Apuraha Eugène, Elisabeth ja Birgit Nygrén -säätiöltä

26.10.2018

Eugène, Elisabeth ja Birgit Nygrén-säätiö on päättänyt tukea Metropolian ruotsinkielistä Kung Karls jakt (Kaarle-kuninkaan metsästys) -oopperatuotantoa. Sen säveltäjän, ”Suomen musiikin isän” Fredrik Paciuksen syntymästä tulee kuluneeksi ensi keväänä 210 vuotta.

”Kiitämme sydämellisesti Nygrénin säätiötä. On tärkeää tehdä tätä ensimmäistä suomalaista oopperaa tunnetuksi uusille yleisöille. Tuki on meille tavattoman arvokas, sillä se mahdollistaa resurssit produktion puvustukseen ja lavastukseen”, sanoo yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer

Metropolian oopperakoulutus on erittäin korkeatasoista. Sieltä on vuosien varrella valmistunut useita ammattitason laulajia, joista monilla on tällä hetkellä vaikuttava ura sekä Suomessa että ulkomailla.

Toteutettavan Pacius-produktion yhtenä tarkoituksena on tarjota sekä Metropolian opiskelijoille sekä vastavalmistuneille oopperalaulajille mahdollisuus harjoitella ja toteuttaa ruotsinkielinen oopperaproduktio ja oppia työskentelemään ruotsinkielisessä ohjauksessa.

Kaarle-kuninkaan metsästys (1852) on suuri ooppera, joka sisältää lukuisia erilaisia rooleja sekä mies- että naisäänille (kuninkaat, kuningattaret, aateliset, kukkaistytöt, sotilaat, kalastajat, kauppiaat jne). Siksi se antaa sekä musiikillisesti että dramaturgisesti oivat eväät koulutusproduktion toteuttamiseen.

Oopperan ensi-ilta on 5. huhtikuuta 2019 Ruoholahden konserttisalissa. Vieraileva ohjaaja on Ville Sandqvist Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta ja visualistiksi on kiinnitetty Aalto-yliopistosta lavastajaksi valmistunut Riina Nieminen.

Yritykset voivat tukea itselleen tärkeitä koulutusaloja kohdennetusti yli 10 000 euron suuruisilla lahjoituksilla. Vähintään 850 euron lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia. Lue lisää Metropolian Muutamme maailmaa -kampanjasta täältä

Lisätietoja:

Tuire Ranta-Meyer, johtaja, yhteiskuntasuhteet
tuire.ranta-meyer@metropolia.fi
GSM 050 5262002

Lue lisää lahjoittamisesta

Muutamme maailmaa -kampanjasivu


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Riitta Konkola jatkaa varapuheenjohtajana Arenen hallituksessa, Matti Sarén uutena jäsenenä hallitukseen

15.11.2018

Rehtori Matti Sarén Kajaanin ammattikorkeakoulusta valittiin Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenen hallituksen jäseneksi vuosille 2019-2020.
Sarénin tehtävä Arenen hallituksen jäsenenä astuu voimaan välittömästi.
Arenen hallituksessa jat...

Lue lisää

Vantaan Energia tehnyt lahjoituksen Metropolialle

15.11.2018

Vantaan Energia Oy lahjoittaa Metropolian varainhankintakampanjaan 25.000 euroa ja kohdentaa lahjoituksen tekniikan koulutusalalle. Tänä vuonna tehdyistä yksityisistä lahjoituksista valtio maksaa vastinrahan, joten Vantaan Energian lahjoituksesta on Metropolialle moninkertainen h...

Lue lisää

Hankkeet apuna nuorten ylisukupolvisen syrjäytymisen ehkäisyssä

14.11.2018


Matti-, Motiivi- ja Auta miestä mäessä -hankkeet järjestivät 7.11.2018 yhteisseminaarin Minne miehen matka 2, joka on jatkoa vuosi sitten järjestetylle seminaarille. Seminaari, kuten itse hankkeetkin, pureutui tärkeään ja ajankohtaiseen aiheeseen: heiko...

Lue lisää

SIMHE-seminaarissa paneuduttiin maahanmuuton vastuukorkeakoulutoimintaan

12.11.2018

Korkeasti koulutettujen maahanmuuttajien osaamisen hyödyntäminen ja työllistyminen on Suomelle välttämätöntä. Heidän ohjautumistaan tarkoituksenmukaisille ura- ja koulutuspoluille tuetaan Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittaman maahanmuuton vastu...

Lue lisää

12.11.2018

Tre Smeder -säätiöltä apuraha ruotsinkielistä oopperaa varten

Helsingissä sijaitseva ruotsinkielinen, vuonna 1993 Säästöpankkisäätiön pohjalle perustettu Stiftelsen Tre Smeder on myöntänyt Metropolian oopperaproduktion toteuttamiseen apurahan. Metropolian oopperakoulutus esittää keväällä 5.&minus...

Lue lisää

09.11.2018

Systeeminen ymmärrys tuo uusia näköaloja rehtorin työhön

Metropoliassa käynnistettiin syyskuussa 2018 uusi, perusopetuksen rehtoreille suunnattu Uudistuva johtajuus- systeeminen ymmärrys ja ratkaisukeskeinen ote -valmennus, jota rahoittaa Opetushallitus ja on osallistujille maksuton.
Systeeminen älykkyys on hyvän johtamisen perusedellytys
...

Lue lisää

07.11.2018

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry palkitsivat Riitta Konkolan

Helsingin Insinöörit HI ry ja Uudenmaan Insinööriopiskelijat UIO ry luovuttivat mitalin Metropolia Ammattikorkeakoulun toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkolalle tiistaina 6.11.2018 Helsingin Oopperatalon lämpiössä.
Helsingin teknillisen oppilaitoksen muistomitali (1881...

Lue lisää


1 - 7 / 1605

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015