Fysioterapeutista hyvinvointipalvelujen yrittäjäksi sekä liikuntakonseptin kehittäjäksi - Anne Purasen alumnitarina

05.09.2018

Anne Puranen valmistui fysioterapeutiksi Stadiasta (nykyisestä Metropoliasta), vuonna 2005. Sen jälkeen Anne on toiminut yrittäjänä 11 vuotta ja työllistää tällä hetkellä FysioSalus-yrityksessään Järvenpäässä 6 - 7 muutakin fysioterapeuttia. Lisäksi Anne on perustanut myös toisen yrityksen, ProFTraining Finland Oy:n kolmen muun osakkaan kanssa. Sen tehtävänä on tuottaa hyvinvointikonsepteja liikunta-alalle.

Anne on kehittänyt yhdessä kollegansa Viivi Kettukankaan kanssa liikuntakonseptiperheen, joiden taustalla on myofaskiaalisen harjoittelun periaatteet sekä tuki- ja liikuntaelinterveyden vahvistaminen. ”Kävin vuonna 2012 faskiamanipulaatio-koulutuksen ja silloin ymmärsin, että tämä näkökulma selittää monen asiakkaani ongelmia, ja auttaa myös niiden kuntouttamisessa. Samalla kuitenkin huomasin, että markkinoilla ei ollut liikuntamuotoa, joka tukisi asiakkaan omatoimista harjoittelua ja kuntouttamista. Sellainen piti siis kehittää”, kertoo Anne, joka sai kehittämistyöhön uutta pontta Viivin myötä: ”Vertaissparraaminen on fysioterapeutillekin todella tärkeää. Suosittelen opiskelijoille pitämään kiinni vaikkapa opiskeluaikaisista verkostoista tai etsimään omalta toiminta-alueelta luotettavan ja osaavan kollegan.”

Elokuussa Anne suuntasi Viivin ja muiden yhtiökumppaneidensa kanssa Yhdysvaltoihin, Amerikan ainoaan, pelkästään urheiluvalmennukseen keskittyvään yliopistoon United States Sports Academyyn. ”Saimme todella hyvän vastaanoton konsepteillemme ja ne tulevatkin osaksi yliopiston opetustarjontaa”, iloitsee Anne ja jatkaa: ”Samalla saamme yliopiston auttamaan meitä konseptiemme vaikuttavuuden tutkimisessa, tämä on todella tärkeää kansainvälisen kilpailukyvyn kannalta.”

No mistä konsepteissa sitten on kyse? Ensimmäisenä tuotteena syntyi myofaskiaalinen harjoittelumuoto, ryhmäliikuntakonsepti FasciaMethod. Sen tavoitteena on parantaa asiakkaan liikkuvuutta ja liikehallintaa lihastoimintaketjuja aktivoimalla ja lihaskalvoja nesteyttämällä.

”Olen nähnyt isoja muutoksia asiakkaiden kehossa ja liikkumisessa harjoittelun aloittamisen jälkeen”, toteaa Anne. FasciaMethod myös sopii kaikille kohderyhmille. Toki osaavan, lisensoidun ohjaajan soveltamana.

FasciaMethod sai myöhemmin tueksi ProMethod-konseptin, jossa konseptiin koulutettu valmentaja testaa asiakkaan liikkuvuutta, liikehallintaa ja lihastasapainoa ja suunnittelee asiakkaalle räätälöidyn ohjelman esimerkiksi tasapainottamaan kehon puolieroja ja poistamaan kipuja.

Annen yrityksellä on myös kolmas konsepti, PowerMethod, jonka tavoitteena on kehittää asiakkaan lihasvoimaa. Sen ovat kehittäneet Annen yhtiökumppani Viivi sekä yhteistyökumppani, fysioterapeutti Riikka Tolvanen. ”Nämä kolme konseptia muodostavat tuoteperheen, jonka avulla esimerkiksi fysioterapeutti voi analysoida, kuntouttaa ja seurata asiakkaansa kehossa olevia haasteita. Tehokkaasti ja luotettavasti sekä niin, että asiakas tekee itse työn ja huomaa nopeasti myös hyödyt”, summaa Anne.

Miten Anne on opiskellut tuotekehitystä ja markkinointia? ”Kantapään kautta”, nauraa Anne ja kertoo, että varsinaisesti opintojen aikana ei tähän aiheeseen tullut kovin paljon eväitä: ”Ymmärsinkin jo varhaisessa vaiheessa, että tarvitsen tuekseni osaavia liiketoiminnan ammattilaisia. On parasta, jos minä keskityn omaan vahvuuteeni ja muut tuovat omat vahvuutensa yritykseen. Kannattaa hakea apua ja etsiä luotettavia yhteistyökumppaneita.”

Entä mitä muita vinkkejä Annella on tuleville fysioterapeuteille? Kehitä osaamistasi jatkuvasti. Verkostoidu. Muista markkinoida palveluitasi. Pidä huolta itsestäsi, muuten et jaksa pitää huolta asiakkaistasi. Ja sitten ehkä se tärkein: omista unelmista ja tavoitteista kannattaa pitää kiinni ja niiden eteen pitää tehdä paljon töitä. ”Työ kyllä palkitaan”, kannustaa Anne ja paljastaa, että ei itse olisi uskonut myyvänsä joku päivä omaa osaamistaan globaalisti toimivan yliopiston johtajille.

Miltä sitten Annen oma tulevaisuus näyttää? ”Työntäyteiseltä, mutta innostavalta! Tulossa on myofaskiaalista harjoittelua käsittelevä kirja yhdessä Viivin kanssa, samoin yliopiston tarjontaan tulevat kurssit on suunniteltava. Pyrin myös jatkamaan asiakastyötä sekä FysioSaluksessa että HelsinkiHospitalissa muun toiminnan ohella, jotta tatsi säilyy.”

Entä mitä Anne muistaa opiskeluajoistaan? ”Ihanat opettajat! Terveisiä aina niin inspiroivalle esikuvalleni Sirkka-Liisa Kolehmaiselle sekä Jouko Heiskaselle, joka on ollut innoittajani näihin päiviin saakka.”

Lisätietoa

Annen yrityksistä ja konsepteista löytyy www.fysiosalus.fi sekä www.proftraining.fi

Katso myös Annen lyhyt videoluento faskioista täältä


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Riitta Konkola jatkaa varapuheenjohtajana Arenen hallituksessa, Matti Sarén uutena jäsenenä hallitukseen

15.11.2018

Rehtori Matti Sarén Kajaanin ammattikorkeakoulusta valittiin Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen hallituksen jäseneksi vuosille 2019-2020.
Sarénin tehtävä Arenen hallituksen jäsenenä astuu voimaan välittömästi.
Arenen hallituksessa jat...

Lue lisää

Vantaan Energia tehnyt lahjoituksen Metropolialle

15.11.2018

Vantaan Energia Oy lahjoittaa Metropolian varainhankintakampanjaan 25.000 euroa ja kohdentaa lahjoituksen tekniikan koulutusalalle. Tänä vuonna tehdyistä yksityisistä lahjoituksista valtio maksaa vastinrahan, joten Vantaan Energian lahjoituksesta on Metropolialle moninkertainen h...

Lue lisää

Hankkeet apuna nuorten ylisukupolvisen syrjäytymisen ehkäisyssä

14.11.2018


Matti-, Motiivi- ja Auta miestä mäessä -hankkeet järjestivät 7.11.2018 yhteisseminaarin Minne miehen matka 2, joka on jatkoa vuosi sitten järjestetylle seminaarille. Seminaari, kuten itse hankkeetkin, pureutui tärkeään ja ajankohtaiseen aiheeseen: heiko...

Lue lisää

SIMHE-seminaarissa paneuduttiin maahanmuuton vastuukorkeakoulutoimintaan

12.11.2018

Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaamisen hyödyntäminen ja työllistyminen on Suomelle välttämätöntä. Heidän ohjautumistaan tarkoituksenmukaisille ura- ja koulutuspoluille tuetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman maahanmuuton vastu...

Lue lisää

12.11.2018

Tre Smeder -säätiöltä apuraha ruotsinkielistä oopperaa varten

Helsingissä sijaitseva ruotsinkielinen, vuonna 1993 Säästöpankkisäätiön pohjalle perustettu Stiftelsen Tre Smeder on myöntänyt Metropolian oopperaproduktion toteuttamiseen apurahan. Metropolian oopperakoulutus esittää keväällä 5.&minus...

Lue lisää

09.11.2018

Systeeminen ymmärrys tuo uusia näköaloja rehtorin työhön

Metropoliassa käynnistettiin syyskuussa 2018 uusi, perusopetuksen rehtoreille suunnattu Uudistuva johtajuus- systeeminen ymmärrys ja ratkaisukeskeinen ote -valmennus, jota rahoittaa Opetushallitus ja on osallistujille maksuton.
Systeeminen älykkyys on hyvän johtamisen perusedellytys
...

Lue lisää

07.11.2018

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry palkitsivat Riitta Konkolan

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry luovuttivat mitalin Metropolia Ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkolalle tiistaina 6.11.2018 Helsingin Oopperatalon lämpiössä.
Helsingin teknillisen oppilaitoksen muistomitali (1881...

Lue lisää


1 - 7 / 1605

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015