Metropolian opiskelijat kysyvät – asukkaat vastaavat: MIKÄ SAA MYLLYPUROLAISEN VOIMAAN HYVIN?

28.08.2018

Metropolian tänä syksynä aloittavat sosiaali- ja terveysalan opiskelijat tutustuvat ensitöikseen tulevalla kampusalueellaan Myllypurossa sote-palveluiden lähtökohtiin: asukkaiden arkeen ja tarpeisiin.

Tempaus on osa Metropolian sosiaali- ja terveysalan uutta opintokokonaisuutta, jossa perehdytään vaihe kerrallaan asiakaslähtöisten hyvinvointi- ja terveyspalveluiden tuottamiseen. Oppimistehtävässään opiskelijat sukeltavat sote-murrokseen ja saavat heti kokemusta tulevien asiakkaittensa kuulemisesta.

Kohtaamisia asukashaastatteluissa

Yli 450 opiskelijaa valtaa Myllypuron keskustan elo-syyskuun vaihteessa. He jututtavat ryhmissä mahdollisimman monia alueen asukkaita. Vapaaehtoisilta vastaajilta koottua tietoa he työstävät edelleen pohtiessaan sote-palveluiden järjestämistä asiakkaiden lähtökohdista.

Nämä sosiaali- ja terveysalan eri tutkintojen opiskelijat – esimerkiksi sosionomi, fysioterapeutti, sairaanhoitaja, bioanalyytikko – ovat aivan opintojen alussa ja haastattelijan rooli määräytyy sen mukaisesti. – Tärkeintä tehtävässä on oivaltaa, miten tunnistaa kaupunkilaisille merkityksellisiä asioita ja oppia seulomaan heidän tarpeitaan uudella tavalla, kertoo alkavaa opintokokonaisuutta koordinoiva Taru Ruotsalainen.

Opiskelijat tapaavat asukkaita Myllypuron toreilla, kaduilla, kaupoissa, kerhoissa ja kahviloissa kolmena torstai-iltapäivänä: 30.8., 6.9. ja 13.9. Asukkaiden toivotaan osallistuvan asukashaastatteluihin ja varaavan hyvinvointiinsa keskittyvään juttutuokioon aikaa reilun varttitunnin.

Yhteinen alue – yhdessä tuotettuja palveluita

Haastatteluihin osallistumalla asukkaat voivat vaikuttaa tulevaan. Jo vuoden 2019 alusta Metropolian uusi hyvinvoinnin rakentajien kampus Myllypurossa alkaa palvella opiskelijoita – ja vähitellen vuorovaikutteisesti myös alueen asukkaita. – Kun opinnot etenevät, yhteistyömuodot monipuolistuvat, tähdentää Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Lisätiedot:

Asiakkuuspäällikkö Taru Ruotsalainen, puh. +358 50 370 1878

Lue lisää Metropolian kampuksista

Lue lisää Metropolian innovaatiokeskittymistä


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Riitta Konkola jatkaa varapuheenjohtajana Arenen hallituksessa, Matti Sarén uutena jäsenenä hallitukseen

15.11.2018

Rehtori Matti Sarén Kajaanin ammattikorkeakoulusta valittiin Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen hallituksen jäseneksi vuosille 2019-2020.
Sarénin tehtävä Arenen hallituksen jäsenenä astuu voimaan välittömästi.
Arenen hallituksessa jat...

Lue lisää

Vantaan Energia tehnyt lahjoituksen Metropolialle

15.11.2018

Vantaan Energia Oy lahjoittaa Metropolian varainhankintakampanjaan 25.000 euroa ja kohdentaa lahjoituksen tekniikan koulutusalalle. Tänä vuonna tehdyistä yksityisistä lahjoituksista valtio maksaa vastinrahan, joten Vantaan Energian lahjoituksesta on Metropolialle moninkertainen h...

Lue lisää

Hankkeet apuna nuorten ylisukupolvisen syrjäytymisen ehkäisyssä

14.11.2018


Matti-, Motiivi- ja Auta miestä mäessä -hankkeet järjestivät 7.11.2018 yhteisseminaarin Minne miehen matka 2, joka on jatkoa vuosi sitten järjestetylle seminaarille. Seminaari, kuten itse hankkeetkin, pureutui tärkeään ja ajankohtaiseen aiheeseen: heiko...

Lue lisää

SIMHE-seminaarissa paneuduttiin maahanmuuton vastuukorkeakoulutoimintaan

12.11.2018

Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaamisen hyödyntäminen ja työllistyminen on Suomelle välttämätöntä. Heidän ohjautumistaan tarkoituksenmukaisille ura- ja koulutuspoluille tuetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman maahanmuuton vastu...

Lue lisää

12.11.2018

Tre Smeder -säätiöltä apuraha ruotsinkielistä oopperaa varten

Helsingissä sijaitseva ruotsinkielinen, vuonna 1993 Säästöpankkisäätiön pohjalle perustettu Stiftelsen Tre Smeder on myöntänyt Metropolian oopperaproduktion toteuttamiseen apurahan. Metropolian oopperakoulutus esittää keväällä 5.&minus...

Lue lisää

09.11.2018

Systeeminen ymmärrys tuo uusia näköaloja rehtorin työhön

Metropoliassa käynnistettiin syyskuussa 2018 uusi, perusopetuksen rehtoreille suunnattu Uudistuva johtajuus- systeeminen ymmärrys ja ratkaisukeskeinen ote -valmennus, jota rahoittaa Opetushallitus ja on osallistujille maksuton.
Systeeminen älykkyys on hyvän johtamisen perusedellytys
...

Lue lisää

07.11.2018

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry palkitsivat Riitta Konkolan

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry luovuttivat mitalin Metropolia Ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkolalle tiistaina 6.11.2018 Helsingin Oopperatalon lämpiössä.
Helsingin teknillisen oppilaitoksen muistomitali (1881...

Lue lisää


1 - 7 / 1605

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015