Henry Fordin Säätiöltä lahjoitus Metropolialle

15.06.2018

Lahjoituskirjan allekirjoitustilaisuudessa olivat läsnä vasemmalta alkaen Tuire Ranta-Meyer, Hannu Pärssinen sekä Pekka Hautala.

Kuvassa vasemmalta Hannu Pärssinen ja Pekka Hautala.

Metropolian tekniikan koulutusala on saanut Henry Fordin Säätiöltä 30 000 euron lahjoituksen. 70 vuotta sitten perustettu säätiö oli Suomessa ensimmäinen, joka ryhtyi tukemaan moottoroitua liikennettä ja koneellista maataloutta. Sen jälkeen se on tukenut vuosikymmenten ajan maamme opetusta ja tutkimusta. Oy Ford Ab:ta voidaan pitää yhteiskuntavastuun kantamisen edelläkävijänä, sillä jo vuonna 1916 perustettu yritys lahjoitti säätiölle aikoinaan alkupääoman. Säätiö on kuitenkin itsenäinen, eikä kuulu yrityksen toiminnan piiriin.

Lahjoituksen avulla Henry Fordin Säätiö haluaa turvata osaltaan Metropolian tunnetun ja arvostetun insinöörikoulutuksen myönteistä kehitystä. ”On tärkeää, että Suomessa säilyy vankka insinööriosaaminen ja että yrityksillä on mahdollisuus rekrytoida osaavia työntekijöitä työvoimapoistumaa kompensoimaan”, sanoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Pärssinen. Oy Ford Ab:n toimitusjohtajana hän on näköalapaikalla, kun puhutaan autoilun, liikkumisen ja liikennejärjestelyjen infrastruktuurista.

”Tarvitsemme alalle uusia työntekijöitä esimerkiksi myyntiin ja markkinointiin. Myös mekaanikoista on näköpiirissä pulaa. Nyt puhutaan paljon sähköautoista, älyliikenteestä, digitalisaatiosta ja automaatiosta, mutta siirtymäajat uusiin tekniikoihin ovat todennäköisesti varsin pitkiä. Polttomoottorit säilyvät ja kehittyvät vielä pitkän ajan. Siksi Metropolian laaja insinöörialojen kirjo ja autotekniikan ansiokkaat perinteet ansaitsevat tukea”, Pärssinen jatkaa.

Lahjoitus on lahja Suomen ja sen elinkeinoelämän tulevaisuudelle

”Neljännes tekniikan alan opettajistamme siirtyy eläkkeelle viiden seuraavan vuoden aikana. On välttämätöntä varmistaa pitkän kokemuksen omaavien ja pedagogisesti innostavien opettajien osaamisen ja työelämäyhteyksien siirtyminen uusille opettajille”, kuvailee yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer korkeakoulun haasteita. ”Henry Fordin Säätiön kaltainen lahjoitus Metropolian tekniikalle on lahja Suomen ja sen elinkeinoelämän tulevaisuudelle. Se on kullan arvoinen varsinkin nyt, kun valtion budjettileikkaukset ja uusi rahoitusmalli ovat merkinneet poikkeuksellisen suuria haasteita ammattikorkeakoulumme tekniikan alalle.”   

Metropolia on ylpeä Suomen suurimmasta ja monipuolisimmasta tekniikan alastaan. ”Haluamme kehittää kunnianhimoisesti sekä perus- että ylempiä korkeakoulututkintoja, niin että niiden tuottama osaaminen tunnettaisiin yhä paremmin työelämässä. Metropoliassa on esimerkiksi Suomen ainoa ajoneuvotekniikan ylempi ammattikorkeakoulututkinto (YAMK), jolle haluamme mahdollistaa laajan kirjon erikoistumisaloja; paitsi tekniikka, myös huolto- ja palveluketjut, palvelumuotoilu, maatalouskoneiden ja muiden työkoneiden kehittäminen. Kiitämme lämpimästi Henry Fordin Säätiötä lahjoituksesta Metropolian tekniikan koulutusalalle”, sanoo osaamisaluepäällikkö Pekka Hautala.

”Olen tavattoman iloinen lahjoituksesta. Se auttaa meitä vaalimaan ammattikorkeakoulusta valmistuneiden aitoa, käytäntölähtöistä osaamista ja hyvää työllistymistä", tervehti toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola säätiön edustajia viestissään työmatkalta.

Henry Fordin Säätiö on tehnyt vuosikymmeniä pioneerityötä moottoroidun liikenteen, koneistetun maatalouden ja liikenneturvallisuuden kehittämisen eteen. Se on edelleen merkittävin alansa apurahojen jakaja maassamme. ”Kymmenen viimeisen vuoden aikana säätiö on jakanut apurahoja yhteensä liki kolme miljoonaa euroa. Myös Metropolia ja sen opiskelijat ovat olleet useina vuosina apurahojen saajina”, säätiön asiamies Tarja Hammarberg kertoo vielä lopuksi.

Lisätietoja

Tuire Ranta-Meyer
johtaja, yhteiskuntasuhteet
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 050 5262002

Lue lisää

Tietoa lahjoittamisesta

Muutamme maailmaa -kampanjasivu


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Riitta Konkola jatkaa varapuheenjohtajana Arenen hallituksessa, Matti Sarén uutena jäsenenä hallitukseen

15.11.2018

Rehtori Matti Sarén Kajaanin ammattikorkeakoulusta valittiin Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen hallituksen jäseneksi vuosille 2019-2020.
Sarénin tehtävä Arenen hallituksen jäsenenä astuu voimaan välittömästi.
Arenen hallituksessa jat...

Lue lisää

Vantaan Energia tehnyt lahjoituksen Metropolialle

15.11.2018

Vantaan Energia Oy lahjoittaa Metropolian varainhankintakampanjaan 25.000 euroa ja kohdentaa lahjoituksen tekniikan koulutusalalle. Tänä vuonna tehdyistä yksityisistä lahjoituksista valtio maksaa vastinrahan, joten Vantaan Energian lahjoituksesta on Metropolialle moninkertainen h...

Lue lisää

Hankkeet apuna nuorten ylisukupolvisen syrjäytymisen ehkäisyssä

14.11.2018


Matti-, Motiivi- ja Auta miestä mäessä -hankkeet järjestivät 7.11.2018 yhteisseminaarin Minne miehen matka 2, joka on jatkoa vuosi sitten järjestetylle seminaarille. Seminaari, kuten itse hankkeetkin, pureutui tärkeään ja ajankohtaiseen aiheeseen: heiko...

Lue lisää

SIMHE-seminaarissa paneuduttiin maahanmuuton vastuukorkeakoulutoimintaan

12.11.2018

Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaamisen hyödyntäminen ja työllistyminen on Suomelle välttämätöntä. Heidän ohjautumistaan tarkoituksenmukaisille ura- ja koulutuspoluille tuetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman maahanmuuton vastu...

Lue lisää

12.11.2018

Tre Smeder -säätiöltä apuraha ruotsinkielistä oopperaa varten

Helsingissä sijaitseva ruotsinkielinen, vuonna 1993 Säästöpankkisäätiön pohjalle perustettu Stiftelsen Tre Smeder on myöntänyt Metropolian oopperaproduktion toteuttamiseen apurahan. Metropolian oopperakoulutus esittää keväällä 5.&minus...

Lue lisää

09.11.2018

Systeeminen ymmärrys tuo uusia näköaloja rehtorin työhön

Metropoliassa käynnistettiin syyskuussa 2018 uusi, perusopetuksen rehtoreille suunnattu Uudistuva johtajuus- systeeminen ymmärrys ja ratkaisukeskeinen ote -valmennus, jota rahoittaa Opetushallitus ja on osallistujille maksuton.
Systeeminen älykkyys on hyvän johtamisen perusedellytys
...

Lue lisää

07.11.2018

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry palkitsivat Riitta Konkolan

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry luovuttivat mitalin Metropolia Ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkolalle tiistaina 6.11.2018 Helsingin Oopperatalon lämpiössä.
Helsingin teknillisen oppilaitoksen muistomitali (1881...

Lue lisää


1 - 7 / 1605

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015