10-vuotias Metropolia juhli rennosti neljällä kampuksella – Arabian ja Myyrmäen kampusten avajaiset

19.09.2018

Opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlivat yhdessä 10-vuotiasta Metropoliaa samanaikaisesti neljällä kampuksella Arabiassa, Leppävaarassa, Myllypurossa ja Myyrmäessä.

Samalla vietettiin uuden Arabian kampuksen - luovien tekijöiden kulttuurikampuksen - avajaisia.

Toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja SAMOKin varapuheenjohtaja Maria Jokinen juhlivat kympin korkeakoulua.

Musiikin ykkösvuoden opiskelijat esittivät kaksi hittiä kymmenen vuoden takaa: I'm Yours ja Please Don't Stop the Music.

Metropolian kymmenvuotiaat kummiluokkalaiset Espoon Kalajärven koulun 5A-luokalta täysillä juhlassa mukana.

Vielä keskeneräisen Myllypuron modernin kampuksen valoisat ja avarat tilat ihastuttivat.

Hilpeitä kymppitunnelmia Myyrmäen vihreän teknologian ja bisneksen kampukselta.

Leppävaaran kampuksella ollaan ykkösiä, ei nollia - älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampuksella.

Syys- ja brändiväreissä juhlapäivänä.

Aika on juhlia ja pysähtyä iloitsemaan kaikesta tehdystä yhteisestä työstä.

Kympin korkeakoulun opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlivat yhdessä samanaikaisesti neljällä kampuksella 10-vuotiasta Metropoliaa 18. syyskuuta.

Kampukset sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Espoon Leppävaarassa ja Vantaan Myyrmäessä.

Samalla vietettiin uuden Arabian kampuksen, Myyrmäen kampuksen laajennuksen ja lukuvuoden avajaisia.

Eniten osallistujia houkutteli viimeistelytöiden keskellä juhla-asuun puettu Myllypuron kampus, jonka ensimmäinen rakennusvaihe luovutetaan Metropolian käyttöön lähiviikkoina.

”Yksi houkuttelevimmista korkeakouluistamme”

”Metropolia on yksi houkuttelevimmista korkeakouluistamme”, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoi juhlatervehdyksessään. Arabian kampuksen juhlaväki puolestaan kertoi, mikä Metropoliasta tekee kympin korkeakoulun:

”Ainutlaatuinen laaja-alaisuus, jolla saa hämmästymään.” ”Hyvät opiskelijat ja pedagogit.” ”Halua viedä asioita eteenpäin, innokkaana uuteen.” ”Rohkea aikaansaava asenne.” ”Uteliaisuus, joustavuus, laatu.” ”Avoin ja kannustava ilmapiiri.” ”Kiinni yhteiskunnassa.” ”Mahdollistaa erilaisia kiinnostavia työtehtäviä.” ”Nopealiikkeinen.” ”Hienot kampukset.”

Opetusministeri Grahn-Laasonen toi juhlaan tuoreet terveisensä budjettikeskusteluista: ”Hallitus on päättänyt lisätä tutkimukseen ja innovaatiotoimintaan pysyvästi 112 miljoonaa euroa. Suurimmat panostukset suunnataan soveltavaan tutkimukseen.”

”Lisäksi ammattikorkeakouluille erikseen korvamerkittyä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitusta lisätään 5 miljoonalla eurolla.”

”Syksyllä eduskuntakäsittelyyn tulee korkeakoululakien muutos, jossa jatkuva oppiminen tulee yhdeksi korkeakoulujen ydintehtäväksi koulutuksen ja tutkimuksen rinnalle.”

”Oppimisen ilon myötä elämä on parempaa”

Oman mausteensa juhlaan Myyrmäen kampuksella toivat kymmenvuotiaat Metropolian kummiluokkalaiset Espoon Kalajärven koulun 5A-luokalta.

He onnittelivat Metropoliaa itse kirjoittamallaan runolla mm. sanoin: ”Maailma voi muuttua, kun uutta opitaan. Oppimisen ilon myötä elämä on parempaa.”

Innovatiivinen vaikuttajakorkeakoulu

Metropolia syntyi, kun Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia ja EVTEK-ammattikorkeakoulu yhdistyivät elokuussa 2008. Korkeakoulun juuret ulottuvat 1800-luvun alun kätilökoulutukseen ja 1880-luvun Helsingin teknilliseen oppilaitokseen.

”Vuonna 2008 asetimme tavoitteeksi, että Metropoliasta tulee johtava innovaatio- ja vaikuttajakorkeakoulu. Tänä päivänä voimme iloita siitä, että näiden tavoitteiden suunnassa olemme edenneet erittäin hyvin. Juhlavuonna olemme avanneet viisi innovaatiokeskittymää”, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sanoi juhlapuheessaan.

Tapahtuman tuottivat Metropolian opiskelijat

Iloisen ja rennon tapahtuman suunnittelivat ja toteuttivat Metropolian opiskelijat kulttuurituotannon opiskelija Elina Kukkosen koordinoimana yhteistyössä opiskelijakunta METKAn ja Ammattikorkeakoulujen liikuntapalvelut Zonen kanssa.

Katso juhlan tunnelmia some-kanavista tunnuksella #metropolia10.

Lisätietoja

Lue lähemmin uusista ja uudistuvista kampuksistamme: Metropolia.fi/kampukset

Vantaan Sanomat: Tältä näyttää Myyrmäen jättikampus – laajennus toi tilaa 3500 opiskelijalle 19.9.2018

Helsingin insinöörien verkkouutinen Myyrmäen kampukselta 19.9.2018: Metropolia kulkee 10-vuotiaan uteliaalla asenteella


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

07.12.2018

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä...

Lue lisää

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

07.12.2018

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa ...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää

05.12.2018

FABULOUS NEWS - toimintaterapian toinen kansainvälinen lukukausi alkaa

 Vuoden 2018 alussa allekirjoitettiin sopimus yhteisen 30 opintopisteen lukukauden toteuttamisessa yhteistyössä Metropolia AMK:n toimintaterapian, Belgian Artevelde University Collegen ja Itävallan FH Campus Wienin kanssa.
Sopimus mahdollistaa vuosittain kymmenelle opiskelijalle kust...

Lue lisää

05.12.2018

3AMK:n ja TAMKin erikoistumiskoulutus vastaa taloushallinnon työn murrokseen

Metropolia, Haaga-Helia ja Laurea aloittivat syksyllä 2018 uuden Digitaalinen talousohjaus -erikoistumiskoulutuksen yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa.
Koulutus vastaa tulevaan suureen taloushallinnon työtehtävien murrokseen. Prosessit ja työroolit muuttuvat mm. digita...

Lue lisää


1 - 7 / 1621

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015