Vanhankaupungin kokoontumisajot järjestettiin kuudennen kerran Metropoliassa

23.04.2018

Yrittäjäillan yksi pääpuhujista oli Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen. Kuvassa ensimmäisenä oikealla on Vanhankaupungin yrittäjien puheenjohtaja Harri Ruokokoski ja toisena oikealla Pentti Tiainen, jonka puheenjohtajakaudella yhteistyö Metropolian kanssa käynnistyi.

Koskimaisemat ja ainutlaatuinen ilmapiiri kokosivat jälleen yhteiseen seminaariin Helsingin yrittäjät - Vanhakaupunki ry:n ja Metropolian väkeä. Tarkoituksena on edistää Arabianrannan alueella monipuolista vuorovaikutusta: saattaa kokeneita yrittäjiä, kulttuurialan opettajia sekä yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita yhteen keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia. Opiskelijat saivat myös opintopisteitä seminaariin osallistumisesta ja kirjallisten tehtävien suorittamisesta.

Tämän vuoden kokoontumisajojen teema oli ”Uudenlainen yrittäjyys ja verkostot”. Ensimmäisenä puhujana oli apulaispormestari Pia Pakarinen. Vakuuttavasti ja selkeästi hän kuvasi, miten Helsingin kaupunki edistää kansainvälistymistä ja nuorten yrittäjyysunelmien toteutumista. Aihetta jatkoi Helsinki NewCO-yrittäjyyspalvelujen johtaja Tommo Koivusalo. Hän puhui innostavasti ja samalla hyvin rehellisesti uuden yrittäjyyden tulevaisuudennäkymistä ja kehityshaasteista, joita hänen johtamaansa yksikköön kohdistuu. Työntekijästä ja keikkailijasta oman yrityksensä (Kauneushoitola Olohuone) toimitusjohtajaksi päätynyt Laura Henriksson kertoi yrittäjyyden plussista ja miinuksista. Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala esitteli tapoja, joilla kotimaista yrittäjyyttä tuetaan. Hän kertoi esimerkiksi Avainlippu-, Design from Finland ja Yhteiskunnallinen yritys -merkkitunnuksista, joita liitto sekä hallinnoi että markkinoi messuilla ja nykyisillä AR/VR-ratkaisuilla. 

Seminaarin opiskelijapuheenvuoron pitivät Metropolian viestinnän opiskelijat Christoffer Sohlberg ja Mikko Multanen aiheesta Mikä nuoria kiinnostaa - some ja digitaaliset kanavat markkinoinnissa. Jälleen kerran saattoi olla ylpeä oman korkeakoulun opiskelijoista ja heidän hyvin valmistellusta puheenvuorostaan. Tilaisuuden päätti Vanhankaupungin yrittäjien puheenjohtaja Harri Ruokokoski, joka kokosi seminaarin annin yhteen, kertoi Helsingin yrittäjien toiminnasta ja kannusti erityisesti opiskelijoita edulliseen opiskelijajäsenyyteen.

 ”Kiitos vielä kokoontumisajoista 10.4! Tämä oli kolmas kertani tapahtumassa ja mielestäni puhujat ovat joka kerta yhtä mielenkiintoisia! Olen viimeisen vuoden opiskelija ja sain tutoropettajaltani vinkin osallistua. Päätin tehdä tästä 5 op kokonaisuuden”, kertoo kokemuksistaan kulttuurituotannosta valmistuva Kiira Tiainen.

Seminaariväki jäi verkostoitumaan ja keskustelemaan lopuksi vapaamuotoisessa illanvietossa. Erityinen kiitos tilaisuuden järjestelyistä kuuluu assistentti Arja Puuralle, joka on alusta asti ollut lähes joka kerta mukana tapahtumassa vapaaehtoisena ja vapaa-ajallaan. ”On suurenmoista, että Arja sekä koulutussuunnittelijat Seija Mikkola, Kaisa Nissinen ja Kaisu Kiventaus antavat vuodesta toiseen talkooapua yrittäjäillan järjestämiseen. ”Jos voitamme joskus lotossa, niin perustamme Metropoliaan Sitoutunein työntekijä -palkinnon. Ensimmäisenä palkinto annettaisiin tämän nelikon tehotiimille”, kiittävät tilaisuuden pitkäaikaiset vastuuhenkilöt Harry Mälkki ja Tuire Ranta-Meyer.    

Mainiosti onnistuneiden kokoontumisajojen tunnelmissa on mukava suunnata koti kevättä!

Lisätiedot

Tuire Ranta-Meyer, johtaja
tuire.ranta-meyer metropolia fi
GSM 050 526 2002 

Harry Mälkki, Vanhankaupungin yrittäjien vaikutusvastaava
harry.malkki gmail com 
GSM 050 1610

Vanhankaupungin yrittäjät ry


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Tre Smeder -säätiöltä apuraha ruotsinkielistä oopperaa varten

12.11.2018

Helsingissä sijaitseva ruotsinkielinen, vuonna 1993 Säästöpankkisäätiön pohjalle perustettu Stiftelsen Tre Smeder on myöntänyt Metropolian oopperaproduktion toteuttamiseen apurahan. Metropolian oopperakoulutus esittää keväällä 5.&...

Lue lisää

Systeeminen ymmärrys tuo uusia näköaloja rehtorin työhön

09.11.2018

Metropoliassa käynnistettiin syyskuussa 2018 uusi, perusopetuksen rehtoreille suunnattu Uudistuva johtajuus- systeeminen ymmärrys ja ratkaisukeskeinen ote -valmennus, jota rahoittaa Opetushallitus ja on osallistujille maksuton.
Systeeminen älykkyys on hyvän johtamisen perusedell...

Lue lisää

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry palkitsivat Riitta Konkolan

07.11.2018

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry luovuttivat mitalin Metropolia Ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkolalle tiistaina 6.11.2018 Helsingin Oopperatalon lämpiössä.
Helsingin teknillisen oppilaitoksen muistomitali ...

Lue lisää

IBM ja Metropolia yhteistyöhön - uusinta teknologiaa ja tukea innovaatiokehitykseen

07.11.2018

Teknologiayritys IBM ja Metropolia aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on saada aikaan innovaatioiden kehittämistä esimerkiksi terveydenhuollon alalla sekä tarjota työkaluja ja tukea Metropolia-ammattikorkeakoulun tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille.
Yhteisty&ou...

Lue lisää

02.11.2018

3AMK-osaamispoluilta tulevaisuuden työelämän osaamista – katso videot!

Tiedätkö, mitä on kiertotalous? Entä millaista on juomateollisuuden parissa työskentely? Tai miten ihmeessä sosiaali- ja terveysala ja liiketalous liittyvät toisiinsa?
Näitä teemoja käsitellään 3AMK:n osaamispoluilla. Osaamispolut ovat tyypilli...

Lue lisää

30.10.2018

Sydänsairaat ikäihmiset tarvitsevat digiapua - lähde mukaan sydändigihankkeeseen digineuvojaksi

Metropolia Ammattikorkeakoulun terveysalan opiskelijat ovat mukana Sydändigineuvonta – toimintamallin kehittäminen yhteistyössä HYKS:n, EJY:n/OLKA:n, Metropolian ja Eläkkeensaajien keskusliiton kanssa.
Hankkeen tarkoituksena on sydänsairastuneiden omahoidon tukeminen ...

Lue lisää

29.10.2018

Digitaaliset toimitusketjut -seminaarissa keskusteltiin uusien teknologioiden mullistavasta vaikutuksesta

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys (LOGY ry) järjesti Myyrmäen kampuksella SCM Foorumissa lokakuun 5. päivä yhdessä Metropolian kanssa Digitaaliset toimitusketjut- seminaarin. Aihe kiinnosti LOGY:n yritysjäsenten lisäksi myös alan opiskelijoita Metropolian eri kou...

Lue lisää


1 - 7 / 1601

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015