Innovaatiopolku – mahdollisuus innovaatio- ja yrityskyvykkyyden vahvistamiseksi

25.05.2018

Innovaatiopolku on innovaatioympäristö, jossa kehitetään innovaatioita ideasta yritykseksi yhteistyössä monialaisen tiimin, valmentajien, Metropolian yrityskiihdyttämö Turbiinin ja esimerkiksi Helsingin kaupungin yrityspalvelujen kanssa. ”Tämä on ollut meille mahdollisuus, joka olisi voinut olla tarjolla jo aiemminkin. Innovaatiopolulla olemme voineet opiskella mielekkäästi ja viedä sparrauksen tukemana yritysideaamme eteenpäin.” hehkuttavat Annukka Hahl, Satu Riihelä ja Jaana Rossi.

Monialainen yhdentoista opiskelijan ryhmä ja valmentajatiimi on pilotoinut innovaatiopolkumallia kevään aikana. Pilotoinnissa keskityttiin ajankohtaiseen haasteeseen, älykkään palveluasumisen tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen yhteistyössä Palveluasumisen uusien teknologioiden kokeiluympäristö -hankkeen kanssa.

Innovaatiopolkutoiminta tarjoaa opiskelijoille uusia mahdollisuuksia työllistyä ja verkottua

Tulevaisuudessa innovaatiopolkutoiminta voi jatkua esimerkiksi osana hanketoimintaa. Hankkeissa se voi tarjota mallin, jonka avulla voidaan kehittää innovaatiokyvykkyyttä, tutkia käyttäjätarpeita, yhteiskehittää käyttäjälähtöisistä tarpeista käyttökelpoisia tuotteita ja palveluja ja testata niiden toimivuutta erilaisissa ympäristöissä sekä jalostaa ideasta yritys. Se voi tarjota opiskelijoille uusia mahdollisuuksia työllistyä ja verkottua työelämän, yritysten ja tutkijoiden kanssa.

Innovaatiopolkupilotti toteutettiin yhteistyössä Turbiinin, Helsingin kaupungin Elinkeino-osaston, Helsingin kaupungin NewCo:n sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. ”Tämä on juuri sellaista helsinkiläistä elinkeinojen kehittämistyötä, jossa me haluamme olla mukana. Näin kehitämme maailman toimivinta kaupunkia”, sanoo pilotin päätösbileissä mukana ollut Helsingin kaupungin elinkeinoasiamies Päivi Piispa.

Innovaatiopolkutoiminta ja sen kehitystyö jatkuu syksyllä elokuusta alkaen Hyvinvointiyritykset kiertoon hankkeessa ja lokakuusta eteenpäin Hippa – hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla -hankkeessa.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Toini Harra
P. 040 334 6102
etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta

Mikä Innovaatiopolku?

Älykkään palveluasumisen innovaatiopolku starttasi

               


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


OP aloittaa tekoälyn valmennusohjelman – tähtäimessä tekoälyn käyttöönotto ja osaamisen uudistaminen

12.07.2018

OP Ryhmä toteuttaa syksyllä 2018 tekoälyn koulutuspilotin 20 työntekijälleen yhteistyössä Metropolian kanssa. Valmennuksen tavoitteena on luoda perusta tekoälyn hyödyntämisessä tarvittavalle ymmärrykselle ja oppia soveltamaan tekoälyn ...

Lue lisää

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond tukee apurahallaan Metropolian ruotsinkielistä oopperaproduktiota

29.06.2018

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond on myöntänyt apurahan Metropolian oopperakoulutuksen Kung Karls jakt -produktioon. Tuki on tarkoitettu erityisesti koululaisnäytännön järjestämiseen ja yleisöyhteistyöhön ...

Lue lisää

Intensiivinen kampusmuuttojen loppuvuosi

28.06.2018

Metropoliassa eletään intensiivistä kampusmuuttojen aikaa loppuvuosi. Korkeakoulun toiminnot keskitetään 20 toimipisteestä neljälle kampukselle usean vuoden muutoksena. Intensiivisin muuttojen suma jatkuu loppuvuoden.
Jatkossa Metropolian kampukset sijaitsevat Esp...

Lue lisää

Opiskelijavalinnat julkaistu — Metropoliassa aloittaa 3300 uutta opiskelijaa

28.06.2018

Kevään 2018 korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Metropoliassa aloittaa opintonsa syksyllä noin 3300 uutta opiskelijaa, joista tekniikan alalla noin 1558, sosiaali- ja terveysalalla 872, liiketaloudessa 409 ja kulttuurialalla 461 uutta opi...

Lue lisää

27.06.2018

Opetushallitus on myöntänyt valtionavustusta 1 080 000 euroa hankkeelle Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaaminen käyttöön Suomessa

Vuodesta 2016 alkaen Metropolia on tarjonnut SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseksi ja heidän ohjaamiseksi tarkoituksenmukaisille koulutus- ja urapoluille.
Hankkeessa Metropolia tulee luomaan yhteistyössä pä&a...

Lue lisää

25.06.2018

Svenska kulturfonden tukee ruotsinkielisen oopperaproduktion tuottamista 24 000 eurolla

Svenska kulturfonden on myöntänyt 24 000 euron apurahan Metropolian musiikin ensimmäisen ruotsinkielisen oopperaproduktion toteuttamiseen. Teokseksi on valittu Fredrik Paciuksen ooppera Kaarle-kuninkaan metsästys (Kung Karls jakt), vuodelta 1856.
”Suomen musiikin isän...

Lue lisää

21.06.2018

STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.
Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä kampus...

Lue lisää


1 - 7 / 1554

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015