Maahanmuuttajien valmentavan koulutuksen päätösjuhlassa oltiin kiitollisia

22.05.2018

Kiitospuheensa pitänyt Bénédicte Boiteau (oik.) on kotoisin Ranskasta ja yllätysvideon esittänyt Amir Chaleshgar (vas.) on kotoisin Iranista.

Päätösjuhla Bulevardilla oli tunteikas tilaisuus jokaiselle.

Todistuksensa myös saanut ja kiitospuheensa pitänyt Amir Chaleshgar yllätti kaikki hauskalla videollaan!

Laadukkaasta live-musiikista vastasivat laulaja Hanna Bergström ja kitaristi Erkki Mela.

Metropolian AMK-opintoihin valmentavat koulutukset maahanmuuttajille päättyivät jälleen kuluneelta lukuvuodelta ja todistustenjakojuhla vietettiin iloisissa tunnelmissa Bulevardilla 17.5.2018.

Kokonaisuudessaan 30 opintopisteen arvoisen valmentavan koulutuksen suoritti tänä vuonna 46 opiskelijaa. Media- ja kulttuurialalta 14, sosiaali- ja terveysalalta 24 ja tekniikan alalta kahdeksan. Lisäksi joka alalla oli myös osallistujia, jotka suorittivat osan opinnoista. Heitä aloitti tänä vuonna media- ja kulttuurialalla 21, sosiaali- ja terveysalalla 28 ja tekniikan alalla 16 opiskelijaa.

Puolen vuoden mittaisessa valmentavassa koulutuksessa maahanmuuttajat saavat tarvittavat valmiudet ammattikorkeakouluopintoja varten, opiskelevat suomen kieltä ja tutustuvat valitsemaansa koulutusalaan. Valmentava koulutus ei kuitenkaan anna suoraa pääsyä tutkinto-opiskelijaksi, vaan opiskelijan on haettava jatkossa normaalin hakumenettelyn kautta.

Tunteikkaita juhlapuheita

Juhlapuheessaan osaamisaluepäällikkö Päivi Rimpioja muistutti todistuksen saaneita suomalaisen yhteiskunnan kiireellisyydestä, digitaalisuudesta ja arvoista. Hän neuvoi opiskelijoita myös omaan aktiivisuuteen jatkokoulutuksen suhteen ja kannusti käyttämään suomen kieltä mahdollisimman paljon. Kauniita juhlapuheita kuultiin myös valmistuvilta opiskelijoilta.

”Kovalla työllä olemme päässeet yhden etapin läpi. Opittu, sovellettu ja oivallettu. Nyt on aika nousta siiville. Vankka valmentava koulutus antaa meille kaikille vahvan pohjan ja kantavat siivet, joiden avulla nyt saa lähteä toteuttamaan omia unelmia ja rakentamaan omaa matkaa”, kertoi sosiaali- ja terveysalaa opiskeleva Rebecca Wetu selkeällä suomenkielellä kiitospuheessaan.

Kiitospuheensa niin ikään piti Ranskasta kotoisin oleva 35-vuotias Bénédicte Boiteau, joka on asunut Ranskalaisen miehensä kanssa Suomessa noin 15 vuotta.

”Olen hakenut Helsingin yliopistoon, mutta en ole varma pääsenkö tänä vuonna sisään, koska suomen kielen sanavarasto ei vielä aivan riitä. Pääsykoe oli vaikea minulle. Luulen kuitenkin, että minulla on hyvä mahdollisuus päästä Metropoliaan”, Boiteau pohdiskeli jatkosuunnitelmiaan.

Videoyllätys

Tarjolla oli kesäinen kakkupöytä ja mukaansa tempaavasta musiikista vastasivat laulaja Hanna Bergström ja kitaristi Erkki Mela.

Todistuksensa myös saanut sosiaali- ja terveysalaa opiskeleva ja Iranista kotoisin oleva 27-vuotias Amir Chaleshgar puolestaan tarjosi juhlaväelle hauskan yllätyksen. Hän oli koulutuksen aikana kuvannut videokoosteen, jossa opiskelijat ja opettajat välittivät kaikille terveisiään ja ajatuksiaan koulutuksesta. Video sai hilpeän vastaanoton.

”Halusin tehdä videon koska tämä kurssi, kaikki koulukaverit ja opettajat olivat niin hienoja ja halusin näin kiittää kaikkia. Oppilaat eivät tienneet, että kuvasin opettajia, eivätkä opettajat tienneet että kuvasin oppilaita. Halusin tehdä tämän videon kaikille yllätyksenä, koska tykkään itse tosi paljon yllätyksistä. On tosi upeaa saada rakkaat ihmiset nauramaan”, Chaleshgar perusteli yllätystään.

Chaleshgar halusi tulla Iranista Suomeen opiskelemaan, koska tiesi Suomen korkealaatuisesta koulutusjärjestelmästä, mutta millaiset jatkosuunnitelmat hänellä on?

”Haluan päästä ammattikorkeakouluun ja opiskella röntgenhoitajaksi. Haluan auttaa ihmisiä”, Chaleshgar kertoo.

Ensi syksynä maahanmuuttajien valmentavaa koulutusta järjestetään sosiaali- ja terveysalalla sekä media- ja kulttuurialalla. Syksyn valmentavan koulutuksen hakuaika alkaa 13.8.2018 ja päättyy 31.8.2018, klo 15:00. Valmentava koulutus on opiskelijalle maksutonta. Sen suorittamiseen on myönnetty opintotukea 1.8.2014 alkaen.

Lisätietoa:

Koulutukseen voi tutustua ja hakea täältä

Yhteys:

Media- ja kulttuuriala: Timo Raatikainen
Sosiaali- ja terveysala: Kirsti Sakki
Tekniikan ala: Birgitta Nenonen-Andersson
Sähköposti: etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Lahjoitus Helsingin rakennusmestarit ja -insinöörit amk ry:ltä

19.10.2018

Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry. on tehnyt lahjoituksen Metropolialle. Se on halunnut siten osallistua pääkaupunkiseudun ainoan suomenkielisen amk-insinöörikouluttajan ja Suomen suurimman ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjaan. Yhdistyksen tarkoit...

Lue lisää

Media-alan tutkimussäätiö ja Kunnallisneuvos C.V. Åkerlundin säätiö tukevat Metropolian graafisen tekniikan kehittämistä

17.10.2018

Metropolia on saanut kaksi merkittävää apurahaa, joiden päämääränä on säilyttää ja kehittää graafisen tekniikan koulutusta sekä lisätä sen vetovoimaa opiskelijoiden keskuudessa. Media-alan tutkimussääti&ou...

Lue lisää

Helsingin Graafinen Klubi ry lahjoittanut Metropolialle

17.10.2018

Metropolia − ja sen edeltäjä EVTEK − on tuottanut vuosikymmenten ajan graafisen tekniikan insinöörejä teollisuuden ja mediayhtiöiden palvelukseen. Viestinnän ala on ollut pitkään murroksessa ja aivan ensimmäisten joukossa se on kohdannut ...

Lue lisää

Leppävaaran kampuksella yövyttiin Hackathonin merkeissä

16.10.2018

Metropolian Leppävaaran kampuksella järjestetty Hackathon toi kahden päivän ajaksi yhteen noin kolmekymmentä korkeakouluopiskelijaa ympäri Suomea. Opiskelijoiden tehtävänä oli keksiä uusia avoimen datan sovelluksia startup-yritysten tukemana. Kattote...

Lue lisää

12.10.2018

Miten kestävyysmuutos voi toteutua kaupungissa? - Eko-Viikin asuinalue tutkimuskohteena

”Helsinki kasvaa nopeasti. Arviolta 7000-8000 asukasta muuttaa tai syntyy Helsinkiin vuosittain. Millä tavalla tämä tehdään ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla?” Kimmo Kuisma, Helsingin kaupunginkanslian projektijohtaja kys...

Lue lisää

12.10.2018

Nordic Business Forum täytti A-auditorion Myyrmäen kampuksella 26.-27.9.2018

Nordic Business Forumista on tullut viime vuosina yksi maailman merkittävimmistä yritysjohdon konferensseista. Nordic Business Forumin live-striimausta ja huippu-puhujia oli katsomassa täysi tupa liiketalouden opiskelijoita ja henkilökuntaa. Tänä syksynä teemoina olivat...

Lue lisää

10.10.2018

Kansainvälisen I-dott-kilpailun voitto Metropoliaan

Kansainvälisen I-dott-kilpailun Metropolis-kategorian on voittanut Metropolian muotoilun opiskelija Gerli Kotkamets. Hän sai voitostaan rahapalkinnon lisäksi AVA-kuosisuunnittelujärjestelmän viikon koulutuksen.
I-dott tarjoaa tekstiilisuunnittelun opiskelijoille mahdollisuuden s...

Lue lisää


1 - 7 / 1592

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015