Autoalan Keskusliitolta ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiöltä lahjoitus tekniikan alalle

14.09.2018

Kuvassa (vasemmalta alkaen): Pekka Rissa, Jouko Sohlberg ja Matti Pörhö.

Autoalan Keskusliitto (AKL) haluaa panostaa osaamisen kehittämiseen ja suomalaiseen insinöörikoulutukseen uusien osaajien varmistamiseksi alalle. Digitalisaation ja uuden teknologian myötä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä on tärkeä vahvistaa entisestään korkeakoulutuksen toimintaedellytyksiä ja korkeaa laatua. Siksi AKL ja sen omistama Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiö ovat tehneet lahjoituksen Metropolian tekniikan alalle.

AKL on auto- ja konekaupan sekä korjaamo-, maalaamo-, ruosteenesto- ja katsastusyritysten etuja ajava ja palveluja tuottava yhdistys. AKL ja edistämissäätiö ovat vuosia toimineet yhteistyössä ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa. Metropolia on Suomen suurin autoalan insinöörien kouluttaja, joten sen toimintaa AKL tuntee muun muassa insinööritöiden ja erilaisten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeiden parista. Lisäksi AKL on osallistunut aktiivisesti esimerkiksi Metropolian neuvottelukuntatyöhön. ”Metropoliassa on säilynyt vahva insinöörikoulutuksen perinne. Lahjoituksella haluamme tukea sitä ja sen säilymistä”, sanoo toimitusjohtaja Pekka Rissa.

”On tärkeä tuoda yhteiskunnassamme esiin sitä, kuinka ammattikorkeakoulut ovat välttämätön osa elinkeinoelämämme menestystä ja tulevaisuuden osaamisperustan rakentamista. Autoalallakin tekniikan kehitys on viime vuosina ollut merkittävämpää kuin niitä edeltäneiden parinkymmenen vuoden aikana yhteensä. Kehityksen mukana pysyminen edellyttää vahvaa panostusta koulutukseen”, tekninen johtaja Jouko Sohlberg muistuttaa.

”Toivottavasti lahjoitus kannustaa muitakin organisaatioita ottamaan AKL:n tavoin osaa Metropolian varainhankintakampanjaan. Tämän vuoden aikana tehdyistä yksityisistä lahjoituksista valtio maksaa vastinrahaa. Siksi jokainen lahjoitettu euro on meille tärkeä”, sanoo yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer.

”Olemme otettuja AKL:n ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiön lahjoituksesta. Se kertoo, että olemme onnistuneet korkeakoulumme perustehtävässä”, iloitsee toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola ja kiittää lämpimästi lahjoittajia.

Lisätietoja:

Tuire Ranta-Meyer: tuire.ranta-meyer@metropolia.fi tai 050 5262002
metropolia.fi/tietoa-metropoliasta/lahjoittaminen/
lahjoita.metropolia.fi/
akl.fi
metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Tre Smeder -säätiöltä apuraha ruotsinkielistä oopperaa varten

12.11.2018

Helsingissä sijaitseva ruotsinkielinen, vuonna 1993 Säästöpankkisäätiön pohjalle perustettu Stiftelsen Tre Smeder on myöntänyt Metropolian oopperaproduktion toteuttamiseen apurahan. Metropolian oopperakoulutus esittää keväällä 5.&...

Lue lisää

Systeeminen ymmärrys tuo uusia näköaloja rehtorin työhön

09.11.2018

Metropoliassa käynnistettiin syyskuussa 2018 uusi, perusopetuksen rehtoreille suunnattu Uudistuva johtajuus- systeeminen ymmärrys ja ratkaisukeskeinen ote -valmennus, jota rahoittaa Opetushallitus ja on osallistujille maksuton.
Systeeminen älykkyys on hyvän johtamisen perusedell...

Lue lisää

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry palkitsivat Riitta Konkolan

07.11.2018

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry luovuttivat mitalin Metropolia Ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkolalle tiistaina 6.11.2018 Helsingin Oopperatalon lämpiössä.
Helsingin teknillisen oppilaitoksen muistomitali ...

Lue lisää

IBM ja Metropolia yhteistyöhön - uusinta teknologiaa ja tukea innovaatiokehitykseen

07.11.2018

Teknologiayritys IBM ja Metropolia aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on saada aikaan innovaatioiden kehittämistä esimerkiksi terveydenhuollon alalla sekä tarjota työkaluja ja tukea Metropolia-ammattikorkeakoulun tutkijoille, opettajille ja opiskelijoille.
Yhteisty&ou...

Lue lisää

02.11.2018

3AMK-osaamispoluilta tulevaisuuden työelämän osaamista – katso videot!

Tiedätkö, mitä on kiertotalous? Entä millaista on juomateollisuuden parissa työskentely? Tai miten ihmeessä sosiaali- ja terveysala ja liiketalous liittyvät toisiinsa?
Näitä teemoja käsitellään 3AMK:n osaamispoluilla. Osaamispolut ovat tyypilli...

Lue lisää

30.10.2018

Sydänsairaat ikäihmiset tarvitsevat digiapua - lähde mukaan sydändigihankkeeseen digineuvojaksi

Metropolia Ammattikorkeakoulun terveysalan opiskelijat ovat mukana Sydändigineuvonta – toimintamallin kehittäminen yhteistyössä HYKS:n, EJY:n/OLKA:n, Metropolian ja Eläkkeensaajien keskusliiton kanssa.
Hankkeen tarkoituksena on sydänsairastuneiden omahoidon tukeminen ...

Lue lisää

29.10.2018

Digitaaliset toimitusketjut -seminaarissa keskusteltiin uusien teknologioiden mullistavasta vaikutuksesta

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys (LOGY ry) järjesti Myyrmäen kampuksella SCM Foorumissa lokakuun 5. päivä yhdessä Metropolian kanssa Digitaaliset toimitusketjut- seminaarin. Aihe kiinnosti LOGY:n yritysjäsenten lisäksi myös alan opiskelijoita Metropolian eri kou...

Lue lisää


1 - 7 / 1601

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015