Maahanmuuttajien valmentavan koulutuksen päätösjuhlassa oltiin kiitollisia

22.05.2018

Kiitospuheensa pitänyt Bénédicte Boiteau (oik.) on kotoisin Ranskasta ja yllätysvideon esittänyt Amir Chaleshgar (vas.) on kotoisin Iranista.

Päätösjuhla Bulevardilla oli tunteikas tilaisuus jokaiselle.

Todistuksensa myös saanut ja kiitospuheensa pitänyt Amir Chaleshgar yllätti kaikki hauskalla videollaan!

Laadukkaasta live-musiikista vastasivat laulaja Hanna Bergström ja kitaristi Erkki Mela.

Metropolian AMK-opintoihin valmentavat koulutukset maahanmuuttajille päättyivät jälleen kuluneelta lukuvuodelta ja todistustenjakojuhla vietettiin iloisissa tunnelmissa Bulevardilla 17.5.2018.

Kokonaisuudessaan 30 opintopisteen arvoisen valmentavan koulutuksen suoritti tänä vuonna 46 opiskelijaa. Media- ja kulttuurialalta 14, sosiaali- ja terveysalalta 24 ja tekniikan alalta kahdeksan. Lisäksi joka alalla oli myös osallistujia, jotka suorittivat osan opinnoista. Heitä aloitti tänä vuonna media- ja kulttuurialalla 21, sosiaali- ja terveysalalla 28 ja tekniikan alalla 16 opiskelijaa.

Puolen vuoden mittaisessa valmentavassa koulutuksessa maahanmuuttajat saavat tarvittavat valmiudet ammattikorkeakouluopintoja varten, opiskelevat suomen kieltä ja tutustuvat valitsemaansa koulutusalaan. Valmentava koulutus ei kuitenkaan anna suoraa pääsyä tutkinto-opiskelijaksi, vaan opiskelijan on haettava jatkossa normaalin hakumenettelyn kautta.

Tunteikkaita juhlapuheita

Juhlapuheessaan osaamisaluepäällikkö Päivi Rimpioja muistutti todistuksen saaneita suomalaisen yhteiskunnan kiireellisyydestä, digitaalisuudesta ja arvoista. Hän neuvoi opiskelijoita myös omaan aktiivisuuteen jatkokoulutuksen suhteen ja kannusti käyttämään suomen kieltä mahdollisimman paljon. Kauniita juhlapuheita kuultiin myös valmistuvilta opiskelijoilta.

”Kovalla työllä olemme päässeet yhden etapin läpi. Opittu, sovellettu ja oivallettu. Nyt on aika nousta siiville. Vankka valmentava koulutus antaa meille kaikille vahvan pohjan ja kantavat siivet, joiden avulla nyt saa lähteä toteuttamaan omia unelmia ja rakentamaan omaa matkaa”, kertoi sosiaali- ja terveysalaa opiskeleva Rebecca Wetu selkeällä suomenkielellä kiitospuheessaan.

Kiitospuheensa niin ikään piti Ranskasta kotoisin oleva 35-vuotias Bénédicte Boiteau, joka on asunut Ranskalaisen miehensä kanssa Suomessa noin 15 vuotta.

”Olen hakenut Helsingin yliopistoon, mutta en ole varma pääsenkö tänä vuonna sisään, koska suomen kielen sanavarasto ei vielä aivan riitä. Pääsykoe oli vaikea minulle. Luulen kuitenkin, että minulla on hyvä mahdollisuus päästä Metropoliaan”, Boiteau pohdiskeli jatkosuunnitelmiaan.

Videoyllätys

Tarjolla oli kesäinen kakkupöytä ja mukaansa tempaavasta musiikista vastasivat laulaja Hanna Bergström ja kitaristi Erkki Mela.

Todistuksensa myös saanut sosiaali- ja terveysalaa opiskeleva ja Iranista kotoisin oleva 27-vuotias Amir Chaleshgar puolestaan tarjosi juhlaväelle hauskan yllätyksen. Hän oli koulutuksen aikana kuvannut videokoosteen, jossa opiskelijat ja opettajat välittivät kaikille terveisiään ja ajatuksiaan koulutuksesta. Video sai hilpeän vastaanoton.

”Halusin tehdä videon koska tämä kurssi, kaikki koulukaverit ja opettajat olivat niin hienoja ja halusin näin kiittää kaikkia. Oppilaat eivät tienneet, että kuvasin opettajia, eivätkä opettajat tienneet että kuvasin oppilaita. Halusin tehdä tämän videon kaikille yllätyksenä, koska tykkään itse tosi paljon yllätyksistä. On tosi upeaa saada rakkaat ihmiset nauramaan”, Chaleshgar perusteli yllätystään.

Chaleshgar halusi tulla Iranista Suomeen opiskelemaan, koska tiesi Suomen korkealaatuisesta koulutusjärjestelmästä, mutta millaiset jatkosuunnitelmat hänellä on?

”Haluan päästä ammattikorkeakouluun ja opiskella röntgenhoitajaksi. Haluan auttaa ihmisiä”, Chaleshgar kertoo.

Ensi syksynä maahanmuuttajien valmentavaa koulutusta järjestetään sosiaali- ja terveysalalla sekä media- ja kulttuurialalla. Syksyn valmentavan koulutuksen hakuaika alkaa 13.8.2018 ja päättyy 31.8.2018, klo 15:00. Valmentava koulutus on opiskelijalle maksutonta. Sen suorittamiseen on myönnetty opintotukea 1.8.2014 alkaen.

Lisätietoa:

Koulutukseen voi tutustua ja hakea täältä

Yhteys:

Media- ja kulttuuriala: Timo Raatikainen
Sosiaali- ja terveysala: Kirsti Sakki
Tekniikan ala: Birgitta Nenonen-Andersson
Sähköposti: etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Ennätysmäärä valmistuneita vuonna 2018

18.12.2018

Tänään on jälleen ilon päivä monille Metropoliassa opiskelunsa päätökseen saavilla, kun valmistujaisia juhlitaan eri kampuksilla. Vuonna 2018 AMK-tutkinnon suorittaneita opiskelijoita on ennätyksellisesti yli 2800 ja ylemmän AMK-tutkinnon suorit...

Lue lisää

3AMK kouluttaa kiinteistöalan kehittäjiä

17.12.2018

3AMK:n Kiinteistöalan kehittäjä -osaamispolku tähtää isännöinnin, kiinteistöjohtamisen ja kiinteistövälityksen alan tietotaidon kehittämiseen.
Polku järjestettiin ensimmäistä kertaa syksyllä 2018. Uudet kiinteistöa...

Lue lisää

Sytyke ry valitsi Jesse Ukkosen opinnäytetyön vaikuttavimmaksi

14.12.2018

Tietojärjestelmätyön ammattilaisten Sytyke ry järjesti Vaikuttavin opinnäytetyö 2017-18 -kilpailun. Kilpailun voitti Metropolian viestinnän tutkinto-ohjelmasta valmistunut Jesse Ukkonen.
Voitokas opinnäytetyö Häiriötön tekno...

Lue lisää

Museoyhteistyöllä äänimaisemia, sovelluksia ja uusia näyttelyideoita

13.12.2018

EU:n Luova Eurooppa-ohjelman The People’s Smart Sculpture -hankkeen (2014 - 2018) päättyessä sen aikana kerätyt parhaat käytännöt on koottu yhdeksi julkaisuksi.  Hankkeenvtavoitteena oli tukea osallistavaa, yhteisöllistä, monialaista urbaania k...

Lue lisää

11.12.2018

Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikorkeakou...

Lue lisää

11.12.2018

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuksen m...

Lue lisää

07.12.2018

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä keh...

Lue lisää


1 - 7 / 1625

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015