Autoalan Keskusliitolta ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiöltä lahjoitus tekniikan alalle

14.09.2018

Kuvassa (vasemmalta alkaen): Pekka Rissa, Jouko Sohlberg ja Matti Pörhö.

Autoalan Keskusliitto (AKL) haluaa panostaa osaamisen kehittämiseen ja suomalaiseen insinöörikoulutukseen uusien osaajien varmistamiseksi alalle. Digitalisaation ja uuden teknologian myötä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä on tärkeä vahvistaa entisestään korkeakoulutuksen toimintaedellytyksiä ja korkeaa laatua. Siksi AKL ja sen omistama Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiö ovat tehneet lahjoituksen Metropolian tekniikan alalle.

AKL on auto- ja konekaupan sekä korjaamo-, maalaamo-, ruosteenesto- ja katsastusyritysten etuja ajava ja palveluja tuottava yhdistys. AKL ja edistämissäätiö ovat vuosia toimineet yhteistyössä ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa. Metropolia on Suomen suurin autoalan insinöörien kouluttaja, joten sen toimintaa AKL tuntee muun muassa insinööritöiden ja erilaisten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeiden parista. Lisäksi AKL on osallistunut aktiivisesti esimerkiksi Metropolian neuvottelukuntatyöhön. ”Metropoliassa on säilynyt vahva insinöörikoulutuksen perinne. Lahjoituksella haluamme tukea sitä ja sen säilymistä”, sanoo toimitusjohtaja Pekka Rissa.

”On tärkeä tuoda yhteiskunnassamme esiin sitä, kuinka ammattikorkeakoulut ovat välttämätön osa elinkeinoelämämme menestystä ja tulevaisuuden osaamisperustan rakentamista. Autoalallakin tekniikan kehitys on viime vuosina ollut merkittävämpää kuin niitä edeltäneiden parinkymmenen vuoden aikana yhteensä. Kehityksen mukana pysyminen edellyttää vahvaa panostusta koulutukseen”, tekninen johtaja Jouko Sohlberg muistuttaa.

”Toivottavasti lahjoitus kannustaa muitakin organisaatioita ottamaan AKL:n tavoin osaa Metropolian varainhankintakampanjaan. Tämän vuoden aikana tehdyistä yksityisistä lahjoituksista valtio maksaa vastinrahaa. Siksi jokainen lahjoitettu euro on meille tärkeä”, sanoo yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer.

”Olemme otettuja AKL:n ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiön lahjoituksesta. Se kertoo, että olemme onnistuneet korkeakoulumme perustehtävässä”, iloitsee toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola ja kiittää lämpimästi lahjoittajia.

Lisätietoja:

Tuire Ranta-Meyer: tuire.ranta-meyer@metropolia.fi tai 050 5262002
metropolia.fi/tietoa-metropoliasta/lahjoittaminen/
lahjoita.metropolia.fi/
akl.fi
metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


LOGY ry palkitsi Metropolian alumnin parhaasta AMK-opinnäytetyöstä

17.01.2019

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n vuoden 2018 opinnäytetyöpalkinnot myönnettiin 22.11. Helsingin Messukeskuksessa. Vuoden parhaista AMK-opinnäytetöistä palkinnot saivat Olli Heikkilä (Metropolia AMK) ja Anton Saukkonen (JAMK), Pro Gradu -tutkielmasta Ee...

Lue lisää

90.000 euron lahjoitus tekniikan alalle Rakennusmestarien Säätiöltä

17.01.2019

Vuonna 1952 perustettu Rakennusmestarien Säätiö sr on tehnyt Metropolialle merkittävän 90.000 euron lahjoituksen. Koska säätiön tarkoituksena on suomalaisen rakennusteknisen ja -taiteellisen ammattitaidon kehittäminen ja tukeminen, lahjoitus on kohdennett...

Lue lisää

T2H Rakennus Oy lahjoittanut Metropolian Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaan

16.01.2019

Pääkaupunkiseudulla ja Pirkanmaalla toimiva perustajaurakoitsija T2H Rakennus on lahjoittanut Metropolian tekniikan alalle 10.000 euroa. Yhtiö sekä hankkii tontit että suunnittelee, rakentaa ja markkinoi rakennuskohteet itse.
”Vastuullinen rakentaminen ja nykyaikainen...

Lue lisää

Uusia toimintakonsepteja hoitoalan opetus- ja asiakastyöhön

16.01.2019

Futudent ja Metropolia kehittävät uusia toimintakonsepteja Futudent-kuvantamisjärjestelmän avulla. Futudent syventää yhteistyötään Metropolian kanssa 16.1.2019 solmitulla yhteistyösopimuksella. Yhteistyön tavoitteena on kehittää ja tes...

Lue lisää

16.01.2019

Suomen Huolintaliikkeiden Tuki ry:ltä 40.000 euron lahjoitus Metropolialle

Suomen Huolinta- ja Logistiikkaliitto (SHHL) on maassamme toimivien alan yritysten elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen etujärjestö. Liiton tehtävänä on edistää jäsenten toimintaedellytyksiä sekä lisätä alan tunnettavuutta, arvostusta ja ve...

Lue lisää

14.01.2019

Reijo Rautauoman säätiö tukee lahjoituksellaan Metropolian liiketalouden koulutusta

Metropolia on saanut 10.000 euron lahjoituksen helsinkiläiseltä Reijo Rautauoman säätiöltä. Lahjoitus on kohdennettu liiketalouden koulutusalan kehittämiseen.
Vuonna 2008 perustettu säätiö toteuttaa tarkoitustaan myöntämällä avustuksi...

Lue lisää

14.01.2019

Pöyry liittyi Metropolian lahjoittajiin

Kansainvälinen konsultointi- ja suunnitteluyhtiö Pöyry Oyj tarjoaa asiakkaille lämpö- ja sähkövoiman tuotantoon, siirtoon ja jakeluun, metsäteollisuuteen, biojalostukseen ja kemianteollisuuteen, kaivos- ja metalliteollisuuteen sekä infraan, vesihuoltoon ja ymp...

Lue lisää


1 - 7 / 1644

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015

Uutisarkisto

Yli vuotta vanhemmat uutiset löydät uutisarkistostamme