Liiketalouden kansainvälistä projektiviikkoa vietettiin kesäisissä tunnelmissa

07.06.2018

Metropolian Liiketalouden alan vuosittainen kansainvälinen tapahtuma International Project Week järjestettiin 14.–18.5.2018 Leppävaaran kampuksella. Yrityksen yhteiskuntavastuu -teemaan keskittyvää viikkoa vietettiin tänä vuonna jo 14. kertaa.

Projektiviikko käynnistyi 14.5. Kick-off-tilaisuudella, jossa kahvitalo Oy Gustav Paulig Ab ja lakiasiantoimisto Lex Gaudius esittelivät toimintaansa ja antoivat opiskelijaryhmille vastuullisen liiketoiminnan markkinointiin liittyvät toimeksiantonsa.

Projektiviikon aikana 14 vierailijaluennoitsijaa Liiketalouden partneriyliopistoista Saksasta, Alankomaista, Isosta-Britanniasta, Itävallasta, Belgiasta ja Kanadasta luennoivat yli 130 opiskelijalle yrityksen yhteiskuntavastuu-teeman mukaisesti ja työstivät käytännön toimeksiantoja heidän kanssaan. Viikkoon osallistui myös vierailevia ulkomaisia opiskelijoita Itävallasta ja Belgiasta.

Tiiviin päiväohjelman lisäksi viikon aikana nautittiin myös yhteisistä vapaa-ajan riennoista. Opiskelijat kävivät keskenään esimerkiksi piknikillä ja nähtävyyskierroksella Helsingissä. Opettajat vierailivat Nokian pääkonttorissa Espoossa kuulemassa, millä tavoin kestävä kehitys ja vastuullisuus on sidottu osaksi Nokian liiketoimintaa. Tapahtuma huipentui perjantaina 18.5. pidettyyn posterinäyttelyyn, jossa opiskelijaryhmät esittelivät tuotoksensa toimeksiantajille ja muulle yleisölle.

Tapahtumaa vietettiin tänä vuonna poikkeuksellisen aurinkoisessa ja lämpimässä säässä. Muutoinkin projektiviikko oli kaikin puolin onnistunut. Pääjärjestäjä, lehtori Anne-Mari Raivio on tapahtumaan erittäin tyytyväinen. ”Projektiviikko on todella intensiivinen mutta valtavan antoisa tapahtuma. Toisen vuoden opiskelijamme ovat uskomattoman innovatiivisia ja uskaltavat haastaa itseään luoviin ratkaisuihin. Lisäksi mahdollisuus kansainvälistymiseen täällä kotikonnuilla on hieno tilaisuus paitsi opiskelijoille myös meille järjestäjille”, Raivio kiteyttää tunnelmiaan viikon jälkeen.

Lisätiedot:
Anne-Mari Raivio
lehtori, liiketalous
p. 040 509 7057
etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


OP aloittaa tekoälyn valmennusohjelman – tähtäimessä tekoälyn käyttöönotto ja osaamisen uudistaminen

12.07.2018

OP Ryhmä toteuttaa syksyllä 2018 tekoälyn koulutuspilotin 20 työntekijälleen yhteistyössä Metropolian kanssa. Valmennuksen tavoitteena on luoda perusta tekoälyn hyödyntämisessä tarvittavalle ymmärrykselle ja oppia soveltamaan tekoälyn ...

Lue lisää

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond tukee apurahallaan Metropolian ruotsinkielistä oopperaproduktiota

29.06.2018

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond on myöntänyt apurahan Metropolian oopperakoulutuksen Kung Karls jakt -produktioon. Tuki on tarkoitettu erityisesti koululaisnäytännön järjestämiseen ja yleisöyhteistyöhön ...

Lue lisää

Intensiivinen kampusmuuttojen loppuvuosi

28.06.2018

Metropoliassa eletään intensiivistä kampusmuuttojen aikaa loppuvuosi. Korkeakoulun toiminnot keskitetään 20 toimipisteestä neljälle kampukselle usean vuoden muutoksena. Intensiivisin muuttojen suma jatkuu loppuvuoden.
Jatkossa Metropolian kampukset sijaitsevat Esp...

Lue lisää

Opiskelijavalinnat julkaistu — Metropoliassa aloittaa 3300 uutta opiskelijaa

28.06.2018

Kevään 2018 korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Metropoliassa aloittaa opintonsa syksyllä noin 3300 uutta opiskelijaa, joista tekniikan alalla noin 1558, sosiaali- ja terveysalalla 872, liiketaloudessa 409 ja kulttuurialalla 461 uutta opi...

Lue lisää

27.06.2018

Opetushallitus on myöntänyt valtionavustusta 1 080 000 euroa hankkeelle Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaaminen käyttöön Suomessa

Vuodesta 2016 alkaen Metropolia on tarjonnut SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseksi ja heidän ohjaamiseksi tarkoituksenmukaisille koulutus- ja urapoluille.
Hankkeessa Metropolia tulee luomaan yhteistyössä pä&a...

Lue lisää

25.06.2018

Svenska kulturfonden tukee ruotsinkielisen oopperaproduktion tuottamista 24 000 eurolla

Svenska kulturfonden on myöntänyt 24 000 euron apurahan Metropolian musiikin ensimmäisen ruotsinkielisen oopperaproduktion toteuttamiseen. Teokseksi on valittu Fredrik Paciuksen ooppera Kaarle-kuninkaan metsästys (Kung Karls jakt), vuodelta 1856.
”Suomen musiikin isän...

Lue lisää

21.06.2018

STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.
Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä kampus...

Lue lisää


1 - 7 / 1554

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015