MINNOFestit täyttyivät onnistuneista projekteista

01.10.2018

Liikuntamylly Myllypurossa täyttyi lähes viidestäsadasta Metropolian opiskelijasta, jotka esittelivät kiinnostavia ja onnistuneita innovaatioprojektejaan ständeillä sekä pitchauslavalla.

On vuoden kohokohta olla avaamassa MINNOFestejä, totesi Metropolian TKI-johtaja Anna-Maria Vilkuna. ”MINNO-innovaatioprojekteissa konkretisoituu se mitä ammattikorkeakouluopiskelu on parhaimmillaan. Innovaatioprojekteissa kehitetään uusia asioita monialaisesti ja konkreettisesti ja niissä aidosti haetaan vastauksia eri haasteisiin yhteistyökumppaneiden avulla”.

”Metropolia ja samalla MINNO-innovaatioprojektit ovat 10-vuotiaita. MINNO haluttiin keskeisesti Metropolian toimintaan heti alusta alkaen. Jokaiselle opiskelijalle tarjotaan näin kehittämisosaamista ja innovaatio-osaamista, jota nykyisessä ja tulevaisuuden työelämässä tarvitaan. Olemme tästä ylpeitä. On myös mukavaa tulla avaamaan nämä MINNOFestit tänne Myllypuroon. Seuraavat MINNOFestit pidetään Liikuntamyllyn viereen valmistuvassa Metropolian uudessa kampuksessa”, Anna-Maria Vilkuna totesi iloisesti.

Uusi teknologia useiden innovaatioprojektien teemana

Monen innovaatioprojektin teemana oli teknologia yhdistettynä terveyteen ja hyvinvointiin. Projekteissa pohdittiin ja suunniteltiin miten robotiikka, tekoäly tai virtuaaliset alustat sopivat jokapäiväisiin terveyden ja hyvinvoinnin haasteisiin.


Pienet Nao-robotit päiväkodin arkeen?

Sairaanhoidon, hyvinvointiteknologian, optometrian sekä geronomian opiskelijoiden ryhmässä kehitettiin Virtual Reality-sovellus (VR), jossa HTC-laseilla voi kokea miltä maailma näyttää muistisairaan silmin tai miten kaihi vaikuttaa näkökykyyn. ”Sovellus sopii ikäihmisten kanssa työskenteleville hoitotyön ammattilaisille, palvelusuunnittelijoille tai läheisille. Sovellus laajentaa ymmärrystä näkövammaisen tai muistisairaan havainnoimasta maailmasta”, Essi Salonen, Sofia Mensola, Heini Kenkimäki, Tiia-Merike Riipinen, Virve Patrikka-Immonen ja Essi Kokko kuvailivat.


HTC-laseilla voi kokea miltä maailma näyttää muistisairaan silmin tai miten kaihi vaikuttaa näkökykyyn

”Saimme jatkaa edellisen vuoden innovaatioprojektiryhmän työtä, joka teki konseptitasolla kokemukselliset ikälasit. Tässä meidän projektissa tämä idea toteutettiin käytännössä. Innovaatioprojektissa työskentely on ollut haastavaa, sillä meillä ei ollut aikaisempaa kosketuspintaa VR-teknologiaan. Yksi ryhmämme jäsenistä osaa jonkin verran koodausta, joten hän sai tehtyä tämän koodauspuolen. Olemme tosi tyytyväisä, sillä saimme tämän prototyypin kuitenkin valmiiksi. Tiimimme myös toimi tosi hyvin. Pystyimme hyödyntämään kaikkien ryhmämme jäsenien osaamista. Ryhmässä oli osaamista ikäihmisistä ja iän tuomista muutoksista. Tätä pystyimme hyvin hyödyntämään simuloinnin suunnittelussa”.  


VR-sovelluksen kehittäjät pitivät MINNO-projektia haastavana, mutta olivat tyytyväisiä lopputulokseen

Projektin ohjaaja Päivi Haho totesi tyytyväisenä, että tämä ryhmä osasi käyttää hienosti verkostoja ja he osasivat jatkaa heti siitä mihin aikaisempi projektiryhmä jäi. He saivat myös uskomattomalla tavalla projektin valmiiksi lyhyessä ajassa, vaikka heillä ei ollut aiempaa kokemusta tällaisesta uudesta teknologiasta.

Yhteistyökumppanin näkökulma: Metropolia oli helposti lähestyttävä kumppani

Yhteistyökumppani suomalaisesta lentoyhtiöstä oli erittäin tyytyväinen innovaatioprojektin kulkuun. Monialainen opiskelijaryhmä loi videon synnytys ilmassa, jossa opastetaan, miten äkillinen synnytys hoidetaan lentokoneessa. ”Tämä on ollut upeaa, innostavaa ja motivoivaa alusta asti. Meidän koulutusyksikkö todella hyötyy tästä”, lentoemäntien kouluttaja Eevamaria Nuutinen totesi tyytyväisenä. ”Lentoemännille tämä on hyödyllinen koulutusmateriaali, joka varmasti tulee käyttöön. Opiskelijoiden kanssa oli helppo työskennellä, opettajat olivat ammattitaitoisia ja Metropolia oli hyvin helposti lähestyttävä kumppani”, Eevamaria kiittelee.

Lisätietoa:

Asiantuntija Juha Järvinen
Puh. 040 674 5208
S-posti: etunimi.sukunimi metropolia fi

Lue lisää Metropolian MINNO-innovaatioprojekteista. 


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

07.12.2018

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä...

Lue lisää

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

07.12.2018

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa ...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää

05.12.2018

FABULOUS NEWS - toimintaterapian toinen kansainvälinen lukukausi alkaa

 Vuoden 2018 alussa allekirjoitettiin sopimus yhteisen 30 opintopisteen lukukauden toteuttamisessa yhteistyössä Metropolia AMK:n toimintaterapian, Belgian Artevelde University Collegen ja Itävallan FH Campus Wienin kanssa.
Sopimus mahdollistaa vuosittain kymmenelle opiskelijalle kust...

Lue lisää

05.12.2018

3AMK:n ja TAMKin erikoistumiskoulutus vastaa taloushallinnon työn murrokseen

Metropolia, Haaga-Helia ja Laurea aloittivat syksyllä 2018 uuden Digitaalinen talousohjaus -erikoistumiskoulutuksen yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa.
Koulutus vastaa tulevaan suureen taloushallinnon työtehtävien murrokseen. Prosessit ja työroolit muuttuvat mm. digita...

Lue lisää


1 - 7 / 1621

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015