Fysioterapeutista hyvinvointipalvelujen yrittäjäksi sekä liikuntakonseptin kehittäjäksi - Anne Purasen alumnitarina

05.09.2018

Anne Puranen valmistui fysioterapeutiksi Stadiasta (nykyisestä Metropoliasta), vuonna 2005. Sen jälkeen Anne on toiminut yrittäjänä 11 vuotta ja työllistää tällä hetkellä FysioSalus-yrityksessään Järvenpäässä 6 - 7 muutakin fysioterapeuttia. Lisäksi Anne on perustanut myös toisen yrityksen, ProFTraining Finland Oy:n kolmen muun osakkaan kanssa. Sen tehtävänä on tuottaa hyvinvointikonsepteja liikunta-alalle.

Anne on kehittänyt yhdessä kollegansa Viivi Kettukankaan kanssa liikuntakonseptiperheen, joiden taustalla on myofaskiaalisen harjoittelun periaatteet sekä tuki- ja liikuntaelinterveyden vahvistaminen. ”Kävin vuonna 2012 faskiamanipulaatio-koulutuksen ja silloin ymmärsin, että tämä näkökulma selittää monen asiakkaani ongelmia, ja auttaa myös niiden kuntouttamisessa. Samalla kuitenkin huomasin, että markkinoilla ei ollut liikuntamuotoa, joka tukisi asiakkaan omatoimista harjoittelua ja kuntouttamista. Sellainen piti siis kehittää”, kertoo Anne, joka sai kehittämistyöhön uutta pontta Viivin myötä: ”Vertaissparraaminen on fysioterapeutillekin todella tärkeää. Suosittelen opiskelijoille pitämään kiinni vaikkapa opiskeluaikaisista verkostoista tai etsimään omalta toiminta-alueelta luotettavan ja osaavan kollegan.”

Elokuussa Anne suuntasi Viivin ja muiden yhtiökumppaneidensa kanssa Yhdysvaltoihin, Amerikan ainoaan, pelkästään urheiluvalmennukseen keskittyvään yliopistoon United States Sports Academyyn. ”Saimme todella hyvän vastaanoton konsepteillemme ja ne tulevatkin osaksi yliopiston opetustarjontaa”, iloitsee Anne ja jatkaa: ”Samalla saamme yliopiston auttamaan meitä konseptiemme vaikuttavuuden tutkimisessa, tämä on todella tärkeää kansainvälisen kilpailukyvyn kannalta.”

No mistä konsepteissa sitten on kyse? Ensimmäisenä tuotteena syntyi myofaskiaalinen harjoittelumuoto, ryhmäliikuntakonsepti FasciaMethod. Sen tavoitteena on parantaa asiakkaan liikkuvuutta ja liikehallintaa lihastoimintaketjuja aktivoimalla ja lihaskalvoja nesteyttämällä.

”Olen nähnyt isoja muutoksia asiakkaiden kehossa ja liikkumisessa harjoittelun aloittamisen jälkeen”, toteaa Anne. FasciaMethod myös sopii kaikille kohderyhmille. Toki osaavan, lisensoidun ohjaajan soveltamana.

FasciaMethod sai myöhemmin tueksi ProMethod-konseptin, jossa konseptiin koulutettu valmentaja testaa asiakkaan liikkuvuutta, liikehallintaa ja lihastasapainoa ja suunnittelee asiakkaalle räätälöidyn ohjelman esimerkiksi tasapainottamaan kehon puolieroja ja poistamaan kipuja.

Annen yrityksellä on myös kolmas konsepti, PowerMethod, jonka tavoitteena on kehittää asiakkaan lihasvoimaa. Sen ovat kehittäneet Annen yhtiökumppani Viivi sekä yhteistyökumppani, fysioterapeutti Riikka Tolvanen. ”Nämä kolme konseptia muodostavat tuoteperheen, jonka avulla esimerkiksi fysioterapeutti voi analysoida, kuntouttaa ja seurata asiakkaansa kehossa olevia haasteita. Tehokkaasti ja luotettavasti sekä niin, että asiakas tekee itse työn ja huomaa nopeasti myös hyödyt”, summaa Anne.

Miten Anne on opiskellut tuotekehitystä ja markkinointia? ”Kantapään kautta”, nauraa Anne ja kertoo, että varsinaisesti opintojen aikana ei tähän aiheeseen tullut kovin paljon eväitä: ”Ymmärsinkin jo varhaisessa vaiheessa, että tarvitsen tuekseni osaavia liiketoiminnan ammattilaisia. On parasta, jos minä keskityn omaan vahvuuteeni ja muut tuovat omat vahvuutensa yritykseen. Kannattaa hakea apua ja etsiä luotettavia yhteistyökumppaneita.”

Entä mitä muita vinkkejä Annella on tuleville fysioterapeuteille? Kehitä osaamistasi jatkuvasti. Verkostoidu. Muista markkinoida palveluitasi. Pidä huolta itsestäsi, muuten et jaksa pitää huolta asiakkaistasi. Ja sitten ehkä se tärkein: omista unelmista ja tavoitteista kannattaa pitää kiinni ja niiden eteen pitää tehdä paljon töitä. ”Työ kyllä palkitaan”, kannustaa Anne ja paljastaa, että ei itse olisi uskonut myyvänsä joku päivä omaa osaamistaan globaalisti toimivan yliopiston johtajille.

Miltä sitten Annen oma tulevaisuus näyttää? ”Työntäyteiseltä, mutta innostavalta! Tulossa on myofaskiaalista harjoittelua käsittelevä kirja yhdessä Viivin kanssa, samoin yliopiston tarjontaan tulevat kurssit on suunniteltava. Pyrin myös jatkamaan asiakastyötä sekä FysioSaluksessa että HelsinkiHospitalissa muun toiminnan ohella, jotta tatsi säilyy.”

Entä mitä Anne muistaa opiskeluajoistaan? ”Ihanat opettajat! Terveisiä aina niin inspiroivalle esikuvalleni Sirkka-Liisa Kolehmaiselle sekä Jouko Heiskaselle, joka on ollut innoittajani näihin päiviin saakka.”

Lisätietoa

Annen yrityksistä ja konsepteista löytyy www.fysiosalus.fi sekä www.proftraining.fi

Katso myös Annen lyhyt videoluento faskioista täältä


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Metropolialle 620 000 euron erityisrahoitus XR-teknologian edistämiseen

20.09.2018

Metropolia on saanut opetus-ja kulttuuriministeriön 620 000 euron erityisrahoituksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintansa (TKI) profiloimiseen XR-teknologiaan. Metropolian tavoitteena on XR-teknologioiden eli lisätyn (AR), virtuaali- (VR) ja yhdistetyn todellisuuden (MR) -t...

Lue lisää

Syksyn yhteishaussa Metropoliaan haki yli 13 000 hakijaa

20.09.2018

Korkeakoulujen syksyn 2018 yhteishaku päättyi keskiviikkona syyskuun 19. päivä klo 15:00. Alustavien tietojen mukaan Metropoliaan haki noin 13 300 hakijaa, joista lähes 5100 on ensisijaisia hakijoita.
Metropolian syyskuun yhteishaun koulutustarjonnassa oli 22 hakukohdetta n...

Lue lisää

10-vuotias Metropolia juhli rennosti neljällä kampuksella – Arabian ja Myyrmäen avajaiset

19.09.2018

Kympin korkeakoulun opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlivat yhdessä samanaikaisesti neljällä kampuksella 10-vuotiasta Metropoliaa 18. syyskuuta.
Kampukset sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Espoon Leppävaarassa ja Vantaan Myyrmäessä.
Sama...

Lue lisää

Kumppanuus Vahasen kanssa tuo työelämäläheisyyttä opintoihin

17.09.2018

Vahanen-yhtiöt, suomalainen kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani, ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen 12.9.2018. Yhteistyön keskiössä on muun muassa pätevyyksiin tähtäävien valmennusten järjestäminen...

Lue lisää

14.09.2018

Autoalan Keskusliitolta ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiöltä lahjoitus tekniikan alalle

Autoalan Keskusliitto (AKL) haluaa panostaa osaamisen kehittämiseen ja suomalaiseen insinöörikoulutukseen uusien osaajien varmistamiseksi alalle. Digitalisaation ja uuden teknologian myötä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä on tärkeä vahvistaa enti...

Lue lisää

12.09.2018

Leppävaaran Rotaryklubi ry − Alberga Rotaryklubb rf tukee lahjoituksellaan Metropoliaa

Hyvin toimivan yhteistyön kunniaksi Leppävaaran Rotaryklubi teki 4.9.2018 syysseminaarin yhteydessä lahjoituksen Metropolialle. ”Haluamme tukea arvostamaamme korkeakoulua ja yhteistyökumppania nyt, kun valtio maksaa kaikista yksityisistä lahjoituksista vastinrahan. Siksi me...

Lue lisää

11.09.2018

Metropolian varainhankinta edennyt hyvin – lähes miljoona euroa lahjoitettu

Metropolia Ammattikorkeakoulun varainhankinta on edennyt hyvin. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt lähes miljoona euroa. Lahjoitusten kerääminen käynnistyi loppuvuodesta 2017. Sen tukena on ollut Muutamme maailmaa -kampanja.
Metropolian varainhankintaan kannusteta...

Lue lisää


1 - 7 / 1574

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015