10-vuotias Metropolia juhli rennosti neljällä kampuksella – Arabian ja Myyrmäen kampusten avajaiset

19.09.2018

Opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlivat yhdessä 10-vuotiasta Metropoliaa samanaikaisesti neljällä kampuksella Arabiassa, Leppävaarassa, Myllypurossa ja Myyrmäessä.

Samalla vietettiin uuden Arabian kampuksen - luovien tekijöiden kulttuurikampuksen - avajaisia.

Toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen ja SAMOKin varapuheenjohtaja Maria Jokinen juhlivat kympin korkeakoulua.

Musiikin ykkösvuoden opiskelijat esittivät kaksi hittiä kymmenen vuoden takaa: I'm Yours ja Please Don't Stop the Music.

Metropolian kymmenvuotiaat kummiluokkalaiset Espoon Kalajärven koulun 5A-luokalta täysillä juhlassa mukana.

Vielä keskeneräisen Myllypuron modernin kampuksen valoisat ja avarat tilat ihastuttivat.

Hilpeitä kymppitunnelmia Myyrmäen vihreän teknologian ja bisneksen kampukselta.

Leppävaaran kampuksella ollaan ykkösiä, ei nollia - älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampuksella.

Syys- ja brändiväreissä juhlapäivänä.

Aika on juhlia ja pysähtyä iloitsemaan kaikesta tehdystä yhteisestä työstä.

Kympin korkeakoulun opiskelijat, henkilöstö ja kumppanit juhlivat yhdessä samanaikaisesti neljällä kampuksella 10-vuotiasta Metropoliaa 18. syyskuuta.

Kampukset sijaitsevat Helsingin Arabiassa ja Myllypurossa, Espoon Leppävaarassa ja Vantaan Myyrmäessä.

Samalla vietettiin uuden Arabian kampuksen, Myyrmäen kampuksen laajennuksen ja lukuvuoden avajaisia.

Eniten osallistujia houkutteli viimeistelytöiden keskellä juhla-asuun puettu Myllypuron kampus, jonka ensimmäinen rakennusvaihe luovutetaan Metropolian käyttöön lähiviikkoina.

”Yksi houkuttelevimmista korkeakouluistamme”

”Metropolia on yksi houkuttelevimmista korkeakouluistamme”, opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen sanoi juhlatervehdyksessään. Arabian kampuksen juhlaväki puolestaan kertoi, mikä Metropoliasta tekee kympin korkeakoulun:

”Ainutlaatuinen laaja-alaisuus, jolla saa hämmästymään.” ”Hyvät opiskelijat ja pedagogit.” ”Halua viedä asioita eteenpäin, innokkaana uuteen.” ”Rohkea aikaansaava asenne.” ”Uteliaisuus, joustavuus, laatu.” ”Avoin ja kannustava ilmapiiri.” ”Kiinni yhteiskunnassa.” ”Mahdollistaa erilaisia kiinnostavia työtehtäviä.” ”Nopealiikkeinen.” ”Hienot kampukset.”

Opetusministeri Grahn-Laasonen toi juhlaan tuoreet terveisensä budjettikeskusteluista: ”Hallitus on päättänyt lisätä tutkimukseen ja innovaatiotoimintaan pysyvästi 112 miljoonaa euroa. Suurimmat panostukset suunnataan soveltavaan tutkimukseen.”

”Lisäksi ammattikorkeakouluille erikseen korvamerkittyä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan rahoitusta lisätään 5 miljoonalla eurolla.”

”Syksyllä eduskuntakäsittelyyn tulee korkeakoululakien muutos, jossa jatkuva oppiminen tulee yhdeksi korkeakoulujen ydintehtäväksi koulutuksen ja tutkimuksen rinnalle.”

”Oppimisen ilon myötä elämä on parempaa”

Oman mausteensa juhlaan Myyrmäen kampuksella toivat kymmenvuotiaat Metropolian kummiluokkalaiset Espoon Kalajärven koulun 5A-luokalta.

He onnittelivat Metropoliaa itse kirjoittamallaan runolla mm. sanoin: ”Maailma voi muuttua, kun uutta opitaan. Oppimisen ilon myötä elämä on parempaa.”

Innovatiivinen vaikuttajakorkeakoulu

Metropolia syntyi, kun Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia ja EVTEK-ammattikorkeakoulu yhdistyivät elokuussa 2008. Korkeakoulun juuret ulottuvat 1800-luvun alun kätilökoulutukseen ja 1880-luvun Helsingin teknilliseen oppilaitokseen.

”Vuonna 2008 asetimme tavoitteeksi, että Metropoliasta tulee johtava innovaatio- ja vaikuttajakorkeakoulu. Tänä päivänä voimme iloita siitä, että näiden tavoitteiden suunnassa olemme edenneet erittäin hyvin. Juhlavuonna olemme avanneet viisi innovaatiokeskittymää”, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sanoi juhlapuheessaan.

Tapahtuman tuottivat Metropolian opiskelijat

Iloisen ja rennon tapahtuman suunnittelivat ja toteuttivat Metropolian opiskelijat kulttuurituotannon opiskelija Elina Kukkosen koordinoimana yhteistyössä opiskelijakunta METKAn ja Ammattikorkeakoulujen liikuntapalvelut Zonen kanssa.

Katso juhlan tunnelmia some-kanavista tunnuksella #metropolia10.

Lisätietoja

Lue lähemmin uusista ja uudistuvista kampuksistamme: Metropolia.fi/kampukset

Vantaan Sanomat: Tältä näyttää Myyrmäen jättikampus – laajennus toi tilaa 3500 opiskelijalle 19.9.2018

Helsingin insinöörien verkkouutinen Myyrmäen kampukselta 19.9.2018: Metropolia kulkee 10-vuotiaan uteliaalla asenteella


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Laptitec Oy tukee lahjoituksellaan Metropoliaa

22.10.2018

Laptitec Oy on talotekniikkapalveluja tarjoava yritys, jonka kohteita ovat asunnot, liike- ja palvelutilat, pientalot sekä putkiremontit. Palveluvalikoima sisältää LVI-, sähkö- sekä automaatioratkaisujen suunnittelun ja toteutuksen. Putkiremonttikohteisiin yritys t...

Lue lisää

Lahjoitus Helsingin rakennusmestarit ja -insinöörit amk ry:ltä

19.10.2018

Helsingin Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK ry. on tehnyt lahjoituksen Metropolialle. Se on halunnut siten osallistua pääkaupunkiseudun ainoan suomenkielisen amk-insinöörikouluttajan ja Suomen suurimman ammattikorkeakoulun varainhankintakampanjaan. Yhdistyksen tarkoit...

Lue lisää

Media-alan tutkimussäätiö ja Kunnallisneuvos C.V. Åkerlundin säätiö tukevat Metropolian graafisen tekniikan kehittämistä

17.10.2018

Metropolia on saanut kaksi merkittävää apurahaa, joiden päämääränä on säilyttää ja kehittää graafisen tekniikan koulutusta sekä lisätä sen vetovoimaa opiskelijoiden keskuudessa. Media-alan tutkimussääti&ou...

Lue lisää

Helsingin Graafinen Klubi ry lahjoittanut Metropolialle

17.10.2018

Metropolia − ja sen edeltäjä EVTEK − on tuottanut vuosikymmenten ajan graafisen tekniikan insinöörejä teollisuuden ja mediayhtiöiden palvelukseen. Viestinnän ala on ollut pitkään murroksessa ja aivan ensimmäisten joukossa se on kohdannut ...

Lue lisää

16.10.2018

Leppävaaran kampuksella yövyttiin Hackathonin merkeissä

Metropolian Leppävaaran kampuksella järjestetty Hackathon toi kahden päivän ajaksi yhteen noin kolmekymmentä korkeakouluopiskelijaa ympäri Suomea. Opiskelijoiden tehtävänä oli keksiä uusia avoimen datan sovelluksia startup-yritysten tukemana. Kattoteemana...

Lue lisää

12.10.2018

Miten kestävyysmuutos voi toteutua kaupungissa? - Eko-Viikin asuinalue tutkimuskohteena

”Helsinki kasvaa nopeasti. Arviolta 7000-8000 asukasta muuttaa tai syntyy Helsinkiin vuosittain. Millä tavalla tämä tehdään ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla?” Kimmo Kuisma, Helsingin kaupunginkanslian projektijohtaja kys...

Lue lisää

12.10.2018

Nordic Business Forum täytti A-auditorion Myyrmäen kampuksella 26.-27.9.2018

Nordic Business Forumista on tullut viime vuosina yksi maailman merkittävimmistä yritysjohdon konferensseista. Nordic Business Forumin live-striimausta ja huippu-puhujia oli katsomassa täysi tupa liiketalouden opiskelijoita ja henkilökuntaa. Tänä syksynä teemoina olivat...

Lue lisää


1 - 7 / 1592

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015