Innovaatiopolku – mahdollisuus innovaatio- ja yrityskyvykkyyden vahvistamiseksi

25.05.2018

Innovaatiopolku on innovaatioympäristö, jossa kehitetään innovaatioita ideasta yritykseksi yhteistyössä monialaisen tiimin, valmentajien, Metropolian yrityskiihdyttämö Turbiinin ja esimerkiksi Helsingin kaupungin yrityspalvelujen kanssa. ”Tämä on ollut meille mahdollisuus, joka olisi voinut olla tarjolla jo aiemminkin. Innovaatiopolulla olemme voineet opiskella mielekkäästi ja viedä sparrauksen tukemana yritysideaamme eteenpäin.” hehkuttavat Annukka Hahl, Satu Riihelä ja Jaana Rossi.

Monialainen yhdentoista opiskelijan ryhmä ja valmentajatiimi on pilotoinut innovaatiopolkumallia kevään aikana. Pilotoinnissa keskityttiin ajankohtaiseen haasteeseen, älykkään palveluasumisen tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen yhteistyössä Palveluasumisen uusien teknologioiden kokeiluympäristö -hankkeen kanssa.

Innovaatiopolkutoiminta tarjoaa opiskelijoille uusia mahdollisuuksia työllistyä ja verkottua

Tulevaisuudessa innovaatiopolkutoiminta voi jatkua esimerkiksi osana hanketoimintaa. Hankkeissa se voi tarjota mallin, jonka avulla voidaan kehittää innovaatiokyvykkyyttä, tutkia käyttäjätarpeita, yhteiskehittää käyttäjälähtöisistä tarpeista käyttökelpoisia tuotteita ja palveluja ja testata niiden toimivuutta erilaisissa ympäristöissä sekä jalostaa ideasta yritys. Se voi tarjota opiskelijoille uusia mahdollisuuksia työllistyä ja verkottua työelämän, yritysten ja tutkijoiden kanssa.

Innovaatiopolkupilotti toteutettiin yhteistyössä Turbiinin, Helsingin kaupungin Elinkeino-osaston, Helsingin kaupungin NewCo:n sekä muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. ”Tämä on juuri sellaista helsinkiläistä elinkeinojen kehittämistyötä, jossa me haluamme olla mukana. Näin kehitämme maailman toimivinta kaupunkia”, sanoo pilotin päätösbileissä mukana ollut Helsingin kaupungin elinkeinoasiamies Päivi Piispa.

Innovaatiopolkutoiminta ja sen kehitystyö jatkuu syksyllä elokuusta alkaen Hyvinvointiyritykset kiertoon hankkeessa ja lokakuusta eteenpäin Hippa – hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla -hankkeessa.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Toini Harra
P. 040 334 6102
etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Lue lisää Helsingin kaupungin sivuilta

Mikä Innovaatiopolku?

Älykkään palveluasumisen innovaatiopolku starttasi

               


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

07.12.2018

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä...

Lue lisää

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

07.12.2018

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa ...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää

05.12.2018

FABULOUS NEWS - toimintaterapian toinen kansainvälinen lukukausi alkaa

 Vuoden 2018 alussa allekirjoitettiin sopimus yhteisen 30 opintopisteen lukukauden toteuttamisessa yhteistyössä Metropolia AMK:n toimintaterapian, Belgian Artevelde University Collegen ja Itävallan FH Campus Wienin kanssa.
Sopimus mahdollistaa vuosittain kymmenelle opiskelijalle kust...

Lue lisää

05.12.2018

3AMK:n ja TAMKin erikoistumiskoulutus vastaa taloushallinnon työn murrokseen

Metropolia, Haaga-Helia ja Laurea aloittivat syksyllä 2018 uuden Digitaalinen talousohjaus -erikoistumiskoulutuksen yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa.
Koulutus vastaa tulevaan suureen taloushallinnon työtehtävien murrokseen. Prosessit ja työroolit muuttuvat mm. digita...

Lue lisää


1 - 7 / 1621

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015