Metropolialle 620 000 euron erityisrahoitus XR-teknologian edistämiseen

20.09.2018

Metropolia on saanut opetus-ja kulttuuriministeriön 620 000 euron erityisrahoituksen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintansa (TKI) profiloimiseen XR-teknologiaan. Metropolian tavoitteena on XR-teknologioiden eli lisätyn (AR), virtuaali- (VR) ja yhdistetyn todellisuuden (MR) -teknologioiden kehittäminen ja sovellusten edistäminen eri aloilla yhteistyössä kumppaniverkoston kanssa.

Tarkoitus on synnyttää Metropolian Arabian kampukselle teollisuuden tarpeita palveleva ja yhteiskuntaa uudistava Helsinki XR-keskus, joka on kansainvälisesti tunnettu ja arvostettu kehittäjäyhteisö.

Metropolia valmisteli hakemuksensa yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa, johon kuuluivat mm. Helsingin ja Vantaan kaupungit, Business Finland, Teknologiateollisuus, Rakennusteollisuus, Finnish Virtual Reality Association, MBR-HUB, Haaga-Helia -ammattikorkeakoulu, Laurea ammattikorkeakoulu, Helsingin yliopisto, Aalto-yliopisto ja Forum Virium Helsinki.

”Olemme yhdessä tunnistaneet, että XR-teknologialla on lähes rajattomat sovellusmahdollisuudet eri aloille. Metropolia haluaakin TKI-toiminnassaan profiloitua XR-teknologin eturivin kehittäjäksi ja osaajaksi korkeakoulukentällä niin kansallisesti kuin kansainvälisesti”, sanoo TKI-johtaja Anna-Maria Vilkuna Metropoliasta.

Vilkunan mukaan siihen on erinomaiset lähtökohdat, koska Metropoliassa on jo nyt meneillään useita aiheeseen liittyviä TKI-hankkeita ja start up -yhteistyötä. Lisäksi sekä muotoilijan (AMK) että medianomin (AMK) tutkinnoissa opetetaan jo nyt XR:n design-osaamista.

”Teimme hankevalmistelun samalla tavalla kuin haluamme viedä itse hanketta eteenpäin eli yhteistyössä kumppaneidemme kanssa”, Vilkuna sanoo.

Opetus- ja kulttuuriministeriössä oli tänä vuonna haettavana ensimmäistä kertaa viiden miljoonan euron erityisrahoitus ammattikorkeakoulujen TKI-toiminnan profiloimiseen.

Lisätietoja:

Anna-Maria Vilkuna
johtaja, TKI-toiminta
p. 040 334 7929

Lue lisää:

https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/5-miljoonaa-euroa-ammattikorkeakoulujen-soveltavaan-tutkimukseen-ja-innovaatioihin

https://www.metropolia.fi/tutkimus-kehittaminen-ja-innovaatiot/

https://www.metropolia.fi/haku/koulutustarjonta/amk-tutkinnot/nuoret-kulttuuri/muotoilu-xr-design/

https://www.metropolia.fi/haku/koulutustarjonta/amk-tutkinnot/nuoret-kulttuuri/viestinta-xr-design/


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Sytyke ry valitsi Jesse Ukkosen opinnäytetyön vaikuttavimmaksi

14.12.2018

Tietojärjestelmätyön ammattilaisten Sytyke ry järjesti Vaikuttavin opinnäytetyö 2017-18 -kilpailun. Kilpailun voitti Metropolian viestinnän tutkinto-ohjelmasta valmistunut Jesse Ukkonen.
Voitokas opinnäytetyö Häiriötön tekno...

Lue lisää

Museoyhteistyöllä äänimaisemia, sovelluksia ja uusia näyttelyideoita

13.12.2018

EU:n Luova Eurooppa-ohjelman The People’s Smart Sculpture -hankkeen (2014 - 2018) päättyessä sen aikana kerätyt parhaat käytännöt on koottu yhdeksi julkaisuksi.  Hankkeenvtavoitteena oli tukea osallistavaa, yhteisöllistä, monialaista urbaania k...

Lue lisää

Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

07.12.2018

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä keh...

Lue lisää

07.12.2018

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa fasil...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää


1 - 7 / 1623

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015