyry Oyj tarjoaa asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ymp...

Lue lisää

11.01.2019

Vaisalalta 25 000 euron lahjoitus tekniikan koulutukseen

Metropolia on saanut varainhankintakampanjaansa lahjoituksen suomalaiselta ympäristönmittauksen, -monitoroinnin ja -havainnoinnin maailman markkinajohtaja Vaisala Oyj:lta. 25 000 euron tuki on osoitettu tekniikan koulutusalalle. Vaisalan toiminnalle on ominaista teknologiajohtajuus, aktiivinen ...

Lue lisää


1 - 7 / 1643

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015

Uutisarkisto

Yli vuotta vanhemmat uutiset löydät uutisarkistostamme