Vanhankaupungin kokoontumisajot järjestettiin kuudennen kerran Metropoliassa

23.04.2018

Yrittäjäillan yksi pääpuhujista oli Helsingin apulaispormestari Pia Pakarinen. Kuvassa ensimmäisenä oikealla on Vanhankaupungin yrittäjien puheenjohtaja Harri Ruokokoski ja toisena oikealla Pentti Tiainen, jonka puheenjohtajakaudella yhteistyö Metropolian kanssa käynnistyi.

Koskimaisemat ja ainutlaatuinen ilmapiiri kokosivat jälleen yhteiseen seminaariin Helsingin yrittäjät - Vanhakaupunki ry:n ja Metropolian väkeä. Tarkoituksena on edistää Arabianrannan alueella monipuolista vuorovaikutusta: saattaa kokeneita yrittäjiä, kulttuurialan opettajia sekä yrittäjyydestä kiinnostuneita opiskelijoita yhteen keskustelemaan ja vaihtamaan ajatuksia. Opiskelijat saivat myös opintopisteitä seminaariin osallistumisesta ja kirjallisten tehtävien suorittamisesta.

Tämän vuoden kokoontumisajojen teema oli ”Uudenlainen yrittäjyys ja verkostot”. Ensimmäisenä puhujana oli apulaispormestari Pia Pakarinen. Vakuuttavasti ja selkeästi hän kuvasi, miten Helsingin kaupunki edistää kansainvälistymistä ja nuorten yrittäjyysunelmien toteutumista. Aihetta jatkoi Helsinki NewCO-yrittäjyyspalvelujen johtaja Tommo Koivusalo. Hän puhui innostavasti ja samalla hyvin rehellisesti uuden yrittäjyyden tulevaisuudennäkymistä ja kehityshaasteista, joita hänen johtamaansa yksikköön kohdistuu. Työntekijästä ja keikkailijasta oman yrityksensä (Kauneushoitola Olohuone) toimitusjohtajaksi päätynyt Laura Henriksson kertoi yrittäjyyden plussista ja miinuksista. Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala esitteli tapoja, joilla kotimaista yrittäjyyttä tuetaan. Hän kertoi esimerkiksi Avainlippu-, Design from Finland ja Yhteiskunnallinen yritys -merkkitunnuksista, joita liitto sekä hallinnoi että markkinoi messuilla ja nykyisillä AR/VR-ratkaisuilla. 

Seminaarin opiskelijapuheenvuoron pitivät Metropolian viestinnän opiskelijat Christoffer Sohlberg ja Mikko Multanen aiheesta Mikä nuoria kiinnostaa - some ja digitaaliset kanavat markkinoinnissa. Jälleen kerran saattoi olla ylpeä oman korkeakoulun opiskelijoista ja heidän hyvin valmistellusta puheenvuorostaan. Tilaisuuden päätti Vanhankaupungin yrittäjien puheenjohtaja Harri Ruokokoski, joka kokosi seminaarin annin yhteen, kertoi Helsingin yrittäjien toiminnasta ja kannusti erityisesti opiskelijoita edulliseen opiskelijajäsenyyteen.

 ”Kiitos vielä kokoontumisajoista 10.4! Tämä oli kolmas kertani tapahtumassa ja mielestäni puhujat ovat joka kerta yhtä mielenkiintoisia! Olen viimeisen vuoden opiskelija ja sain tutoropettajaltani vinkin osallistua. Päätin tehdä tästä 5 op kokonaisuuden”, kertoo kokemuksistaan kulttuurituotannosta valmistuva Kiira Tiainen.

Seminaariväki jäi verkostoitumaan ja keskustelemaan lopuksi vapaamuotoisessa illanvietossa. Erityinen kiitos tilaisuuden järjestelyistä kuuluu assistentti Arja Puuralle, joka on alusta asti ollut lähes joka kerta mukana tapahtumassa vapaaehtoisena ja vapaa-ajallaan. ”On suurenmoista, että Arja sekä koulutussuunnittelijat Seija Mikkola, Kaisa Nissinen ja Kaisu Kiventaus antavat vuodesta toiseen talkooapua yrittäjäillan järjestämiseen. ”Jos voitamme joskus lotossa, niin perustamme Metropoliaan Sitoutunein työntekijä -palkinnon. Ensimmäisenä palkinto annettaisiin tämän nelikon tehotiimille”, kiittävät tilaisuuden pitkäaikaiset vastuuhenkilöt Harry Mälkki ja Tuire Ranta-Meyer.    

Mainiosti onnistuneiden kokoontumisajojen tunnelmissa on mukava suunnata koti kevättä!

Lisätiedot

Tuire Ranta-Meyer, johtaja
tuire.ranta-meyer metropolia fi
GSM 050 526 2002 

Harry Mälkki, Vanhankaupungin yrittäjien vaikutusvastaava
harry.malkki gmail com 
GSM 050 1610

Vanhankaupungin yrittäjät ry


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


OP aloittaa tekoälyn valmennusohjelman – tähtäimessä tekoälyn käyttöönotto ja osaamisen uudistaminen

12.07.2018

OP Ryhmä toteuttaa syksyllä 2018 tekoälyn koulutuspilotin 20 työntekijälleen yhteistyössä Metropolian kanssa. Valmennuksen tavoitteena on luoda perusta tekoälyn hyödyntämisessä tarvittavalle ymmärrykselle ja oppia soveltamaan tekoälyn ...

Lue lisää

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond tukee apurahallaan Metropolian ruotsinkielistä oopperaproduktiota

29.06.2018

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond on myöntänyt apurahan Metropolian oopperakoulutuksen Kung Karls jakt -produktioon. Tuki on tarkoitettu erityisesti koululaisnäytännön järjestämiseen ja yleisöyhteistyöhön ...

Lue lisää

Intensiivinen kampusmuuttojen loppuvuosi

28.06.2018

Metropoliassa eletään intensiivistä kampusmuuttojen aikaa loppuvuosi. Korkeakoulun toiminnot keskitetään 20 toimipisteestä neljälle kampukselle usean vuoden muutoksena. Intensiivisin muuttojen suma jatkuu loppuvuoden.
Jatkossa Metropolian kampukset sijaitsevat Esp...

Lue lisää

Opiskelijavalinnat julkaistu — Metropoliassa aloittaa 3300 uutta opiskelijaa

28.06.2018

Kevään 2018 korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Metropoliassa aloittaa opintonsa syksyllä noin 3300 uutta opiskelijaa, joista tekniikan alalla noin 1558, sosiaali- ja terveysalalla 872, liiketaloudessa 409 ja kulttuurialalla 461 uutta opi...

Lue lisää

27.06.2018

Opetushallitus on myöntänyt valtionavustusta 1 080 000 euroa hankkeelle Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaaminen käyttöön Suomessa

Vuodesta 2016 alkaen Metropolia on tarjonnut SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseksi ja heidän ohjaamiseksi tarkoituksenmukaisille koulutus- ja urapoluille.
Hankkeessa Metropolia tulee luomaan yhteistyössä pä&a...

Lue lisää

25.06.2018

Svenska kulturfonden tukee ruotsinkielisen oopperaproduktion tuottamista 24 000 eurolla

Svenska kulturfonden on myöntänyt 24 000 euron apurahan Metropolian musiikin ensimmäisen ruotsinkielisen oopperaproduktion toteuttamiseen. Teokseksi on valittu Fredrik Paciuksen ooppera Kaarle-kuninkaan metsästys (Kung Karls jakt), vuodelta 1856.
”Suomen musiikin isän...

Lue lisää

21.06.2018

STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.
Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä kampus...

Lue lisää


1 - 7 / 1554

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015