Maahanmuuttajien valmentavan koulutuksen päätösjuhlassa oltiin kiitollisia

22.05.2018

Kiitospuheensa pitänyt Bénédicte Boiteau (oik.) on kotoisin Ranskasta ja yllätysvideon esittänyt Amir Chaleshgar (vas.) on kotoisin Iranista.

Päätösjuhla Bulevardilla oli tunteikas tilaisuus jokaiselle.

Todistuksensa myös saanut ja kiitospuheensa pitänyt Amir Chaleshgar yllätti kaikki hauskalla videollaan!

Laadukkaasta live-musiikista vastasivat laulaja Hanna Bergström ja kitaristi Erkki Mela.

Metropolian AMK-opintoihin valmentavat koulutukset maahanmuuttajille päättyivät jälleen kuluneelta lukuvuodelta ja todistustenjakojuhla vietettiin iloisissa tunnelmissa Bulevardilla 17.5.2018.

Kokonaisuudessaan 30 opintopisteen arvoisen valmentavan koulutuksen suoritti tänä vuonna 46 opiskelijaa. Media- ja kulttuurialalta 14, sosiaali- ja terveysalalta 24 ja tekniikan alalta kahdeksan. Lisäksi joka alalla oli myös osallistujia, jotka suorittivat osan opinnoista. Heitä aloitti tänä vuonna media- ja kulttuurialalla 21, sosiaali- ja terveysalalla 28 ja tekniikan alalla 16 opiskelijaa.

Puolen vuoden mittaisessa valmentavassa koulutuksessa maahanmuuttajat saavat tarvittavat valmiudet ammattikorkeakouluopintoja varten, opiskelevat suomen kieltä ja tutustuvat valitsemaansa koulutusalaan. Valmentava koulutus ei kuitenkaan anna suoraa pääsyä tutkinto-opiskelijaksi, vaan opiskelijan on haettava jatkossa normaalin hakumenettelyn kautta.

Tunteikkaita juhlapuheita

Juhlapuheessaan osaamisaluepäällikkö Päivi Rimpioja muistutti todistuksen saaneita suomalaisen yhteiskunnan kiireellisyydestä, digitaalisuudesta ja arvoista. Hän neuvoi opiskelijoita myös omaan aktiivisuuteen jatkokoulutuksen suhteen ja kannusti käyttämään suomen kieltä mahdollisimman paljon. Kauniita juhlapuheita kuultiin myös valmistuvilta opiskelijoilta.

”Kovalla työllä olemme päässeet yhden etapin läpi. Opittu, sovellettu ja oivallettu. Nyt on aika nousta siiville. Vankka valmentava koulutus antaa meille kaikille vahvan pohjan ja kantavat siivet, joiden avulla nyt saa lähteä toteuttamaan omia unelmia ja rakentamaan omaa matkaa”, kertoi sosiaali- ja terveysalaa opiskeleva Rebecca Wetu selkeällä suomenkielellä kiitospuheessaan.

Kiitospuheensa niin ikään piti Ranskasta kotoisin oleva 35-vuotias Bénédicte Boiteau, joka on asunut Ranskalaisen miehensä kanssa Suomessa noin 15 vuotta.

”Olen hakenut Helsingin yliopistoon, mutta en ole varma pääsenkö tänä vuonna sisään, koska suomen kielen sanavarasto ei vielä aivan riitä. Pääsykoe oli vaikea minulle. Luulen kuitenkin, että minulla on hyvä mahdollisuus päästä Metropoliaan”, Boiteau pohdiskeli jatkosuunnitelmiaan.

Videoyllätys

Tarjolla oli kesäinen kakkupöytä ja mukaansa tempaavasta musiikista vastasivat laulaja Hanna Bergström ja kitaristi Erkki Mela.

Todistuksensa myös saanut sosiaali- ja terveysalaa opiskeleva ja Iranista kotoisin oleva 27-vuotias Amir Chaleshgar puolestaan tarjosi juhlaväelle hauskan yllätyksen. Hän oli koulutuksen aikana kuvannut videokoosteen, jossa opiskelijat ja opettajat välittivät kaikille terveisiään ja ajatuksiaan koulutuksesta. Video sai hilpeän vastaanoton.

”Halusin tehdä videon koska tämä kurssi, kaikki koulukaverit ja opettajat olivat niin hienoja ja halusin näin kiittää kaikkia. Oppilaat eivät tienneet, että kuvasin opettajia, eivätkä opettajat tienneet että kuvasin oppilaita. Halusin tehdä tämän videon kaikille yllätyksenä, koska tykkään itse tosi paljon yllätyksistä. On tosi upeaa saada rakkaat ihmiset nauramaan”, Chaleshgar perusteli yllätystään.

Chaleshgar halusi tulla Iranista Suomeen opiskelemaan, koska tiesi Suomen korkealaatuisesta koulutusjärjestelmästä, mutta millaiset jatkosuunnitelmat hänellä on?

”Haluan päästä ammattikorkeakouluun ja opiskella röntgenhoitajaksi. Haluan auttaa ihmisiä”, Chaleshgar kertoo.

Ensi syksynä maahanmuuttajien valmentavaa koulutusta järjestetään sosiaali- ja terveysalalla sekä media- ja kulttuurialalla. Syksyn valmentavan koulutuksen hakuaika alkaa 13.8.2018 ja päättyy 31.8.2018, klo 15:00. Valmentava koulutus on opiskelijalle maksutonta. Sen suorittamiseen on myönnetty opintotukea 1.8.2014 alkaen.

Lisätietoa:

Koulutukseen voi tutustua ja hakea täältä

Yhteys:

Media- ja kulttuuriala: Timo Raatikainen
Sosiaali- ja terveysala: Kirsti Sakki
Tekniikan ala: Birgitta Nenonen-Andersson
Sähköposti: etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


OP aloittaa tekoälyn valmennusohjelman – tähtäimessä tekoälyn käyttöönotto ja osaamisen uudistaminen

12.07.2018

OP Ryhmä toteuttaa syksyllä 2018 tekoälyn koulutuspilotin 20 työntekijälleen yhteistyössä Metropolian kanssa. Valmennuksen tavoitteena on luoda perusta tekoälyn hyödyntämisessä tarvittavalle ymmärrykselle ja oppia soveltamaan tekoälyn ...

Lue lisää

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond tukee apurahallaan Metropolian ruotsinkielistä oopperaproduktiota

29.06.2018

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond on myöntänyt apurahan Metropolian oopperakoulutuksen Kung Karls jakt -produktioon. Tuki on tarkoitettu erityisesti koululaisnäytännön järjestämiseen ja yleisöyhteistyöhön ...

Lue lisää

Intensiivinen kampusmuuttojen loppuvuosi

28.06.2018

Metropoliassa eletään intensiivistä kampusmuuttojen aikaa loppuvuosi. Korkeakoulun toiminnot keskitetään 20 toimipisteestä neljälle kampukselle usean vuoden muutoksena. Intensiivisin muuttojen suma jatkuu loppuvuoden.
Jatkossa Metropolian kampukset sijaitsevat Esp...

Lue lisää

Opiskelijavalinnat julkaistu — Metropoliassa aloittaa 3300 uutta opiskelijaa

28.06.2018

Kevään 2018 korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Metropoliassa aloittaa opintonsa syksyllä noin 3300 uutta opiskelijaa, joista tekniikan alalla noin 1558, sosiaali- ja terveysalalla 872, liiketaloudessa 409 ja kulttuurialalla 461 uutta opi...

Lue lisää

27.06.2018

Opetushallitus on myöntänyt valtionavustusta 1 080 000 euroa hankkeelle Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaaminen käyttöön Suomessa

Vuodesta 2016 alkaen Metropolia on tarjonnut SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseksi ja heidän ohjaamiseksi tarkoituksenmukaisille koulutus- ja urapoluille.
Hankkeessa Metropolia tulee luomaan yhteistyössä pä&a...

Lue lisää

25.06.2018

Svenska kulturfonden tukee ruotsinkielisen oopperaproduktion tuottamista 24 000 eurolla

Svenska kulturfonden on myöntänyt 24 000 euron apurahan Metropolian musiikin ensimmäisen ruotsinkielisen oopperaproduktion toteuttamiseen. Teokseksi on valittu Fredrik Paciuksen ooppera Kaarle-kuninkaan metsästys (Kung Karls jakt), vuodelta 1856.
”Suomen musiikin isän...

Lue lisää

21.06.2018

STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.
Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä kampus...

Lue lisää


1 - 7 / 1554

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015