Metropolian opiskelijat kysyvät – asukkaat vastaavat: MIKÄ SAA MYLLYPUROLAISEN VOIMAAN HYVIN?

28.08.2018

Metropolian tänä syksynä aloittavat sosiaali- ja terveysalan opiskelijat tutustuvat ensitöikseen tulevalla kampusalueellaan Myllypurossa sote-palveluiden lähtökohtiin: asukkaiden arkeen ja tarpeisiin.

Tempaus on osa Metropolian sosiaali- ja terveysalan uutta opintokokonaisuutta, jossa perehdytään vaihe kerrallaan asiakaslähtöisten hyvinvointi- ja terveyspalveluiden tuottamiseen. Oppimistehtävässään opiskelijat sukeltavat sote-murrokseen ja saavat heti kokemusta tulevien asiakkaittensa kuulemisesta.

Kohtaamisia asukashaastatteluissa

Yli 450 opiskelijaa valtaa Myllypuron keskustan elo-syyskuun vaihteessa. He jututtavat ryhmissä mahdollisimman monia alueen asukkaita. Vapaaehtoisilta vastaajilta koottua tietoa he työstävät edelleen pohtiessaan sote-palveluiden järjestämistä asiakkaiden lähtökohdista.

Nämä sosiaali- ja terveysalan eri tutkintojen opiskelijat – esimerkiksi sosionomi, fysioterapeutti, sairaanhoitaja, bioanalyytikko – ovat aivan opintojen alussa ja haastattelijan rooli määräytyy sen mukaisesti. – Tärkeintä tehtävässä on oivaltaa, miten tunnistaa kaupunkilaisille merkityksellisiä asioita ja oppia seulomaan heidän tarpeitaan uudella tavalla, kertoo alkavaa opintokokonaisuutta koordinoiva Taru Ruotsalainen.

Opiskelijat tapaavat asukkaita Myllypuron toreilla, kaduilla, kaupoissa, kerhoissa ja kahviloissa kolmena torstai-iltapäivänä: 30.8., 6.9. ja 13.9. Asukkaiden toivotaan osallistuvan asukashaastatteluihin ja varaavan hyvinvointiinsa keskittyvään juttutuokioon aikaa reilun varttitunnin.

Yhteinen alue – yhdessä tuotettuja palveluita

Haastatteluihin osallistumalla asukkaat voivat vaikuttaa tulevaan. Jo vuoden 2019 alusta Metropolian uusi hyvinvoinnin rakentajien kampus Myllypurossa alkaa palvella opiskelijoita – ja vähitellen vuorovaikutteisesti myös alueen asukkaita. – Kun opinnot etenevät, yhteistyömuodot monipuolistuvat, tähdentää Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Lisätiedot:

Asiakkuuspäällikkö Taru Ruotsalainen, puh. +358 50 370 1878

Lue lisää Metropolian kampuksista

Lue lisää Metropolian innovaatiokeskittymistä


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Metropolialle 620 000 euron erityisrahoitus XR-teknologian edistämiseen

20.09.2018

Metropolia on saanut opetus-ja kulttuuriministeriön 620 000 euron erityisrahoituksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintansa (TKI) profiloimiseen XR-teknologiaan. Metropolian tavoitteena on XR-teknologioiden eli lisätyn (AR), virtuaali- (VR) ja yhdistetyn todellisuuden (MR) -t...

Lue lisää

Syksyn yhteishaussa Metropoliaan haki yli 13 000 hakijaa

20.09.2018

Korkeakoulujen syksyn 2018 yhteishaku päättyi keskiviikkona syyskuun 19. päivä klo 15:00. Alustavien tietojen mukaan Metropoliaan haki noin 13 300 hakijaa, joista lähes 5100 on ensisijaisia hakijoita.
Metropolian syyskuun yhteishaun koulutustarjonnassa oli 22 hakukohdetta n...

Lue lisää

10-vuotias Metropolia juhli rennosti neljällä kampuksella – Arabian ja Myyrmäen avajaiset

19.09.2018

Kympin korkeakoulun opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlivat yhdessä samanaikaisesti neljällä kampuksella 10-vuotiasta Metropoliaa 18. syyskuuta.
Kampukset sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Espoon Leppävaarassa ja Vantaan Myyrmäessä.
Sama...

Lue lisää

Kumppanuus Vahasen kanssa tuo työelämäläheisyyttä opintoihin

17.09.2018

Vahanen-yhtiöt, suomalainen kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani, ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen 12.9.2018. Yhteistyön keskiössä on muun muassa pätevyyksiin tähtäävien valmennusten järjestäminen...

Lue lisää

14.09.2018

Autoalan Keskusliitolta ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiöltä lahjoitus tekniikan alalle

Autoalan Keskusliitto (AKL) haluaa panostaa osaamisen kehittämiseen ja suomalaiseen insinöörikoulutukseen uusien osaajien varmistamiseksi alalle. Digitalisaation ja uuden teknologian myötä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä on tärkeä vahvistaa enti...

Lue lisää

12.09.2018

Leppävaaran Rotaryklubi ry − Alberga Rotaryklubb rf tukee lahjoituksellaan Metropoliaa

Hyvin toimivan yhteistyön kunniaksi Leppävaaran Rotaryklubi teki 4.9.2018 syysseminaarin yhteydessä lahjoituksen Metropolialle. ”Haluamme tukea arvostamaamme korkeakoulua ja yhteistyökumppania nyt, kun valtio maksaa kaikista yksityisistä lahjoituksista vastinrahan. Siksi me...

Lue lisää

11.09.2018

Metropolian varainhankinta edennyt hyvin – lähes miljoona euroa lahjoitettu

Metropolia Ammattikorkeakoulun varainhankinta on edennyt hyvin. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt lähes miljoona euroa. Lahjoitusten kerääminen käynnistyi loppuvuodesta 2017. Sen tukena on ollut Muutamme maailmaa -kampanja.
Metropolian varainhankintaan kannusteta...

Lue lisää


1 - 7 / 1574

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015