Tre Smeder -säätiöltä apuraha ruotsinkielistä oopperaa varten

12.11.2018

Helsingissä sijaitseva ruotsinkielinen, vuonna 1993 Säästöpankkisäätiön pohjalle perustettu Stiftelsen Tre Smeder on myöntänyt Metropolian oopperaproduktion toteuttamiseen apurahan. Metropolian oopperakoulutus esittää keväällä 5.−12.4.2019 ”suomalaisen musiikin isän” Fredrik Paciuksen 1852 Zachris Topeliuksen tekstiin säveltämän oopperan Kung Karls jakt.

Paitsi esitysten, myös oopperaproduktion harjoituskieli on ruotsi, jotta opiskelijat saavat kokemusta taiteellisesta työskentelystä ruotsiksi ja valmiuksia työllistyä monipuolisesti myös pohjoismaisiin oopperataloihin. Produktion ohjaa Ville Sandqvist Taideyliopistosta.

Stiftelsen Tre Smeder tukee kulttuurista ja aatteellista työtä sekä säästämiseen liittyvää toimintaa erityisesti Helsingissä. Tavoitteena on kehittää Helsinkiä yhä monikulttuurisemmaksi pääkaupungiksi ja vahvistaa myös ruotsin kielen asemaa.

Metropolialle myönnetyllä apurahalla on tarkoitus tehdä mainontaa ja markkinointia uudella yhteisöllisellä tavalla ja houkutella esitykseen laajasti myös monikulttuurista yleisöä. Markkinoinnin osalta projektista vastaavat mediakeskus Valovirta ja graafisen suunnittelun opiskelija Lydia Siikasmaa, tuottaja Pirjo Aittomäki sekä yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer.

”Kiitämme lämpimästi Tre Smeder -säätiötä. Sen tuella pystymme hyödyntämään opiskelijoiden monipuolista ja -alaista osaamista ja tekemään myös markkinointia yhtä ammattitaitoisesti kuin miten itse ooppera toteutetaan. Oopperalaulajaksi kasvetaan aidoissa produktioissa näyttämöllä niin, että kontakti yleisöön syntyy. Mitä enemmän yleisöä, sitä parempi tilanne on kaikkien kannalta”, Tuire Ranta-Meyer toteaa.

Kung Karls jakt -esitystä tukevat myös Svenska Kulturfonden, Stiftelsen Emilie och Rudolf Gesellius sekä Eugéne, Elisabeth och Birgit Nygréns stiftelse. Oopperaa esitetään Ruoholahden konserttisalissa.

Yritykset voivat tukea itselleen tärkeitä koulutusaloja kohdennetusti yli 10 000 euron suuruisilla lahjoituksilla. Vähintään 850 euron lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia. Lue lisää Metropolian Muutamme maailmaa -kampanjasta täältä

Lisätietoja

Tuire Ranta-Meyer, johtaja, yhteiskuntasuhteet
tuire.ranta-meyer@metropolia.fi
GSM 050 5262002

Lue lisää lahjoittamisesta
Muutamme maailmaa -kampanjasivu


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Sytyke ry valitsi Jesse Ukkosen opinnäytetyön vaikuttavimmaksi

14.12.2018

Tietojärjestelmätyön ammattilaisten Sytyke ry järjesti Vaikuttavin opinnäytetyö 2017-18 -kilpailun. Kilpailun voitti Metropolian viestinnän tutkinto-ohjelmasta valmistunut Jesse Ukkonen.
Voitokas opinnäytetyö Häiriötön tekno...

Lue lisää

Museoyhteistyöllä äänimaisemia, sovelluksia ja uusia näyttelyideoita

13.12.2018

EU:n Luova Eurooppa-ohjelman The People’s Smart Sculpture -hankkeen (2014 - 2018) päättyessä sen aikana kerätyt parhaat käytännöt on koottu yhdeksi julkaisuksi.  Hankkeenvtavoitteena oli tukea osallistavaa, yhteisöllistä, monialaista urbaania k...

Lue lisää

Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

07.12.2018

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä keh...

Lue lisää

07.12.2018

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa fasil...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää


1 - 7 / 1623

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015