Merkittävä Erasmus+ -rahoitusosuus Euroopan ulkopuoliseen yhteistyöhön

09.10.2018

Metropolia on saanut ammattikorkeakoulusektorin suurimman rahoituksen Erasmus+ globaalin liikkuvuuden ohjelmasta kaudelle 2018-2020. Opetushallituksen myöntämä rahoitus on yhteensä 212 490 euroa. Tuki mahdollistaa opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuuden yhteistyökorkeakoulujen kanssa Australiassa, Egyptissä, Intiassa, Kanadassa, Kosovossa, Malesiassa, Sri Lankassa ja Yhdysvalloissa. Lisäksi Metropolia on mukana Karelia-ammattikorkeakoulun koordinoimassa konsortioyhteistyössä Malawissa ja Sambiassa.

Metropolialle globaalin liikkuvuuden tiukasti kilpailtua rahoitusta on myönnetty jo kolmena vuonna peräkkäin. Nyt Metropolian ensimmäinen globaalin liikkuvuuden projekti (2016-2018) on saatu päätökseen ja tulokset ovat rohkaisevia.

Rahoituksen avulla on pystytty kasvattamaan liikkujien määriä kaukokohteiden kanssa. EU:n keräämän palautteen mukaan Metropolian projektin opiskelijat, opettajat ja palveluyksiköiden henkilöstö ovat äärimmäisen tyytyväisiä kokemukseensa.

”Uudessa kulttuuri- ja opiskeluympäristössä opiskelijoille kertyy valtavaa henkilökohtaista ja ammatillista pääomaa, ja he kohottavat asemiaan työmarkkinoilla. Henkilökunnan edustajat puolestaan arvostavat syvästi mahdollisuutta päästä vertaamaan ja kehittämään opetuksen ja palveluiden käytänteitään myös kaukokohteiden kanssa. Lisäksi erityisesti Metropoliaan saapuvat osallistujat kertovat kokemuksen jälkeen tuntevansa suurempaa mielenkiintoa Eurooppaa kohtaan”, kertoo Metropolian kansainvälisten asioiden päällikkö Elina Värtö.

Partnerikorkeakoulujen mukaan globaalin liikkuvuuden myötä yhteistyö on tiivistynyt ja Metropolian arvostus yhteistyökumppanina noussut. Samoin uusia yhteistyöideoita on syntynyt kohtaamisten myötä.

Erasmus+ -ohjelman osuus Metropolian kansainvälisessä yhteistyössä on merkittävä. Ohjelma rahoittaa noin 60% Metropolian opiskelijaliikkuvuudesta ja tukee merkittävästi myös henkilöstön liikkuvuutta. Globaali liikkuvuus laajentaa Erasmus+ -ohjelman vaikuttavuutta myös Euroopan ulkopuolelle. Lisäksi Erasmus+ rahoittaa lukuisia Metropolian käynnissä olevia Key Action 2 -hankkeita.

Erasmus+ -ohjelma on vuodesta 2014 lähtien tarjonnut mahdollisuuden rahoittaa liikkuvuutta Euroopan ulkopuolisten korkeakoulujen kanssa. Tulokset Euroopan laajuisesti ovat erittäin hyviä, ja Euroopan komissio haluaa jatkaa globaalin liikkuvuuden toimintoa myös uudella Erasmus-ohjelmakaudella 2021-2027.

Euroopan komission Multiannual Financial Framework 2021-2027 -lausunnossa Erasmus+ -ohjelman katsotaan olevan yksi Euroopan unionin näkyvimpiä menestystarinoita. Ohjelman myötä Euroopassa jo yhteensä yli 9 miljoona ihmistä on saanut kansainvälisen kokemuksen. Komission tavoitteena on kaksinkertaistaa budjetti ohjelmakaudelle 2021-2027.

Lisätietoja

Elina Värtö
kansainvälisten asioiden päällikkö, Kansainväliset palvelut
Metropolia Ammattikorkeakoulu
+358 40 480 6914
etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Lisätietoa Metropolian Erasmus+ -toiminnoista ja globaalin liikkuvuuden yhteistyöstä


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

07.12.2018

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä...

Lue lisää

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

07.12.2018

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa ...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää

05.12.2018

FABULOUS NEWS - toimintaterapian toinen kansainvälinen lukukausi alkaa

 Vuoden 2018 alussa allekirjoitettiin sopimus yhteisen 30 opintopisteen lukukauden toteuttamisessa yhteistyössä Metropolia AMK:n toimintaterapian, Belgian Artevelde University Collegen ja Itävallan FH Campus Wienin kanssa.
Sopimus mahdollistaa vuosittain kymmenelle opiskelijalle kust...

Lue lisää

05.12.2018

3AMK:n ja TAMKin erikoistumiskoulutus vastaa taloushallinnon työn murrokseen

Metropolia, Haaga-Helia ja Laurea aloittivat syksyllä 2018 uuden Digitaalinen talousohjaus -erikoistumiskoulutuksen yhdessä Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa.
Koulutus vastaa tulevaan suureen taloushallinnon työtehtävien murrokseen. Prosessit ja työroolit muuttuvat mm. digita...

Lue lisää


1 - 7 / 1621

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015