Näitä tapahtumia lisää! - Terveysteknologia-workshopissa haetaan erilaisia toimintamalleja yritysten ja korkeakoulujen yhteistyöhön

16.04.2018

AIKO-terveysteknologiatyöpaja järjestettiin Terkko Health Hubissa yhteistyössä Helsinki Think Companyn, Upgratedin, Metropolian ja Laurean kanssa. Mukana oli kolme terveysteknologian yritystä sekä opiskelijoita Metropoliasta, Laureasta sekä Aalto yliopistosta.

Opiskelijoilla oli mahdollisuus tutustua kahden päivän workshopin kautta terveysteknologia-alan mahdollisuuksiin ja kehitykseen kolmen kiinnostavan case-haasteen kautta. Haasteet tarjosivat terveysteknologia-alan startup-yritykset Coach4Pro, Disior ja Medigoo.


Workshoppiin osallistui kuusitoista opiskelijaa eri aloilta ja eri oppilaitoksista

”Etsimme Pilotit pyörimään -hankkeemme kautta toimivaa prosessia ja yhteistyömuotoja opiskelijoiden ja yritysten välille. Tällainen workshop on hyvä keino siihen. Vaikka alku tuntui haastavalta, workshop onnistui erittäin hyvin! Toimeksianto tulee olla hyvin valmisteltu, jotta opiskelijat pääsevät vauhtiin ja saavat kiinni nopeasti haasteesta. Haasteet tulee pystyä ratkaisemaan lyhyessä ajassa, joten aihe tulee olla hyvin rajattu”, Pilotit pyörimään -hankkeen projektipäällikkö Virpi Kaartti kuvaili workshoppia tyytyväisenä.

Oikeat työelämän haasteet johtavat hyvään oppimiskokemukseen

”Kaksipäiväinen konsepti on tiivis, mutta erittäin hyvä oppimiskokemus opiskelijoille. Opiskelijat pääsivät tässä tutustumaan oikeisiin terveysteknologian haasteisiin. He keksivät hyviä ratkaisuja yrityksille, vaikka osalle opiskelijoista terveysteknologia ei ollut oma opiskeltava ala, vaan mukana oli myös muun muassa liiketalouden, palvelumuotoilun sekä fysioterapian opiskelijoita. Tavoitteena on järjestää samanlaisia tilaisuuksia säännöllisesti. Toiveena on saada mukaan myös useampia korkeakouluja”, yliopettaja Päivi Haho Metropoliasta totesi.

Opiskelijoiden haasteena oli muun muassa keksiä parannusideoita käyttöliittymään, jossa optimoitiin käyttöliittymän toimintaa liittyen silmäkuopan analyysiohjelmistoon. Disior halusi testikäyttäjäjoukon avulla löytää helpomman tavan paikallistaa silmäkuopan 3D-tomografiasta näköhermon aukon. Uuden ratkaisun ensisijainen käyttäjäryhmä on terveydenhoitoalan ammattilaiset, jotka analysoivat silmäkuopan murtumien leikkaustarvetta. Aukon löytämisen pitäisi olla nopeaa ja intuitiivisesti toistettavissa. Ideaalitilanteessa käyttöliittymä on niin selkeä, että analyysin voi suorittaa myös joku muu kuin leikkaava lääkäri.

Yhtenä haasteena oli pohtia miten madaltaa uuden, digitaalisen terveyspalvelun käyttökynnystä ja yksi ryhmä perehtyi terveysalan tuotteiden standardointiin.


Kallonmurtumien diagnosointia 3D-mallinnosten avulla

Terveysalan tuotteiden standardointiin perehtyneen Medigoon toimitusjohtaja Mika Karilahti piti workshoppia ja opiskelijoiden kanssa työskentelyä hyvänä kokemuksena. ”Tämä oli meidän yritykselle tärkeä tapahtuma. Oli mukava nähdä minkälaisia haasteita muilla firmoilla oli ja tässä pystyi verkostoitumaan muiden firmojen edustajien kanssa. Workshoppiin osallistuneiden opiskelijoiden osaaminen tuli tätä kautta hienosti esille.”, Mika Karilahti iloitsi.

Uudenmaan liiton rahoittaman Pilotit pyörimään -hankkeen tavoitteena on luoda ja pilotoida toimintamalli korkeakouluopiskelijoiden ja yritysten palvelukehitysyhteistyöhön. Lisäksi pilotoidaan toimintamalli kansainväliseen terveys- ja hyvinvointialaan keskittyvään living lab -yhteistyöhön. Living labeissä testataan sellaisten yritysten tuotteita tai palveluita, jotka haluavat kansainvälistyä ja tarvitsevat kokemuksia siitä, miten heidän tuotteensa ja palvelunsa otetaan suunnitellussa kohdemaassa vastaan.

Lue lisää Pilotit pyörimään -hankkeesta.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Virpi Kaartti
P. 050 502 3664
etunimi.sukunimi@laurea.fi

Yliopettaja Päivi Haho
P. 040 167 7990
etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


OP aloittaa tekoälyn valmennusohjelman – tähtäimessä tekoälyn käyttöönotto ja osaamisen uudistaminen

12.07.2018

OP Ryhmä toteuttaa syksyllä 2018 tekoälyn koulutuspilotin 20 työntekijälleen yhteistyössä Metropolian kanssa. Valmennuksen tavoitteena on luoda perusta tekoälyn hyödyntämisessä tarvittavalle ymmärrykselle ja oppia soveltamaan tekoälyn ...

Lue lisää

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond tukee apurahallaan Metropolian ruotsinkielistä oopperaproduktiota

29.06.2018

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond on myöntänyt apurahan Metropolian oopperakoulutuksen Kung Karls jakt -produktioon. Tuki on tarkoitettu erityisesti koululaisnäytännön järjestämiseen ja yleisöyhteistyöhön ...

Lue lisää

Intensiivinen kampusmuuttojen loppuvuosi

28.06.2018

Metropoliassa eletään intensiivistä kampusmuuttojen aikaa loppuvuosi. Korkeakoulun toiminnot keskitetään 20 toimipisteestä neljälle kampukselle usean vuoden muutoksena. Intensiivisin muuttojen suma jatkuu loppuvuoden.
Jatkossa Metropolian kampukset sijaitsevat Esp...

Lue lisää

Opiskelijavalinnat julkaistu — Metropoliassa aloittaa 3300 uutta opiskelijaa

28.06.2018

Kevään 2018 korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Metropoliassa aloittaa opintonsa syksyllä noin 3300 uutta opiskelijaa, joista tekniikan alalla noin 1558, sosiaali- ja terveysalalla 872, liiketaloudessa 409 ja kulttuurialalla 461 uutta opi...

Lue lisää

27.06.2018

Opetushallitus on myöntänyt valtionavustusta 1 080 000 euroa hankkeelle Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaaminen käyttöön Suomessa

Vuodesta 2016 alkaen Metropolia on tarjonnut SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseksi ja heidän ohjaamiseksi tarkoituksenmukaisille koulutus- ja urapoluille.
Hankkeessa Metropolia tulee luomaan yhteistyössä pä&a...

Lue lisää

25.06.2018

Svenska kulturfonden tukee ruotsinkielisen oopperaproduktion tuottamista 24 000 eurolla

Svenska kulturfonden on myöntänyt 24 000 euron apurahan Metropolian musiikin ensimmäisen ruotsinkielisen oopperaproduktion toteuttamiseen. Teokseksi on valittu Fredrik Paciuksen ooppera Kaarle-kuninkaan metsästys (Kung Karls jakt), vuodelta 1856.
”Suomen musiikin isän...

Lue lisää

21.06.2018

STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.
Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä kampus...

Lue lisää


1 - 7 / 1554

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015