Autoalan Keskusliitolta ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiöltä lahjoitus tekniikan alalle

14.09.2018

Kuvassa (vasemmalta alkaen): Pekka Rissa, Jouko Sohlberg ja Matti Pörhö.

Autoalan Keskusliitto (AKL) haluaa panostaa osaamisen kehittämiseen ja suomalaiseen insinöörikoulutukseen uusien osaajien varmistamiseksi alalle. Digitalisaation ja uuden teknologian myötä nopeasti muuttuvassa toimintaympäristössä on tärkeä vahvistaa entisestään korkeakoulutuksen toimintaedellytyksiä ja korkeaa laatua. Siksi AKL ja sen omistama Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiö ovat tehneet lahjoituksen Metropolian tekniikan alalle.

AKL on auto- ja konekaupan sekä korjaamo-, maalaamo-, ruosteenesto- ja katsastusyritysten etuja ajava ja palveluja tuottava yhdistys. AKL ja edistämissäätiö ovat vuosia toimineet yhteistyössä ammatillisten oppilaitosten, ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa. Metropolia on Suomen suurin autoalan insinöörien kouluttaja, joten sen toimintaa AKL tuntee muun muassa insinööritöiden ja erilaisten tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeiden parista. Lisäksi AKL on osallistunut aktiivisesti esimerkiksi Metropolian neuvottelukuntatyöhön. ”Metropoliassa on säilynyt vahva insinöörikoulutuksen perinne. Lahjoituksella haluamme tukea sitä ja sen säilymistä”, sanoo toimitusjohtaja Pekka Rissa.

”On tärkeä tuoda yhteiskunnassamme esiin sitä, kuinka ammattikorkeakoulut ovat välttämätön osa elinkeinoelämämme menestystä ja tulevaisuuden osaamisperustan rakentamista. Autoalallakin tekniikan kehitys on viime vuosina ollut merkittävämpää kuin niitä edeltäneiden parinkymmenen vuoden aikana yhteensä. Kehityksen mukana pysyminen edellyttää vahvaa panostusta koulutukseen”, tekninen johtaja Jouko Sohlberg muistuttaa.

”Toivottavasti lahjoitus kannustaa muitakin organisaatioita ottamaan AKL:n tavoin osaa Metropolian varainhankintakampanjaan. Tämän vuoden aikana tehdyistä yksityisistä lahjoituksista valtio maksaa vastinrahaa. Siksi jokainen lahjoitettu euro on meille tärkeä”, sanoo yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer.

”Olemme otettuja AKL:n ja Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiön lahjoituksesta. Se kertoo, että olemme onnistuneet korkeakoulumme perustehtävässä”, iloitsee toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola ja kiittää lämpimästi lahjoittajia.

Lisätietoja:

Tuire Ranta-Meyer: tuire.ranta-meyer@metropolia.fi tai 050 5262002
metropolia.fi/tietoa-metropoliasta/lahjoittaminen/
lahjoita.metropolia.fi/
akl.fi
metropolia.fi


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Metropolialle 620 000 euron erityisrahoitus XR-teknologian edistämiseen

20.09.2018

Metropolia on saanut opetus-ja kulttuuriministeriön 620 000 euron erityisrahoituksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintansa (TKI) profiloimiseen XR-teknologiaan. Metropolian tavoitteena on XR-teknologioiden eli lisätyn (AR), virtuaali- (VR) ja yhdistetyn todellisuuden (MR) -t...

Lue lisää

Syksyn yhteishaussa Metropoliaan haki yli 13 000 hakijaa

20.09.2018

Korkeakoulujen syksyn 2018 yhteishaku päättyi keskiviikkona syyskuun 19. päivä klo 15:00. Alustavien tietojen mukaan Metropoliaan haki noin 13 300 hakijaa, joista lähes 5100 on ensisijaisia hakijoita.
Metropolian syyskuun yhteishaun koulutustarjonnassa oli 22 hakukohdetta n...

Lue lisää

10-vuotias Metropolia juhli rennosti neljällä kampuksella – Arabian ja Myyrmäen avajaiset

19.09.2018

Kympin korkeakoulun opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlivat yhdessä samanaikaisesti neljällä kampuksella 10-vuotiasta Metropoliaa 18. syyskuuta.
Kampukset sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Espoon Leppävaarassa ja Vantaan Myyrmäessä.
Sama...

Lue lisää

Kumppanuus Vahasen kanssa tuo työelämäläheisyyttä opintoihin

17.09.2018

Vahanen-yhtiöt, suomalainen kiinteistö- ja rakennusalan konsulttikumppani, ja Metropolia Ammattikorkeakoulu ovat solmineet yhteistyösopimuksen 12.9.2018. Yhteistyön keskiössä on muun muassa pätevyyksiin tähtäävien valmennusten järjestäminen...

Lue lisää

12.09.2018

Leppävaaran Rotaryklubi ry − Alberga Rotaryklubb rf tukee lahjoituksellaan Metropoliaa

Hyvin toimivan yhteistyön kunniaksi Leppävaaran Rotaryklubi teki 4.9.2018 syysseminaarin yhteydessä lahjoituksen Metropolialle. ”Haluamme tukea arvostamaamme korkeakoulua ja yhteistyökumppania nyt, kun valtio maksaa kaikista yksityisistä lahjoituksista vastinrahan. Siksi me...

Lue lisää

11.09.2018

Metropolian varainhankinta edennyt hyvin – lähes miljoona euroa lahjoitettu

Metropolia Ammattikorkeakoulun varainhankinta on edennyt hyvin. Tähän mennessä lahjoituksia on kertynyt lähes miljoona euroa. Lahjoitusten kerääminen käynnistyi loppuvuodesta 2017. Sen tukena on ollut Muutamme maailmaa -kampanja.
Metropolian varainhankintaan kannusteta...

Lue lisää

11.09.2018

Yritykset tarvitsevat uusia eväitä robotiikan haasteisiin - Roboreel-hanke tarjoaa tukea ja valmennusta

Robotiikka muuttaa liiketoimintaa jo lähivuosina ja robotiikan murros koskettaa useita aloja, kuten tuotantoteollisuutta, logistiikkaa ja palvelualoja. Yritykset tarvitsevat uusia eväitä menestyäkseen kansallisessa ja globaalissa kilpailussa. Varsinkin pienillä ja keskisuurilla y...

Lue lisää


1 - 7 / 1574

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015