Näitä tapahtumia lisää! - Terveysteknologia-workshopissa haetaan erilaisia toimintamalleja yritysten ja korkeakoulujen yhteistyöhön

16.04.2018

AIKO-terveysteknologiatyöpaja järjestettiin Terkko Health Hubissa yhteistyössä Helsinki Think Companyn, Upgratedin, Metropolian ja Laurean kanssa. Mukana oli kolme terveysteknologian yritystä sekä opiskelijoita Metropoliasta, Laureasta sekä Aalto yliopistosta.

Opiskelijoilla oli mahdollisuus tutustua kahden päivän workshopin kautta terveysteknologia-alan mahdollisuuksiin ja kehitykseen kolmen kiinnostavan case-haasteen kautta. Haasteet tarjosivat terveysteknologia-alan startup-yritykset Coach4Pro, Disior ja Medigoo.


Workshoppiin osallistui kuusitoista opiskelijaa eri aloilta ja eri oppilaitoksista

”Etsimme Pilotit pyörimään -hankkeemme kautta toimivaa prosessia ja yhteistyömuotoja opiskelijoiden ja yritysten välille. Tällainen workshop on hyvä keino siihen. Vaikka alku tuntui haastavalta, workshop onnistui erittäin hyvin! Toimeksianto tulee olla hyvin valmisteltu, jotta opiskelijat pääsevät vauhtiin ja saavat kiinni nopeasti haasteesta. Haasteet tulee pystyä ratkaisemaan lyhyessä ajassa, joten aihe tulee olla hyvin rajattu”, Pilotit pyörimään -hankkeen projektipäällikkö Virpi Kaartti kuvaili workshoppia tyytyväisenä.

Oikeat työelämän haasteet johtavat hyvään oppimiskokemukseen

”Kaksipäiväinen konsepti on tiivis, mutta erittäin hyvä oppimiskokemus opiskelijoille. Opiskelijat pääsivät tässä tutustumaan oikeisiin terveysteknologian haasteisiin. He keksivät hyviä ratkaisuja yrityksille, vaikka osalle opiskelijoista terveysteknologia ei ollut oma opiskeltava ala, vaan mukana oli myös muun muassa liiketalouden, palvelumuotoilun sekä fysioterapian opiskelijoita. Tavoitteena on järjestää samanlaisia tilaisuuksia säännöllisesti. Toiveena on saada mukaan myös useampia korkeakouluja”, yliopettaja Päivi Haho Metropoliasta totesi.

Opiskelijoiden haasteena oli muun muassa keksiä parannusideoita käyttöliittymään, jossa optimoitiin käyttöliittymän toimintaa liittyen silmäkuopan analyysiohjelmistoon. Disior halusi testikäyttäjäjoukon avulla löytää helpomman tavan paikallistaa silmäkuopan 3D-tomografiasta näköhermon aukon. Uuden ratkaisun ensisijainen käyttäjäryhmä on terveydenhoitoalan ammattilaiset, jotka analysoivat silmäkuopan murtumien leikkaustarvetta. Aukon löytämisen pitäisi olla nopeaa ja intuitiivisesti toistettavissa. Ideaalitilanteessa käyttöliittymä on niin selkeä, että analyysin voi suorittaa myös joku muu kuin leikkaava lääkäri.

Yhtenä haasteena oli pohtia miten madaltaa uuden, digitaalisen terveyspalvelun käyttökynnystä ja yksi ryhmä perehtyi terveysalan tuotteiden standardointiin.


Kallonmurtumien diagnosointia 3D-mallinnosten avulla

Terveysalan tuotteiden standardointiin perehtyneen Medigoon toimitusjohtaja Mika Karilahti piti workshoppia ja opiskelijoiden kanssa työskentelyä hyvänä kokemuksena. ”Tämä oli meidän yritykselle tärkeä tapahtuma. Oli mukava nähdä minkälaisia haasteita muilla firmoilla oli ja tässä pystyi verkostoitumaan muiden firmojen edustajien kanssa. Workshoppiin osallistuneiden opiskelijoiden osaaminen tuli tätä kautta hienosti esille.”, Mika Karilahti iloitsi.

Uudenmaan liiton rahoittaman Pilotit pyörimään -hankkeen tavoitteena on luoda ja pilotoida toimintamalli korkeakouluopiskelijoiden ja yritysten palvelukehitysyhteistyöhön. Lisäksi pilotoidaan toimintamalli kansainväliseen terveys- ja hyvinvointialaan keskittyvään living lab -yhteistyöhön. Living labeissä testataan sellaisten yritysten tuotteita tai palveluita, jotka haluavat kansainvälistyä ja tarvitsevat kokemuksia siitä, miten heidän tuotteensa ja palvelunsa otetaan suunnitellussa kohdemaassa vastaan.

Lue lisää Pilotit pyörimään -hankkeesta.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Virpi Kaartti
P. 050 502 3664
etunimi.sukunimi@laurea.fi

Yliopettaja Päivi Haho
P. 040 167 7990
etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Sytyke ry valitsi Jesse Ukkosen opinnäytetyön vaikuttavimmaksi

14.12.2018

Tietojärjestelmätyön ammattilaisten Sytyke ry järjesti Vaikuttavin opinnäytetyö 2017-18 -kilpailun. Kilpailun voitti Metropolian viestinnän tutkinto-ohjelmasta valmistunut Jesse Ukkonen.
Voitokas opinnäytetyö Häiriötön tekno...

Lue lisää

Museoyhteistyöllä äänimaisemia, sovelluksia ja uusia näyttelyideoita

13.12.2018

EU:n Luova Eurooppa-ohjelman The People’s Smart Sculpture -hankkeen (2014 - 2018) päättyessä sen aikana kerätyt parhaat käytännöt on koottu yhdeksi julkaisuksi.  Hankkeenvtavoitteena oli tukea osallistavaa, yhteisöllistä, monialaista urbaania k...

Lue lisää

Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

07.12.2018

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä keh...

Lue lisää

07.12.2018

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa fasil...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää


1 - 7 / 1623

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015