Metropolian opiskelijat kysyvät – asukkaat vastaavat: MIKÄ SAA MYLLYPUROLAISEN VOIMAAN HYVIN?

28.08.2018

Metropolian tänä syksynä aloittavat sosiaali- ja terveysalan opiskelijat tutustuvat ensitöikseen tulevalla kampusalueellaan Myllypurossa sote-palveluiden lähtökohtiin: asukkaiden arkeen ja tarpeisiin.

Tempaus on osa Metropolian sosiaali- ja terveysalan uutta opintokokonaisuutta, jossa perehdytään vaihe kerrallaan asiakaslähtöisten hyvinvointi- ja terveyspalveluiden tuottamiseen. Oppimistehtävässään opiskelijat sukeltavat sote-murrokseen ja saavat heti kokemusta tulevien asiakkaittensa kuulemisesta.

Kohtaamisia asukashaastatteluissa

Yli 450 opiskelijaa valtaa Myllypuron keskustan elo-syyskuun vaihteessa. He jututtavat ryhmissä mahdollisimman monia alueen asukkaita. Vapaaehtoisilta vastaajilta koottua tietoa he työstävät edelleen pohtiessaan sote-palveluiden järjestämistä asiakkaiden lähtökohdista.

Nämä sosiaali- ja terveysalan eri tutkintojen opiskelijat – esimerkiksi sosionomi, fysioterapeutti, sairaanhoitaja, bioanalyytikko – ovat aivan opintojen alussa ja haastattelijan rooli määräytyy sen mukaisesti. – Tärkeintä tehtävässä on oivaltaa, miten tunnistaa kaupunkilaisille merkityksellisiä asioita ja oppia seulomaan heidän tarpeitaan uudella tavalla, kertoo alkavaa opintokokonaisuutta koordinoiva Taru Ruotsalainen.

Opiskelijat tapaavat asukkaita Myllypuron toreilla, kaduilla, kaupoissa, kerhoissa ja kahviloissa kolmena torstai-iltapäivänä: 30.8., 6.9. ja 13.9. Asukkaiden toivotaan osallistuvan asukashaastatteluihin ja varaavan hyvinvointiinsa keskittyvään juttutuokioon aikaa reilun varttitunnin.

Yhteinen alue – yhdessä tuotettuja palveluita

Haastatteluihin osallistumalla asukkaat voivat vaikuttaa tulevaan. Jo vuoden 2019 alusta Metropolian uusi hyvinvoinnin rakentajien kampus Myllypurossa alkaa palvella opiskelijoita – ja vähitellen vuorovaikutteisesti myös alueen asukkaita. – Kun opinnot etenevät, yhteistyömuodot monipuolistuvat, tähdentää Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Lisätiedot:

Asiakkuuspäällikkö Taru Ruotsalainen, puh. +358 50 370 1878

Lue lisää Metropolian kampuksista

Lue lisää Metropolian innovaatiokeskittymistä


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Reijo Rautauoman säätiö tukee lahjoituksellaan Metropolian liiketalouden koulutusta

14.01.2019

Metropolia on saanut 10.000 euron lahjoituksen helsinkiläiseltä Reijo Rautauoman säätiöltä. Lahjoitus on kohdennettu liiketalouden koulutusalan kehittämiseen.
Vuonna 2008 perustettu säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä avus...

Lue lisää

Pöyry liittyi Metropolian lahjoittajiin

14.01.2019

Kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö Pöyry Oyj tarjoaa asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon j...

Lue lisää

Vaisalalta 25 000 euron lahjoitus tekniikan koulutukseen

11.01.2019

Metropolia on saanut varainhankintakampanjaansa lahjoituksen suomalaiselta ympäristönmittauksen, -monitoroinnin ja -havainnoinnin maailman markkinajohtaja Vaisala Oyj:lta. 25 000 euron tuki on osoitettu tekniikan koulutusalalle. Vaisalan toiminnalle on ominaista teknologiajohtajuus, aktiiv...

Lue lisää

Metropolian uusi apurahamalli ottaa huomioon pääkaupunkiseudun työelämän tarpeet ja helpottaa osaajapulaa

11.01.2019

Metropolian apurahamalli EU/ETA-maista tuleville lukuvuosimaksuvelvollisille opiskelijoille on uudistunut 1.12.2018 alkaen.
Apurahajärjestelmässä huomioidaan jatkossa suomen kielen oppiminen, mikä tukee EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta saapuvien opiskelijoiden integroitumista Suom...

Lue lisää

09.01.2019

OP Helsingiltä panostus nuorten tulevaisuuteen: 50.000 euron lahjoitus Metropolialle

Paikallinen, pääkaupunkiseudulla toimiva täyden palvelun pankki OP Helsinki on tehnyt merkittävän 50.000 euron lahjoituksen Metropolialle. OP Helsinki on halunnut edustaa positiivista muutosvoimaa erityisesti Helsingissä ja sen ympäristökunnissa. Siksi se on pit&au...

Lue lisää

08.01.2019

LOOK-hankkeen tulokset leviävät kansainvälisesti

Hollannissa on lähdetty kokeilemaan Metropolian LOOK-hankkeessa (Lapsen oikeus osallistua kuntoutukseensa – lapsen edun arviointi) kehitettyä uutta työvälinettä Metku-kirjaa Kyseessä on lapselle merkityksellisen toiminnan kuvaus ilmaisen sovelluksen (Book creator) avul...

Lue lisää

08.01.2019

Tee elämäsi valinta - haku englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin alkaa 9.1.2019

Kiinnostaako sinua kansainvälisyys ja opiskelu englannin kielellä pääkaupunkiseudulla? Tee sinäkin elämäsi valinta ja valitse Metropolia. Yhteishaku englanninkielisiin Bachelor- ja Master-tutkintoihin on 9.-23.1.2019. Opinnot alkavat elokuussa.
Katso mitä opiskeli...

Lue lisää


1 - 7 / 1639

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015

Uutisarkisto

Yli vuotta vanhemmat uutiset löydät uutisarkistostamme