Suomalaiset yrityspäättäjät pohtivat syysseminaarissa kiertotalouden tuomia mahdollisuuksia

07.09.2018

Kuvassa vasemmalta professori Arto O. Salonen, Keskon hallituksen puheenjohtaja Esa Kiiskinen, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Leppävaaran Rotary-klubin puheenjohtaja Timo Kärnä, Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme, Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, Sitran johtaja Kari Herlevi ja johtaja Saija Äikäs Helsingin seudun kauppakamarista.

Tämän vuotisen jo 20. Leppävaaran syysseminaarin ajankohtaisena teemana oli ’Onko kiertotalous uusi normaali?’. Aiheesta puhumassa oli merkittävä joukko yrityspäättäjiä, joiden yritykset ovat kiertotalouden toteuttamisessa edelläkävijöitä.

Seminaari aloitettiin iloisissa tunnelmissa Leppävaaran Rotary-klubin puheenjohtajan Timo Kärnän lahjoittaessa 1000 euroa Metropolian Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaan.

Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola toi esille avauspuheenvuorossaan, kuinka Metropolian neljän kampuksen profiilit ja innovaatiokeskittymät vastaavat muuttuvan yhteiskunnan, kestävän kehityksen ja elinkeinoelämän tarpeisiin.

Professori Arto O. Salonen sanoitti vuorostaan teemaa työn merkityksellisyyden näkökulmasta, jossa uudet ihanteet korostavat elämänlaatua. ”Tekevätkö talouskasvu, tehokkuus, kilpailukyky ja tuottavuus elämästä elämisen arvoista? Kuka enää haluaa olla kuluttaja?”, haastoi Salonen miettimään.

Sitran johtaja Kari Herlevi esitteli maailman ensimmäistä kansallista kiertotalouden tiekarttaa, joka viitoittaa tietä kohti kestävää kasvua. ”Kiertotaloudella on suurin liiketoimintapotentiaali. Sen tarjoamien mahdollisuuksien täysi hyödyntäminen voisi tuoda Suomeen 75.000 työpaikkaa”, Herlevi painotti avatessaan kiertotalouden tarjoamia mahdollisuuksia.

Esa Kiiskinen, Keskon hallituksen puheenjohtaja, kertoi Keskon olevan maailman vastuullisin kaupan alan yritys. ”Avainasemassa onkin saada asiakkaat mukaan kehittämään uusia ratkaisuja ja sitouttaa henkilöstö vastuulliseen toimintaan”, hän totesi.

”Valio on matkalla kohti hiilineutraalia maidon tuotantoa. Haluamme tehdä enemmän kuin lainsäädäntö edellyttää ja varmistaa että maailmassa on puhdasta ruokaa”, sanoi Valion toimitusjohtaja Annikka Hurme.

”Espoo on vastuullinen edelläkävijä, Euroopan kestävin ja maailman älykkäin kaupunki. Metropolian Leppävaaran Älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampus sopiikin profiililtaan hienosti maailman älykkäimpään kaupunkiin”, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ylisti puheessaan.

Syysseminaari on Leppävaaran Rotary-klubin, Helsingin seudun kauppakamarin, Espoon kaupungin ja Metropolian järjestämä vuosittainen kutsuseminaari. Seminaarin juontajana toimi johtaja Saija Äikäs Helsingin seudun kauppakamarista. 

Lisätietoja

Tuire Ranta-Meyer
johtaja, yhteiskuntasuhteet
Metropolia Ammattikorkeakoulu
etunimi.sukunimi@metropolia.fi
p. 050 5262002

Tiedote
Sirpa Rutanen
Viestintäpalvelut


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Metropolialle 620 000 euron erityisrahoitus XR-teknologian edistämiseen

20.09.2018

Metropolia on saanut opetus-ja kulttuuriministeriön 620 000 euron erityisrahoituksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintansa (TKI) profiloimiseen XR-teknologiaan. Metropolian tavoitteena on XR-teknologioiden eli lisätyn (AR), virtuaali- (VR) ja yhdistetyn todellisuuden (MR) -t...

Lue lisää

Syksyn yhteishaussa Metropoliaan haki yli 13 000 hakijaa

20.09.2018

Korkeakoulujen syksyn 2018 yhteishaku päättyi keskiviikkona syyskuun 19. päivä klo 15:00. Alustavien tietojen mukaan Metropoliaan haki noin 13 300 hakijaa, joista lähes 5100 on ensisijaisia hakijoita.
Metropolian syyskuun yhteishaun koulutustarjonnassa oli 22 hakukohdetta n...

Lue lisää

10-vuotias Metropolia juhli rennosti neljällä kampuksella – Arabian ja Myyrmäen avajaiset

19.09.2018

Kympin korkeakoulun opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlivat yhdessä samanaikaisesti neljällä kampuksella 10-vuotiasta Metropoliaa 18. syyskuuta.
Kampukset sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Espoon Leppävaarassa ja Vantaan Myyrmäessä.
Sama...

Lue lisää

Kumppanuus Vahasen kanssa tuo työelämäläheisyyttä opintoihin

17.09.2018

Vahanen-yhtiöt, suomalainen kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani, ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen 12.9.2018. Yhteistyön keskiössä on muun muassa pätevyyksiin tähtäävien valmennusten järjestäminen...

Lue lisää

14.09.2018

Autoalan Keskusliitolta ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiöltä lahjoitus tekniikan alalle

Autoalan Keskusliitto (AKL) haluaa panostaa osaamisen kehittämiseen ja suomalaiseen insinöörikoulutukseen uusien osaajien varmistamiseksi alalle. Digitalisaation ja uuden teknologian myötä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä on tärkeä vahvistaa enti...

Lue lisää

12.09.2018

Leppävaaran Rotaryklubi ry − Alberga Rotaryklubb rf tukee lahjoituksellaan Metropoliaa

Hyvin toimivan yhteistyön kunniaksi Leppävaaran Rotaryklubi teki 4.9.2018 syysseminaarin yhteydessä lahjoituksen Metropolialle. ”Haluamme tukea arvostamaamme korkeakoulua ja yhteistyökumppania nyt, kun valtio maksaa kaikista yksityisistä lahjoituksista vastinrahan. Siksi me...

Lue lisää

11.09.2018

Metropolian varainhankinta edennyt hyvin – lähes miljoona euroa lahjoitettu

Metropolia Ammattikorkeakoulun varainhankinta on edennyt hyvin. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt lähes miljoona euroa. Lahjoitusten kerääminen käynnistyi loppuvuodesta 2017. Sen tukena on ollut Muutamme maailmaa -kampanja.
Metropolian varainhankintaan kannusteta...

Lue lisää


1 - 7 / 1574

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015