Henry Fordin Säätiöltä lahjoitus Metropolialle

15.06.2018

Lahjoituskirjan allekirjoitustilaisuudessa olivat läsnä vasemmalta alkaen Tuire Ranta-Meyer, Hannu Pärssinen sekä Pekka Hautala.

Kuvassa vasemmalta Hannu Pärssinen ja Pekka Hautala.

Metropolian tekniikan koulutusala on saanut Henry Fordin Säätiöltä 30 000 euron lahjoituksen. 70 vuotta sitten perustettu säätiö oli Suomessa ensimmäinen, joka ryhtyi tukemaan moottoroitua liikennettä ja koneellista maataloutta. Sen jälkeen se on tukenut vuosikymmenten ajan maamme opetusta ja tutkimusta. Oy Ford Ab:ta voidaan pitää yhteiskuntavastuun kantamisen edelläkävijänä, sillä jo vuonna 1916 perustettu yritys lahjoitti säätiölle aikoinaan alkupääoman. Säätiö on kuitenkin itsenäinen, eikä kuulu yrityksen toiminnan piiriin.

Lahjoituksen avulla Henry Fordin Säätiö haluaa turvata osaltaan Metropolian tunnetun ja arvostetun insinöörikoulutuksen myönteistä kehitystä. ”On tärkeää, että Suomessa säilyy vankka insinööriosaaminen ja että yrityksillä on mahdollisuus rekrytoida osaavia työntekijöitä työvoimapoistumaa kompensoimaan”, sanoo säätiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Pärssinen. Oy Ford Ab:n toimitusjohtajana hän on näköalapaikalla, kun puhutaan autoilun, liikkumisen ja liikennejärjestelyjen infrastruktuurista.

”Tarvitsemme alalle uusia työntekijöitä esimerkiksi myyntiin ja markkinointiin. Myös mekaanikoista on näköpiirissä pulaa. Nyt puhutaan paljon sähköautoista, älyliikenteestä, digitalisaatiosta ja automaatiosta, mutta siirtymäajat uusiin tekniikoihin ovat todennäköisesti varsin pitkiä. Polttomoottorit säilyvät ja kehittyvät vielä pitkän ajan. Siksi Metropolian laaja insinöörialojen kirjo ja autotekniikan ansiokkaat perinteet ansaitsevat tukea”, Pärssinen jatkaa.

Lahjoitus on lahja Suomen ja sen elinkeinoelämän tulevaisuudelle

”Neljännes tekniikan alan opettajistamme siirtyy eläkkeelle viiden seuraavan vuoden aikana. On välttämätöntä varmistaa pitkän kokemuksen omaavien ja pedagogisesti innostavien opettajien osaamisen ja työelämäyhteyksien siirtyminen uusille opettajille”, kuvailee yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer korkeakoulun haasteita. ”Henry Fordin Säätiön kaltainen lahjoitus Metropolian tekniikalle on lahja Suomen ja sen elinkeinoelämän tulevaisuudelle. Se on kullan arvoinen varsinkin nyt, kun valtion budjettileikkaukset ja uusi rahoitusmalli ovat merkinneet poikkeuksellisen suuria haasteita ammattikorkeakoulumme tekniikan alalle.”   

Metropolia on ylpeä Suomen suurimmasta ja monipuolisimmasta tekniikan alastaan. ”Haluamme kehittää kunnianhimoisesti sekä perus- että ylempiä korkeakoulututkintoja, niin että niiden tuottama osaaminen tunnettaisiin yhä paremmin työelämässä. Metropoliassa on esimerkiksi Suomen ainoa ajoneuvotekniikan ylempi ammattikorkeakoulututkinto (YAMK), jolle haluamme mahdollistaa laajan kirjon erikoistumisaloja; paitsi tekniikka, myös huolto- ja palveluketjut, palvelumuotoilu, maatalouskoneiden ja muiden työkoneiden kehittäminen. Kiitämme lämpimästi Henry Fordin Säätiötä lahjoituksesta Metropolian tekniikan koulutusalalle”, sanoo osaamisaluepäällikkö Pekka Hautala.

”Olen tavattoman iloinen lahjoituksesta. Se auttaa meitä vaalimaan ammattikorkeakoulusta valmistuneiden aitoa, käytäntölähtöistä osaamista ja hyvää työllistymistä", tervehti toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola säätiön edustajia viestissään työmatkalta.

Henry Fordin Säätiö on tehnyt vuosikymmeniä pioneerityötä moottoroidun liikenteen, koneistetun maatalouden ja liikenneturvallisuuden kehittämisen eteen. Se on edelleen merkittävin alansa apurahojen jakaja maassamme. ”Kymmenen viimeisen vuoden aikana säätiö on jakanut apurahoja yhteensä liki kolme miljoonaa euroa. Myös Metropolia ja sen opiskelijat ovat olleet useina vuosina apurahojen saajina”, säätiön asiamies Tarja Hammarberg kertoo vielä lopuksi.

Lisätietoja

Tuire Ranta-Meyer
johtaja, yhteiskuntasuhteet
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 050 5262002

Lue lisää

Tietoa lahjoittamisesta

Muutamme maailmaa -kampanjasivu


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


OP aloittaa tekoälyn valmennusohjelman – tähtäimessä tekoälyn käyttöönotto ja osaamisen uudistaminen

12.07.2018

OP Ryhmä toteuttaa syksyllä 2018 tekoälyn koulutuspilotin 20 työntekijälleen yhteistyössä Metropolian kanssa. Valmennuksen tavoitteena on luoda perusta tekoälyn hyödyntämisessä tarvittavalle ymmärrykselle ja oppia soveltamaan tekoälyn ...

Lue lisää

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond tukee apurahallaan Metropolian ruotsinkielistä oopperaproduktiota

29.06.2018

Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius fond on myöntänyt apurahan Metropolian oopperakoulutuksen Kung Karls jakt -produktioon. Tuki on tarkoitettu erityisesti koululaisnäytännön järjestämiseen ja yleisöyhteistyöhön ...

Lue lisää

Intensiivinen kampusmuuttojen loppuvuosi

28.06.2018

Metropoliassa eletään intensiivistä kampusmuuttojen aikaa loppuvuosi. Korkeakoulun toiminnot keskitetään 20 toimipisteestä neljälle kampukselle usean vuoden muutoksena. Intensiivisin muuttojen suma jatkuu loppuvuoden.
Jatkossa Metropolian kampukset sijaitsevat Esp...

Lue lisää

Opiskelijavalinnat julkaistu — Metropoliassa aloittaa 3300 uutta opiskelijaa

28.06.2018

Kevään 2018 korkeakoulujen yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Metropoliassa aloittaa opintonsa syksyllä noin 3300 uutta opiskelijaa, joista tekniikan alalla noin 1558, sosiaali- ja terveysalalla 872, liiketaloudessa 409 ja kulttuurialalla 461 uutta opi...

Lue lisää

27.06.2018

Opetushallitus on myöntänyt valtionavustusta 1 080 000 euroa hankkeelle Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaaminen käyttöön Suomessa

Vuodesta 2016 alkaen Metropolia on tarjonnut SIMHE-palveluja (Supporting Immigrants in Higher Education in Finland) maahanmuuttajien osaamisen tunnistamiseksi ja heidän ohjaamiseksi tarkoituksenmukaisille koulutus- ja urapoluille.
Hankkeessa Metropolia tulee luomaan yhteistyössä pä&a...

Lue lisää

25.06.2018

Svenska kulturfonden tukee ruotsinkielisen oopperaproduktion tuottamista 24 000 eurolla

Svenska kulturfonden on myöntänyt 24 000 euron apurahan Metropolian musiikin ensimmäisen ruotsinkielisen oopperaproduktion toteuttamiseen. Teokseksi on valittu Fredrik Paciuksen ooppera Kaarle-kuninkaan metsästys (Kung Karls jakt), vuodelta 1856.
”Suomen musiikin isän...

Lue lisää

21.06.2018

STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.
Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä kampus...

Lue lisää


1 - 7 / 1554

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015